REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
S. Burbaitė, G. Martirosianaitė, S. Nainė  (nuotr. E. Genio)

Kai miestuose negesta gatvių žiburiai, žaliaskarių šakas apkloja sniego patalai, o tik pravėrus namų duris pirmiausiai pasitinka mandarinų kvapas, supranti – artėja gražiausios metų šventės.

27

Kai miestuose negesta gatvių žiburiai, žaliaskarių šakas apkloja sniego patalai, o tik pravėrus namų duris pirmiausiai pasitinka mandarinų kvapas, supranti – artėja gražiausios metų šventės.

REKLAMA

Vieniems Kalėdos – ramybės ir susikaupimo metas, tačiau kitiems – nemenkas galvosūkis, kaip nustebinti pačius artimiausius žmones. Apie tradicijas, dovanų pirkimo karštinę ir slapčiausius norus kalbamės su pramogų pasaulyje žinomomis moterimis.

Geriausia dovana – akimirkos kartu

Tinklaraštininkei, modeliui, knygos „Tavo geriausia draugė“ autorei Simonai Burbaitei Kalėdos – svarbiausia metų šventė, suvienijanti visą šeimą: „Man tai asocijuojasi su šiluma, jaukumu ir artimiausiais žmonėmis. Per šventes visuomet grįžtu namo, pamenu, net tada, kai dirbau modeliu Pekine, vis tiek sugrįžau didžiausias šventes sutikti su šeima“, – prisimena tinklaraštininkė.

Sveikos mitybos propaguotoja S. Burbaitė dažnai tiek savo tinklaraštyje, tiek „Facebook“ paskyroje dalinasi sveiko maisto alternatyvomis, todėl ir per šventes mitybai skiria didelį dėmesį: „Mama mūsų šeimoje Kūčių dieną tampa didžiausia šeimininke, tačiau kartu su broliu mielai jai gelbstim virtuvėje. Pati per šventes stengiuosi pagaminti sveikų desertų, nes jais palepinti mylimus pavyksta ne taip dažnai, kaip norėčiau“, – sako mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, materialūs dalykai niekuomet neatstos akimirkų, patiriamų su artimais žmonėmis: „Gyvename materialiais daiktais aptekusiame pasaulyje, kuriame trūksta nuoširdumo ir tikrumo, todėl kasmet stengiuosi savo šeimai padovanoti kuo daugiau emocijų. Aišku, didžiausias troškimas kasmet tiek artimiesiems, tiek sau – būti sveikiems. Šiandien gyvenimo tempas – beprotiškas, ir mums nuolat viskam trūksta laiko. Mes visur be paliovos lekiame ir skubame, bet vis tik turėtume nepasiduoti skubėjimui, stresui ir pirmiausia neužmiršti savęs. Linkiu visiems daugiau drąsos sustoti, pasimėgauti akimirka, kurioje esi – čia ir dabar.“, – sako S. Burbaitė.

REKLAMA

Ypatinga Kūčių tradicija G. Martirosianaitės šeimoje

Kai daugumai žmonių Kalėdos – ramybės ir rimties laikotarpis, pramogų pasaulio atstovams tai – didžiausias darbymetis. Darbas radijo stotyje, renginių vedimas, sukiojimasis filmavimo aikštelėje – taip atrodo įtempta Gabrielės Martirosianaitės dienotvarkė. Pasak jos, toks užimtas gyvenimo ritmas priverčia dar labiau vertinti laiką, praleistą su šeima: „Man švenčiausia ir svarbiausia metų diena – Kūčios, kai visi šeimos nariai namuose, ruošiame kartu maistą“, – sako G. Martirosianaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina šypteli, jog ant gausaus šventinio stalo būna tikrai daugiau nei dvylika patiekalų, tačiau taip yra dėl to, kad jos šeima turi ypatingą tradiciją: „Kiekvienas šeimos narys turi sugalvoti Kūčių tradicijas atitinkantį patiekalą, kurį gamina jis vienas. Svarbiausia tai, jog prieš vakarieniaujant kiekvienas kuo įdomiau pristatome savo šedevrą, o tada galime ragauti“, – pasakoja G. Martirosianaitė.

Televizijos ir radijo laidų vedėja antrina tinklaraštininkei S. Burbaitei bei ragina visiems žmonėms atsisakyti materialių dovanų. Anot jos, daiktai neprilygsta išgyventoms emocijoms: „Man norisi skirti savo laiką ir dėmesį brangiausiems, dovanoti prisiminimus, kurti gražius išgyvenimus bei patirti akimirkas kartu, kurios išlieka visam gyvenimui“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Linkiu visiems susitarimo su savimi, daugiau meilės sau, artimiesiems ir mūsų šaliai – juk minėsime Nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį! Pasisveikinkime su kaimynais laiptinėje, gerbkime vieni kitus, nustokime bumbėti dėl prasto oro ar mažo atlyginimo – viskas priklauso tik nuo mūsų“, – šypteli G. Martirosianaitė.

S. Nainė: „Ką padėsime po egle – visiškai nesvarbu“

Nors dainininkės, prekės ženklo „Nunu“ įkūrėjos Simonos ir Jono Nainių šeimoje eglutė dar nepapuošta, kalėdinei nuotaikai sklisti tai netrukdo: „Abu esame paskendę darbuose, todėl tikimės, kad savaitgalį pavyks pasipuošti namus ir pagaliau prasidės tikrasis šventinis laikotarpis“, – sako mergina.

REKLAMA

S. Nainės teigimu, Kūčios – gražiausia diena metuose, nes esi apsuptas brangiausių žmonių, prisimeni tuos, kurių jau kartu nebėra. Dovanomis ji nustebinti nori kiekvieną jai artimą žmogų, tačiau jiems sugalvoti, ko Simona norėtų dovanų – sunkiausias metų galvosūkis. „Man tai stipriausia emociškai šventė – visiškai nesvarbu, ką padėsime po egle, svarbiausia, kad galime būti kartu. Juk sveikatos ir laiko – ko mums labiausiai reikia – nenusipirksime“, – teigia atlikėja.

Artėjančios šventės taip pat atneša ne tik dovanas ar artimųjų šilumą, bet taip pat ir naujas mintis, tikslus bei iššūkius. „Susitikau su drauge, kurios nemačiau metus laiko. Aš nesuprantu, kaip jai pavyksta spinduliuoti šiluma, skleisti vidinę ramybę, nuteikti visus teigiamai. Po susitikimo su ja jaučiuosi pasikeitusi – išeinu kur kas geresnė. Kartais pamirštame tuos, kurie šalia, būname arogantiški, tad visiems linkiu būti labiau atsidavusiems vieni kitiems“, – šypteli S. Nainė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų