REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
86
Lietuvos futbolo apdovanojimai (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Gražiausiu Lietuvos futbolo sezono įvarčiu tapo tikslus Marijampolės „Sūduvos“ saugo Roberto Vėževičiaus smūgis į Šveicarijos „Sion“ vartus. Šį reidą šalies futbolo gerbėjai iškart prilygino legendiniu tapusiam Madrido „Real“ superžvaigždės Garetho Bale’o įvarčiui į „Barcelona“ vartus.

86

Gražiausiu Lietuvos futbolo sezono įvarčiu tapo tikslus Marijampolės „Sūduvos“ saugo Roberto Vėževičiaus smūgis į Šveicarijos „Sion“ vartus. Šį reidą šalies futbolo gerbėjai iškart prilygino legendiniu tapusiam Madrido „Real“ superžvaigždės Garetho Bale’o įvarčiui į „Barcelona“ vartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvartį lėmė šviežios jėgos

„Malonu, kai palygina su tokiu futbolininku, bet, manau, man iki G. Bale’o dar toli. Reikia dirbti“, – juokėsi 31-erių R. Vėževičius.

REKLAMA

Jis gražiausio sezono įvarčio rinkimuose, vykusiuose portale tv3.lt, už nugaros paliko 11 konkurentų, o galiausiai – du aršiausiai besipriešinusius. Tai – Manto Kuklio ir Vykinto Slivkos įvarčiai.

„Atvirai pasakius, pergalė buvo staigmena, – neslėpė R. Vėževičius. – Laimėti tikrai nesitikėjau, nes, mano akiai, buvo gražesnių įvarčių. Išskirčiau Arvydo Novikovo ir V. Slivkos.“

„Sūduva“ pirmąsias UEFA Europos lygos trečiojo kvalifikacinio etapo rungtynes su „Sion“ namie sensacingai laimėjo 3:0. Šveicarijoje mačas baigėsi 1:1.

REKLAMA
REKLAMA

„Ėjo 80-oji minutė, o aš aikštėje buvau pasirodęs prieš 15-a. Chebra tikrai buvo pavargusi, o aš dar galėjau. Be to, išgirdau Karolio Laukžemio raginimą – vesk vienas. Paklausiau ir tą padariau“, – rugpjūtį įmuštą įvartį prisiminė R. Vėževičius.

Kolekcijoje – visų prabų medaliai

Robertas – tituluotas Lietuvos futbolininkas. Jis su Vilniaus „Vėtra“ ir Pakruojo „Kruoja“ tapo šalies vicečempionu, o su ta pačia sostinės komanda ir Klaipėdos „Atlantu“ – A lygos bronzos medalininku.

R. Vėževičiui trūko vienintelio apdovanojimo – tauriausio. Po sezono ši trofėjų lentynos spraga užpildyta. 31-erių saugas su „Sūduva“ tapo šalies čempionu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Asmeniškai sezonas nebuvo vienas geriausių karjeroje, nes žaidžiau nedaug. Komandai metai, aišku, buvo superiniai. Tiek Europos lygoje, tiek Lietuvoje, – kalbėjo R. Vėževičius. – Prisijungė nemažai naujokų, tad pradžioje rezultatai nebuvo džiuginantys. Reikėjo laiko – perprasti trenerio filosofiją, suvokti, ko jis reikalauja. Galiausiai pamatėme, kad standartinės padėtys duoda vaisių, po jų pelnome įvarčius ir supratome, kad einame teisingu keliu.“

R. Vėževičius antrąkart dirbo su treneriu iš Kazachstano Vladimiru Čeburinu. Anksčiau abu bendro tikslo siekė Pakruojyje ir su „Kruoja“ 2014-aisiais džiaugėsi bronzos medaliais.

REKLAMA

„Treneris mane norėjo matyti „Sūduvoje“, beliko atvažiuoti ir padėti parašą, – prisiminė R. Vėževičius. – Nesu išrankus – kiekvienas strategas turo savo žaidimo filosofijas, taktikas. Tu esi kaip jo šachmatų figūra ir turi įgyvendinti tai, ko jis nori. O V. Čeburinas – žmogus, 24 valandas per parą gyvenantis futbolu. Jis peržiūri daug vaizdo medžiagos, pateikia išsamias kiekvieno varžovo analizes. V. Čeburinas – savo darbo specialistas.“

Tauriausi A lygos apdovanojimai „Sūduvai“ tapo malonia ir netikėta sezono puošmena.

„Jei atvirai, ilgą laiką į pirmąją Vilniaus „Žalgirio“ poziciją net nežiūrėjome, nes vilniečiai buvo gana toli atitrūkę. Viskas pasikeitė, kai žalgiriečiai pradėjo prasti taškus, o mes – skinti pergales. Atrodo, nepralaimėjome 11 rungtynių iš eilės ir kai paskutiniajame ketvirtojo rato mače nugalėjome „Žalgirį“ bei pakilome į pirmąją vietą, supratome, kad turime didelių šansų laimėti čempionatą“, – atviravo R. Vėževičius.

Jis, žvelgdamas į 2018-uosius, tikino, kad esminis uždavinys – apginti titulą. „Sūduva“ žais ir UEFA Čempionų lygos atrankos varžybose, bet ten, R. Vėževičiaus nuomone, daug kas priklausys nuo burtų ir to, kaip Marijampolės komandai pavyks atlikti žiemos darbus – pasistiprinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų