REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Mergaitei pavyko nuvykti į Disneilendą (nuotr. facebook.com)

Mirtina liga serganti 8-metė, net 3 kartus įveikusi leukemiją, išpildė savo svajonę ir su šeima atostogavo Disneilende – laimingiausioje vietoje Žemėje.

10

Mirtina liga serganti 8-metė, net 3 kartus įveikusi leukemiją, išpildė savo svajonę ir su šeima atostogavo Disneilende – laimingiausioje vietoje Žemėje.

REKLAMA

Vėžiu serganti Australijoje gyvenanti Bella Allan apie savo diagnozę – agresyvią leukemijos formą – sužinojo būdama 6-erių. Tačiau drąsi mergaitė, kuri šį penktadienį švenčia savo 9-ąjį gimtadienį, įrodė esanti tikra kovotoja, nes šią neišgydomą ligą ji įveikė net 3 kartus.

Kalbėdama su „Daily Mail Australia“ komanda, jos mama Alison Allan (40 m.) atskleidė, kad nežinojimas, kiek laiko šioje planetoje liko jos dukrelei, yra didžiausia kančia.

Nusprendusi atvirai papasakoti apie šį skaudų įvykį, Alison pridūrė, jog šeima, sužinojusi, kad šiai dukters ligai išgydyti nėra jokio būdo, negalėjo patikėti tuo, ką išgirdo.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiausi, jog kažkas man iš krūtinės išplėšė visą širdį“, - sakė ji. „Su mumis kartu kabinete buvo ir Bella. Ji pradėjo verkti, ašarų nesulaikė ir jos onkologinė komanda.

REKLAMA

Tai pats baisiausias dalykas, koks gali nutikti motinai. Tačiau privalau išlikti stipri ir nedemonstruoti baimės, nes ji puikiai supranta mano emocijas. Jei aš palūšiu, palūš ir Bella.

Šiuo metu ji gydoma chemoterapija, kad galėtume ilgiau džiaugti dukters kompanija. Jos liga vis dar nėra išgydoma, todėl laikome kumščius, kad liga kaip galima ilgiau neatsinaujintų.“

Prisiminimus kūrė Disneilende

Norėdami sukurti kuo daugiau prisiminimų kartu, 5 asmenų šeima neseniai net 2 savaites praleido JAV. Už šias atostogas ir linksmybes Disneilende Allanų šeima dėkoja nepažįstamiems žmonėms, kurie, aukodami pinigus, padėjo išpildyti Bellos svajonę.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo nuostabu matyti ją laimingą. Galėjome visiškai pabėgti nuo realybės. Disneilendas yra toks, apie kokį visi pasakoja. Ten lankantis nesišypsoti neįmanoma“, - sakė mama.

3-jų vaikų mama, kuri kadaise buvo savo grupės bokso čempionė, nusprendė mesti sportininkės karjerą, kad galėtų daugiau laiko praleisti su dukra.

„Bellai pirmą kartą liga atsinaujino pernai, todėl teko atsisakyti karjeros ir visą dėmesį skirti jai. Kai neturi žalio supratimo, kiek laiko liko tavo vaikui, nori kartu praleisti kiekvieną akimirką, imi branginti kiekvieną sekundę. Boksas buvo didelė mano gyvenimo dalis, todėl negalėjau, kad šis sportas taptų svarbesnis už mano dukrą ir kitus vaikus“, - sakė Alison.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ligos kol kas – nė ženklos

Pernai metais Bellos vardas buvo atsidūręs žiniasklaidos antraštėse po to, kai ji turėjo atiduoti savo bilietus į Justino Bieberio koncertą, nes tą pačią dieną jai buvo atliekama chemoterapija.

Jos istorija socialiniuose tinkluose sukėlė tikrą šurmulį. Internautai, sukūrė kampaniją #BieberMeetBella (liet. Bieberi, susitik su Bella), kuri išpopuliarėjo visame pasaulyje. Deja, bet žvaigždė negalėjo aplankyti mergaitės.

Nuo diagnozės pradžios, Bellai atliktos jau dvi kaulų čiulpų transplantacijos ir jai teko kovoti su liga, kuri atsirado, kai donoro ląstelės ėmė atakuoti išgyvenusias leukemijos ląsteles.

„Vėžį ji nugalėjo net 3 kartus. Leukemijos jos organizme šiuo metu nėra nė ženklo. Tačiau pastarosios pora savaičių buvo sunkios ir dėl nepaaiškinamo tiesiosios žarnos kraujavimo ji vėl gulėjo ligoninėje. Artimiausiomis dienomis jos laukia pakartotiniai tyrimai, kurie padės nustatyti, ar leukemija tikrai negrįžo“, - teigė mama.

REKLAMA

Nepaisant atsiradusių sunkumų kovojant su liga, mylinti šeima išlieka pozityviai nusiteikusi ir bando įgyvendinti visas Bellos svajones.

„Visa tai priminė pasivažinėjimą linksmaisiais kalneliais. Iš visų jėgų stengiamės būti kuo normalesnė šeima. Kiti vaikai, kaip ir anksčiau, užsiima sportu ir dalyvauja kitose įprastinėse veiklose. Sunku būna tuomet, kai Bellai dėl netikėtų priežasčių tenka gultis į ligoninę.

Kadangi manęs nebūna namuose, į pagalbą privalau kviesti draugus ir kitus artimuosius, kurie pasirūpintų dviem likusiomis atžalomis.

Norime kuo daugiau laiko paleisti kaip šeima ir stengiamės kurti prisiminimus, kuriuos tikrai branginsime“, - pasakojo Alison.

„Neseniai grįžome iš Disneilendo, į kurį nuvykti mums galimybę suteikė geri pinigus aukoję nepažįstamieji. Šį penktadienį bus jos gimtadienis, todėl norime įgyvendinti visus jos troškimus, kad ši diena taptų kuo įsimintinesnė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų