REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuo anksčiau pradėsite rūpintis kalėdinėmis dovanomis – tuo ramiau galėsite laukti Kalėdų ir mėgautis šventinėmis nuotaikomis. Anot dekoratorės Simonos Paulauskienės, šiandien vis labiau vertinamos rankų darbo dovanos, todėl jas gaminti patiems ir nudžiuginti artimuosius originalumu – puiki idėja.

Kuo anksčiau pradėsite rūpintis kalėdinėmis dovanomis – tuo ramiau galėsite laukti Kalėdų ir mėgautis šventinėmis nuotaikomis. Anot dekoratorės Simonos Paulauskienės, šiandien vis labiau vertinamos rankų darbo dovanos, todėl jas gaminti patiems ir nudžiuginti artimuosius originalumu – puiki idėja.

REKLAMA

„Pirmiausia svarbu prisiminti, kad kuriant dovanas ir jas pakuojant nebūtina vaikytis tuo metu vyraujančių madingų spalvų ir kitų tendencijų. Svarbiausia neužmiršti žaismingumo ir pasitelkti originalumą“, – sako Simona Paulauskienė.

Galvojant apie Kalėdų dovanas artimiesiems, specialistė įvardina esminius aspektus, kurie padės neapsirikti:

  • Pagalvokite, ką iš tiesų žmogus mėgsta: spalvos, stilius, raštai.
  • Nepamirškite apmąstyti, ar jūsų dovana nesukels nepatogumų ja džiaugtis: ar bus kur ją pakabinti, pastatyti, apsirengti.
  • Jei nesugalvojate tinkamo dovanoti daikto, geriau rinkitės valgomas dovanas, kadangi su jomis apsirikti daug mažesnė tikimybė.
  • Kad ir kokio dydžio ir vertės dovana būtų, nepamirškite jos dailiai įpakuoti.
  • Pakavimas – antra dovanos dalis, nes pirmiausia įteikiate įspūdį, o tik išpakavus dovaną žmogus gauna emociją. Taip pat svarbu nepalikti dovanos pakavimo paskutinei minutei.
  • Kūrybiškam pakavimui galite naudoti medžiagas, rastas namuose: seni laikraščiai, knygų lapai, kepimo popierius, folija, tapetų likučiai, net vaikų piešiniai. Dekoruokite eglės šakele, kankorėžiais, riešutais, siūlais, sagomis ir kuo tik sugalvojate.
  • Dovanas pakuokite taip, kad išpakavimas užtruktų ilgiau ir jokiu būdu nesirinkite dovanų maišelių.
  • Nepamirškite prie dovanos prisegti atviruko, linkėjimo, gražios frazės, o gal tiesiog linksmos judviejų nuotraukos.

REKLAMA
REKLAMA

Rankų darbo dovanų idėjos

Dovana, į kurią įdėta daug darbo ir širdies, neabejotinai nudžiugintų kiekvieną, tad Simona Paulauskienė pateikia idėjas, kaip neišlaidaujant nustebinti artimuosius.

REKLAMA

„Vienas iš variantų – rankų darbo eglutės žaisliukas, kuris atras savo vietą tik išpakavus dovaną. Tai net galėtų tapti šventine tradicija, kada giminės, draugai kartu gamina Kalėdinius žaisliukus ir dovanoja juos vieni kitiems. Ant tokio žaisliuko galima prikabinti kortelę su metais, vardu ar palinkėjimu, o metams bėgant tokia eglutės žaisliukų kolekcija vis pilnės“, – idėjomis dalinasi dekoratorė.

Artimųjų Kalėdinė fotosesija, padovanosianti ilgai išliekančius šiltus prisiminimus, taip pat puiki dovana, ypač jei ją surengsite patys. Kitas variantas, jei mėgstate gaminti – iškepkite pyragą, sausainių, meduolių, paruoškite karamelizuotų migdolų, dailiai viską supakuokite ir parašykite nuoširdų laišką.

REKLAMA
REKLAMA

„Turint daugiau laiko iki švenčių galima pasimokyti ir kalėdinės floristikos ir savo artimųjų namus papuošti savo pagamintais kalėdiniais vainikais ar kitomis floristinėmis kompozicijomis.

Be to, jei svarstote apie dovanas būriui draugų, norint išvengti galvos skausmo renkant atskiras dovanėles – suorganizuokite pramogą, pavyzdžiui, kūrybines dirbtuves, kurių metu visi galėsite tiek pasigaminti norimą Kalėdų puošmeną, tiek pabendrauti ir drauge praleisti laiką“, – rekomenduoja pašnekovė ir priduria, kad ruošiant kalėdines svarbiausia prisiminti, kad šis laikotarpis turi būti pripildytas nuoširdumu ir meile vienas kitam, o kuo įspūdingesnės finansinės dovanos - nustumtos į šalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų