REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Teisme - Strazdauskaitės žudikai nuotr. Broniaus Jablonsko

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienio rytą išnagrinėjo prokuratūros pareiškimus dėl dviejų įtariamųjų suėmimo pratęsimo plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje.

13

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienio rytą išnagrinėjo prokuratūros pareiškimus dėl dviejų įtariamųjų suėmimo pratęsimo plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje.

REKLAMA

Kol kas išnagrinėti klausimai dėl suėmimo pratęsimo Leonui Bieliauskui ir Mantui Bieliauskui. Teismas dar nagrinės prašymą dėl suėmimo pratęsimo Karoliui Bieliauskui.

„Įtariamieji dalyvauja teismo posėdžiuose, nes jų dalyvavimas pratęsiant suėmimą yra būtinas“, – BNS sakė prokuratūros prašymus nagrinėjanti teisėja Laureta Ulbienė. Uždaruose teismo posėdžiai taip pat dalyvauja prokuroras ir įtariamųjų gynėjai.

Nutartis dėl įtariamųjų suėmimo teismas skelbs penktadienį.

Tyrimas nebus baigtas

Prokuratūra ir policija anksčiau yra minėjusi, kad ikiteisminį tyrimą tikisi baigti iki metų pabaigos. Prokuratūra teigia, kad jau dabar aišku, jog tyrimas nebus baigtas, nes nėra atliktos visos reikalingos ekspertizės, be to, prieš perduodant bylą į teismą su jos medžiaga turės susipažinti ne mažiau kaip 22 proceso dalyviai – kaltinamieji, advokatai, nukentėjusieji ir t. t.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbė BNS, rugsėjo 8 dieną Vilniaus apygardos teismas trims mėnesiams pratęsė suėmimą giminystės ryšiais susijusiems Bieliauskams, nes jie yra pavojingi visuomenei ir gali daryti naujus nusikaltimus.

REKLAMA

Prokurorų prašymą patenkinęs teismas paskelbė, kad įtariamieji gali bėgti nuo teismo, Karolis Bieliauskas, Mantas Bieliauskas ir Leonas Bieliauskas turi būti suimti trims mėnesiams, terminą skaičiuojant nuo šių metų rugsėjo 10 dienos.

Pusbroliams pateikti įtarimai dėl brutalaus jaunos merginos nužudymo iš savanaudiškų paskatų bei kitų nusikaltimų padarymo.

Kitiems bylos įtariamiesiems taikomos švelnesnės kardomosios priemonės. Jiems yra pateikti įtarimai dėl neteisėto laisvės atėmimo, plėšimų ir kitų nusikaltimų.

Aiškinamasi dėl kitų nusikaltimų

Prie I. Strazdauskaitės bylos tyrimo prijungtas ir tyrimas dėl Latvijos piliečio plėšimo, jo vairuoto taip pat brangaus automobilio pagrobimo. Kaip I. Strazdauskaitės atveju, čia taip pat imituota avarija. Šis nusikaltimas įvykdytas pernai balandį. Daliai įtariamųjų I. Strazdauskaitės byloje pateikti įtarimai ir dėl šio plėšimo.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame tyrime tai pat aiškinamasi, ar įtariamieji nėra įvykdę daugiau nusikaltimų.

I. Strazdauskaitė kovo 5 dieną išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone. Įtarus, kad mergina buvo pagrobta ir nužudyta, buvo sulaikyti šeši asmenys.

Teisėsauga teigia, kad mergina nužudyta kovo 5-ąją, siekiant pagrobti jos automobilį. Manoma, kad įtariamiesiems mintis nužudyti I. Strazdauskaitę kilo spontaniškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų