REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Kalėdinių eglių idėjos (nuotr. 123rf.com)

Artėjant Kalėdų šventėms, daugeliui tikru galvos skausmu tampa dilema, kaip tinkamai papuošti eglę. Kur ją statyti, kokius žaisliukus kabinti, kaip turi atrodyti eglės viršūnė ir kokios spalvos papuošimus naudoti yra geriausia? Visus atsakymus galite sužinoti lengvai ir sutaupant daug laiko. Ekspertai atskleidžia kelis lengvus kalėdinės eglės puošimo patarimus, rašo telegraph.com.

14

Artėjant Kalėdų šventėms, daugeliui tikru galvos skausmu tampa dilema, kaip tinkamai papuošti eglę. Kur ją statyti, kokius žaisliukus kabinti, kaip turi atrodyti eglės viršūnė ir kokios spalvos papuošimus naudoti yra geriausia? Visus atsakymus galite sužinoti lengvai ir sutaupant daug laiko. Ekspertai atskleidžia kelis lengvus kalėdinės eglės puošimo patarimus, rašo telegraph.com.

REKLAMA

1 žingsnis. Išsirinkite tinkamą eglės vietą namuose. Nesvarbu, jūsų kalėdinė eglė yra tikra, ar dirbtina.

Rekomenduojama prieš ją puošiant tinkamai apsvarstyti, kurioje vietoje ši puošmena turės didžiausią pranašumą jūsų namuose. Idealiausiu atveju ji turėtų būti netoli elektros lizdo, išvengiant gausybės laidų, einančių per visus namus. Jei nusprendėte namuose puošti tikrą eglę, patartina ją statyti kuo toliau nuo radiatorių, kuo vėsesnėje vietoje, taip išvengiant gaisrų ir nelaimių. Taip pat tai sumažins eglės išdžiūvimo tikimybę.

2 žingsnis. Vietos išmatavimai. Jau nusprendus, kurioje vietoje statysite eglę, patariama išmatuoti vietos pločio ir aukščio. Nepamirškite palikti ir papildomos vietos, kadangi jūsų eglės aukštis gali kisti, priklausomai nuo puošmenų.

REKLAMA
REKLAMA

Suteikiate eglės pakankamai vietos, kad jos šakos galėtų laisvai kaboti, o žaislai vėliau nebūtų susispaudę.

Patarimas: Jei vis dėlto nusipirkote kiek per didelę ir neproporcingą eglę, visada ją galite apipjaustyti taip, kad ji išlaikytų savo trikampę formą.

REKLAMA

3 žingsnis. Šakų išskleidimas. Nusipirkus eglę ir grįžus į savo namus, pirkėjai neretai pastebi, kad jai trūksta apimties. Todėl labai svarbu tinkamai iškedenti eglės šakas, o jeigu ji dirbtina – tinkamai išlankstyti ir išskleisti.

Ekspertai pataria, kad vidutinis toks eglės tvarkymas turėtų pareikalauti ne mažiau 45 minučių.

 

4 žingsnis. Lempučių uždegimas. Ekspertai rekomenduoja šiam žingsniui skirti gerą pusvalandį, kad kalėdiniai žiburiai būtų išdėstyti teisingai ir elegantiškai.

Pradėkite lemputes dėti nuo pačio viršaus ir eikite vis žemyn, sukdami juos aplink kiekvieną pagrindinę šaką. Kiek turėtų būti lempučių ant kalėdinio medžio? Ekspertai rekomenduotų ne mažiau kaip 170 lempučių vienam metrui medžio.

REKLAMA
REKLAMA

Patarimas: apsaugokite save nuo didžiulio nusivylimo ir patikrinkite, ar lemputės tikrai veikia dar prieš puošiant eglę.

5 žingsnis. Pasirinkite spalvų paletę. Ekspertai rekomenduoja iš anksto pasirinkti eglės spalvas. Tai gali tapti kokybišku spalvų pasirinkimu ir pagrindiniu žingsniu.

Raudona, žalia ir aukso spalva atitinka tradicinį Kalėdų stilių. Geltona ir baltos spalvos gali suteikti šiek tiek mėlyno atspalvio. Norint sukurti žieminį įvaizdį, pasirinkite sidabrines, medines ar mėlynas dekoracijas.

Patarimas: nesistenkite sudėti ant medžio daug dekoracijų, nes tai gali pakreipti jūsų idėją netinkama linkme.

6 žingsnis. Pagalvokite apie girliandą. Arba karoliukus, juosteles ar folija. Ekspertai vėl rekomenduoja pradėti medį puošti girlianda nuo viršaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patarimas: tai geriausia daryti dar prieš puošiant eglę žaislais ir kitais papuošimais.

7 žingsnis. Kalėdinės eglės žaislai. Štai ši vieta daugeliui tampa tikru išbandymu. Eskpertai pataria pradėti puošti eglę nuo gana paprastų, pigesnių žaislų. Vėliau – pridedant ir prabangesnių.

Naudokite mažesnius kamuoliukus link šakų galų, o didesnius – arčiau medžio centro. Skleiskite juos tolygiai, naudokite įvairių formų ir dydžių.

Jei parduotuvėje radote jus patinkančių dekoracijų, ekspertai pataria nusipirkti jų 3 pakuotes. Taip pat patartina niekada neišmesti senų papuošimų, jie taps mielais prisiminimais.

Patarimas: brangius stiklinius žaislus patartina laikyti aukščiau.

8 žingsnis. Dekoratyvinis eglės sijonas. Ir kaip gi būtų galima savo kalėdinę puošmeną palikti be nuostabaus sijono? Jei nenorite, kad visi matytų jūsų medžio elektros laidus ar negražaus plastikinio medžio laikiklius, jo tikrai prireiks.

REKLAMA

Medžio apatinės dalies papuošimai taip pat sugeria pušies adatas, jei pasirinkote tikrą medį.

Ekspertai mano, kad tokie apatiniai medžio dekoratyviniai sijonai ne tik slepia laidus, bet ir paverčia eglę daug švaresne ir tvirtesne.

9 žingsnis. Eglės viršūnė. Ji – visos eglės šventinis šedevras.

Tradicinės eglės viršūnės dažniausiai simbolizuoja tam tikras reikšmes. Pavyzdžiui, žvaigždė simbolizuoja Betliejaus žvaigždę, o angelas – angelus, kurie paskelbė apie Jėzaus gimimą ganytojams.

Jei nenorite tradicinių variantų, parduotuvėse galite rasti įvairiausias viršūnes snaiges, paukščius ar net povą.

Patarimas: Venkite sunkių eglių viršūnių papuošimų ir įsitikinkite, kad ji tikrai tvirtai laikosi viršuje.

10 žingsnis. Kiti kalėdiniai medžiai namuose. Ekspertai rekomenduoja namuose turėti iš viso tris kalėdinius medžius.

Neišsigąskite, jie visi neturi būti pagrindiniai ir dideli. Lengvai gali pasipuošti mažą eglutę ant virtuvės palangės ar nusipirkti mažesnę puošmeną miegamajame.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų