REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Mokyklose mokomi vienodai visi: ir berniukai, ir mergaitės. Retas mokytojas mato vaikuose būsimus vyrus, būsimas moteris, mamas, tėčius. Ir tai labai trukdo jauniems žmonėms susivokti, kokiu gi profesiniu keliu verta pasukti, o nuo kokių eksperimentų verta bėgti tolyn ir kuo greičiau. Šį kartą pasikalbėkime apie moteris ir jų darbą.

 Mokyklose mokomi vienodai visi: ir berniukai, ir mergaitės. Retas mokytojas mato vaikuose būsimus vyrus, būsimas moteris, mamas, tėčius. Ir tai labai trukdo jauniems žmonėms susivokti, kokiu gi profesiniu keliu verta pasukti, o nuo kokių eksperimentų verta bėgti tolyn ir kuo greičiau. Šį kartą pasikalbėkime apie moteris ir jų darbą.

REKLAMA

Vedos reikalauja nedirbti

Jei teko domėtis senovės išmintimi, teko išgirsti, kad moteriai darbas išorėje yra nereikalingas. Oi kiek daug moterų piktinasi, keikia vedas ir tuos mokytojus. Ir veltui. Tiesiog verta atsirinkti informacijoje. Mes ieškome lengviausio kelio: norime, kad kas nors mums pasakytų, kaip būti laimingai. Aš sakau: bandykime viską pačios, klausykimės savo vidaus ire eksperimentuokime.

Todėl jei tu esi veikli, vadovė iš prigimties, turi daug idėjų, greičiausiai, tau netiks vediškoji rekomendacija - dirbk maždaug keturias valandas per dieną ir ne daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Nes tu uždusi. Tu esi siela. O siela turi įvairių patirčių. Su moters kūnu reikia susidraugauti, tas tiesa. Ir tai reikalauja kartais labai daug kantrybės. Tačiau atsisakyti savo pašaukimo tik dėl to, kad kažkas kažką pasakė - absurdas, sutik. Niekada netikėk, kad grindų plovime ir pasitarnavime šeimos nariams - slypi moters laimė. Jausk, o kur gi pakasta tavo laimės katė?

REKLAMA

Svarbu - dermė

Jei tu esi veikli moteris, pasistenk, kad tavo darbas tau būtų malonus. Ir tai dar nereiškia, kad tu niekada nepavargsi nuo malonaus darbo. Net ir nuo malonumų pavargstama. Ir tu tą žinai.

Todėl tau gali atkakliai atstovėti savo individualius poreikius. Tik yra keli svarbūs dalykai, kurių žinojimas padeda moteriai bręsti ir susidėlioti prioritetus. Kai gimsta vaikai, mama kurį laiką yra nepakeičiama. Ir vargas tam vaikui, kuriam labai greitai atsiranda mamos pakaitalas. Joks tėtis, net ir labai labai labai geras, niekada niekada niekada neatstos vaikui mamos. Tad moteriai motinystė yra labai stiprus išbandymas.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikai negriauna moters karjeros

Yra moterų, kurios savo motinystę vadina kalėjimu, užsidarymu ir savo karjeros žlugdymu. Tokios moterys stengiasi kuo greičiau išsivaduoti iš šio kalėjimo, iš šios tremties nuo pasaulio. Tačiau tokios nuostatos daro jas nelaimingomis mamomis ir nesėkmingomis moterimis.

Ir vaikai gali pradėti kankintis. Žinoma, jie pripras. Jie nėra krištoliniai. Verta atminti, kad vaikai yra mums duoti tik kuriam laikui. Mes su jais turime nuveikti ką nors gero. Bėgti nuo jų vardan svetimiems daromų gerų darbų - nieko gero. Sudievinti darbdavį ir įsivaizduoti, kad esame nepakeičiamos darbuotojos - kvailystė, plačiai paplitusi. Toks moters elgesys primena bėgimą nuo pačios savęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mat su vaiku į moters pasaulį ateina motinystė. Pradeda reikštis dar nepažintas moters sielos aspektas. Ir ne visoms moterims norisi su juo susipažinti. Tuomet prasideda priešinimasis Dieviškajam planui. Juk be jo valios ir žinios niekas neatsiranda. Net vaikai.

Mama yra nepakeičiama

Tobula, kai mama gali ir darbuotis, ir rūpintis vaikais. Kaip tai atrodo? Laisvas darbo grafikas ir darbas namuose. Arba visai šalia namų. Tačiau tai netinka toms, kam motinystė - kalėjimas. Kai pasikeičia moters nuostatos, pasikeičia viskas. Kada mama yra rami?

Kai ji gali pasirūpinti vaikais ir namais. Todėl, kai kurios moterys ne pačios tą daro, o ieško pagalbos. Ir ne vyrų prašo, o suranda kitas moteris - pagalbininkes. Tokios moterys gali tvarkyti namus, ruošti valgyti. O namų šeimininkė tuomet turės laiko rūpintis ir savo profesine veikla, ir emociniu ryšiu su vaikais bei vyru.

REKLAMA

Savaitgalio gyvenimo būdas gali labai skirtis nuo kasdienybės. Ir tai suteikia daugiau skirtingų patyrimų tiek moteriai, tiek jos artimiesiems. Nemanykime, kad tvarkymasis yra gyvybiškai būtinas kaip pareigos ir dar kokių nors prievolių ugdymo metodas.

Turime mes tų pareigų užtektinai. Ir vaikai jų turės. O kol jie vaikai, o mūsų gyvenimas yra toli gražu nepanašus į gyvenimą prieš 5000 metų, elkimės klausydamiesi ne tik savo intuicijos, bet ir suvokdami, kad gyvename 21 amžiuje, o ne seniai seniai...

Moteriškas gyvenimo kelias

Moteriai, kurie ieško darnos savo gyvenime, svarbiausia yra žinoti dėsnius, o ne aklai paisyti taisyklių. Kas sekina moterį? Skubėjimas, įtampa ir stresas.

REKLAMA

Todėl reikia atsisakyti skubėjimo. Kai moteris neskuba, ji ramiai gamina valgyti, ramiai plauna grindis, ramiai veža vaikus į mokyklą ar darželį, ramiai grįžta iš darbo, ji gyvena moteriškai ir nedaro žalos nei sau, nei kitiems. Nes skubėjimas kelia įtampą, didina ir taip nemenką stresą.

Todėl geriau pačiai išplauti grindis namuose ar gaminti valgyti kad ir 1 kartą per savaitę, bet ramiai. O ne 5 kartus per dieną ir paskubomis.

Darbas - tai santykiai

Moteris visur kurs santykius. Taip jau yra. Arba ji - jau nebe moteris. Todėl darbas turi būti ta aplinka, kuriame yra kuriami malonūs santykiai. Idealus darbas tai tas, kur galima atsigerti arbatos, kavos, pasišnekučiuoti ir nėra jokio streso dėl įgyvendinamo penkmečio plano.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuolaikinė moteris nukrypo nuo savo prigimties, todėl labai daug moterų keičia darbo vietą ne todėl, kad ten joms nepatinka, o todėl, kad ten nėra perspektyvos karjerai. Tai yra didžiulė klaida. Todėl, jei turite kolektyvą, su kuriuo mielai ir noriai susitinkate kiekvieną dieną - nepalikite jo, nepameskite taip paprastai.

Kolektyvas - tai nepakeičiami ir gyvybiškai reikalingi santykiai moters pasaulyje. Moteriai reikia dirbti ten, kur jai malonu ir gera. Moteris negali kankintis darbe. Priešingu atveju jos lauks didžiulis fiasko namuose: su vyru, tėvais ir vaikais.

Mat moteris, kuri darbe ars kaip kumelė, savyje puoselės vyriškąją energiją ir pradės keistis jos subtiliosios struktūros. Ir tai labai greitai duos nepageidaujamus rezultatus šeimoje. Moteriai neverta įsikabinti į vieną darbo vietą kaip į vienintelį vyrą.

REKLAMA

Darbą galima keisti.Pagal norą. Tai - nieko blogo. Moteriai yra suteikta didžiulė privilegija persigalvoti. Šiandien aš psichologė, rytoj - renginių organizatorė, o dar vėliau - mezgėja. Kodėl gi ne?

Juk moteris su metais skleidžiasi. Ir būtų kvaila priešintis natūraliai transformacijai. Juk vikšras negali sustabdyti jokios raidos ir netapti plaštake. Moteris gali. Nes ji turi labai galingą protą, kuris jai trukdo tapti ta nuostabia plaštake. Gerąja ta žodžio prasme. Tam net nereikia drąsos.

Sutikime, tai neįprasta mūsų šiuolaikinėje visuomenėje. Bet nejau mes norime tapti tokios nelaimingos, kokios jau yra šiuolaikinės moterys? Keiskime nuostatas, keiskime įpročius ir būsime ne tik laimingos, bet ir sėkmingos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų