REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

UEFA Čempionų lygoje baigėsi grupių etapas ir paaiškėjo visos 16 komandų, toliau kovosiančios atkrintamosiose. Paskutinės į kitą etapą žengė „Liverpool“, „Porto“, Donecko „Shaktar“ ir „Sevilla“ komandos.

UEFA Čempionų lygoje baigėsi grupių etapas ir paaiškėjo visos 16 komandų, toliau kovosiančios atkrintamosiose. Paskutinės į kitą etapą žengė „Liverpool“, „Porto“, Donecko „Shaktar“ ir „Sevilla“ komandos.

REKLAMA

Jos prisijungė prie Turino „Juventus“, „Roma“, „Basel“, „Manchester United“, „Barcelona“, Londono „Chelsea“, Stambulo „Besiktas“, Londono „Tottenham“, „Manchester City“, Miuncheno „Bayern“, Paryžiaus „Saint-Germain“ ir Madrido „Real“.

Bene didžiausia intriga fiksuota F grupėje, kur dėl paskutinės vietos grūmėsi Donecko „Shaktar“ ir „Napoli“ klubai.

„Shaktar“ namie priėmė „Manchester City“ ir jiems buvo reikalinga tik pergalė. Tuo tarpu „Napoli“ išvykoje žaidė su „Feynoord“ ir italams reikėjo ne tik laimėti, bet kitame mače sulaukti anglų pergalės, kurie jau anksčiau buvo užsitikrinę pirmą vietą.

REKLAMA
REKLAMA

„Napoli“ tokios malonės nesulaukė, o „Shaktar“ patys išsprendė savo likimo klausimą švęsdami pergalę 2:1 (2:0).

Anglams tai buvo pirmas pralaimėjimas turnyre. Nugalėtojams įvarčius mušė Bernardas (26 min.) ir Ismaily (32 min.). Rungtynių pabaigoje rezultatą sušvlenino Sergio Aguero (90+2 min.)

REKLAMA

Efektingai į kitą etapą žengė ir geriausia E grupės komanda tapo „Liverpool“, kuri net 7:0 (3:0) nušlavė Maskvos „Spartak“.

Hat-tricką pelnė Coutinho, baudęs varžovus 4, 15 ir 50 min. Du įvarčius pridėjo Sadio Mane (47 ir 76 min.), dar po vieną - Roberto Firmino (19 min.) ir Mohamedas Salah (86 min.). Antri grupėje liko „Sevilla“ futbolininkai.

H grupėje nieko nelėmusiose rungtynėse Madrido „Real“ 3:2 (2:0) įveikė Dortmundo „Borussia“.

Jose portugalas Cristiano Ronaldo užfiksavo naują rekordą - pelnė įvartį 12-ąją minutę ir tapo pirmuoju žaidėju lygos istorijoje, kuriam pavyko pasižymėti per visas šešerias grupių etapo rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA

Po jo ir Borja Mayoralos Moya (8 min.) įvarčio Karališkasis klubas pirmavo, bet persvaros neišsaugojo - du kartus tiksliai smūgiavo Pierre’as-Emerickas Aubameyangas (43 ir 49 min.).

Pergalę jiems atnešė Lucaso įvartis 81 min.

Jau prieš paskutinį etapą buvo aišku, kad iš šioje grupėje pirmi liks „Tottenham“, antri „Real“.

G grupėje prie Stambulo „Besiktas“ prisijungė „Porto“ klubas, kuris 5:2 (3:0) įveikė „Monaco“. Abu klubai rungtynes baigė dešimtiese, nes pirmo kėlinio pabaigoje į muštynes įsivėlė „Porto“ žaidėjas Felipe ir varžovas Rachidas Ghezzalas.

Felipe prasižengė prieš R.Ghezzalą, o šis į tai sureagavo audringai ir prarado savitvardą. Teisėjas nedelsdamas išvarė abu žaidėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi susitikimai:

E grupė

„Liverpool“ - Maskvos „Spartak“ 7:0

„Maribor“ - „Sevilla“ 1:1

F grupė

Donecko „Shaktar“ - „Manchester City“ 2:1

„Feynoord“ - „Napoli“ 2:1

G grupė

„Porto“ - „Monaco“ 5:2

„Leipzig“ - Stambulo „Besiktas“ 1:2

H grupė

Londono „Tottenham“ - Nikosijos APOEL 3:0

Madrido „Real“ - Dortmundo „Borussia“ 3:2

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų