REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vydmantiškio senjoro vakarienę apkartino neaiškus radinys juodoje duonoje. Vyras ilgai tyrinėjo nusipirktą kepalą ir įtaria, kad į ja įkepta kažkas panašaus į tualetinį popierių.

 Vydmantiškio senjoro vakarienę apkartino neaiškus radinys juodoje duonoje. Vyras ilgai tyrinėjo nusipirktą kepalą ir įtaria, kad į ja įkepta kažkas panašaus į tualetinį popierių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras atidžiai apžiūrinėjo radinį juodoje duonoje, jo apetitas – jau sugadintas.  

„Atsidariau tą duoną ir pradėjau valgyti, nebuvo tokių defektų, o va tas vienas kraštelis pasirodo – aš įjungiau šviesą ir pasižiūrėjau, kad ten yra koks svetimkūnis“, - pasakoja vydmantiškis Ženikus Meilus.

REKLAMA

77-erių pensininkas juodos duonos kepalėlį pirko parduotuvėje „Lidl“ Kretingoje. Vyras sako, įprastai perkantis kito prekės ženklo duoną, bet jos nebuvo, tad išsirinko „Lidl“ privataus prekės ženklo „Mano duona“ gaminį, kaip pats tikina, kuo natūralesnį, be įvairių priedų, bet gavo su keista sudėtine dalimi.

„Aš nežinau kas, ar popierius, popierius tualetinis, galima taip pavadint, aš ne ekspertas medžiagų“, - pasakoja vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras riekeles nufotografavo, kepalą nuvežė parodyti ir į parduotuvę, ten jam siūlė pakeisti duoną kita ar grąžinti pinigus, bet senjoras kategoriškai nesutiko: sako, kepėjai turi atidžiau žiūrėti, kaip dirba, ir nutylėti šito fakto esą negalima. „Lidl“ ėmėsi tyrimo, kol kas neaišku, kas įkepta duonoje.

„Būtent šitas gaminys yra centralizuotai gautas iš vieno iš mūsų tiekėjų, daugiau neradom, kad būtų kažkas panašaus iš mūsų ištirtos produkcijos. Kol kas dar neturiu patikslinimo, dabar vyksta tas procesas, bet iš karto, kai tik turėsim, informuosim ir patį pirkėją ir vėlgi imsimės prevencinių priemonių, kad tokių situacijų nebepasitaikytų“, - sako „Lidl Lietuva“ atstovas Valdas Lopeta. Skundą vyras parašė ir Kretingos maisto inspektoriams. Negana to, vydmantiškis sako jau ne pirmą kartą duonoje aptinkantis „prieskonių“. Radinių buvę ir anksčiau kitų prekės ženklų duonose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras juokauja gyvūnus mylintis, bet lavonų valgyti nenori. Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šiemet sulaukė pustrečio šimto skundų dėl maisto kokybės: kvapo, skonio, išvaizdos. Trečdalis skundų pasitvirtintina.

„Turėjome skundą dėl kruopų kokybės, atsiuntė vartotoja nuotraukas, kad ten yra kirminai, bet nuėję mes atrinkome mėginiams tą pačią partiją ir iš tikrųjų tos taršos neradom. Na, manome, kad pas vartotoją galėjo užsikrėsti tos kruopos“, - atvejus vardina maisto produktų inspektorė Jūratė Mačiulienė.

REKLAMA

Pašnekovė rodo nuotraukas, kuriose užfiksuoti mandarinuose ar žuvyje besirangantys kirminai. Banane pirkėja rado negyvą vorą. Vienas pirkėjas skundėsi, kad valgant konservuotas rūgštynes tarp dantų girgždėjo žemės. Tačiau maiste aptinkama ir ne tokių „natūralių“ produktų.

O štai kaip į maistą patenka svetimkūniai, retai kada pavyksta išsiaiškinti, kartais ką nors įmeta pikti atleidžiamidarbuotojai. Nepatenkinti nusipirktu gaminiu, pirkėjai turi kreiptis į prekybos centrą, pateikę pirkimo kvitą, atgaus pinigus ar gaminys bus pakeistas, taip pat gali rašyti skundą maisto inspektoriams.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų