REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Daugiau nei 17 metų valdantis Rusiją Vladimiras Putinas paskelbė lengvai prognozuotą naujieną – jis ketina dalyvauti artėjančiuose Rusijos prezidento rinkimuose.

 

„Aš kelsiu savo kandidatūrą į Rusijos Federacijos prezidento pareigas“, – cituojamas V. Putinas „RIA Novosti“. Apie tai jis paskelbė šios dienos susitikime su įmonės GAZ darbuotojais.

V. Putinas Rusijos prezidentu buvo nuo 2000 iki 2008 metų. Nuo 2008 iki 2012 metų jis užėmė premjero pareigas, atlikęs „rokiruotę“ su ilgamečiu šalies premjeru Dmitrijumi Medvedevu.

2012-aisiais V. Putinas ir vėl buvo paskelbtas Rusijos prezidentu dar šešeriems metams.

Apie savo ketinimus dalyvauti rinkimuose taip pat paskelbė Kremliaus parankinis LDPR lyderis Vladimiras Žirinovskis, televizijos laidų vedėja Ksenija Sobčak, politologas Andrejus Bogdanovas ir vienas iš proputiniškos jaunimo organizacijos „Naši“ įkūrėjų Borisas Jakemenko.

Be jų, savo kandidatūras žadėjo iškelti žurnalistė Jekaterina Gordon, „verslo patriotų“ atstovas Rachmanas Jansukovas, „Ženskij dialog“ („Moterų dialogas“) partijos lyderė Jelena Semerikova ir „Vozroždenije“ lyderis Aleksandras Čuchlebovas. Komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas paskelbė, kad jį kandidatu iškėlė partijos atstovai, tačiau jis pats dar nepriėmė galutinio sprendimo.

Opozicijos lyderiu laikomam kovotojui su korupcija Aleksejui Navalnui rinkimuose dalyvauti buvo uždrausta, tačiau jis aktyviai tęsia savo rinkiminę kampaniją.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų