REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šokas sostinės mokykloje: berniukas per pamoką bandė nusižudyti

Į mokymosi įstaigą iškviesti tėvai, psichologai

Antradienį naujienų portalo tv3.lt redakciją pasiekė skaitytojo informacija apie vienoje sostinės mokyklų nutikusį incidentą.

Antradienį naujienų portalo tv3.lt redakciją pasiekė skaitytojo informacija apie vienoje sostinės mokyklų nutikusį incidentą.

REKLAMA

Vienoje Naujamiesčio mokyklų antradienį ryte per lietuvių kalbos pamoką berniukas bandė nusižudyti, patvirtino direktorė.

Kaip naujienų portalui tv3.lt patikslino direktorė, šoką mokykloje sukėlęs įvykis nutiko antradienį per antrą lietuvių kalbos pamoką.

Laimei, klasiokams pavyko greitai sureaguoti ir iškviesti pagalbą. Nedelsiant į mokyklą buvo iškviesti tėvai ir psichologai, su klasėje buvusiais vaikais kalbėjosi socialinė pedagogė ir psichologai.

„Pamokos pabaigoje tai nutiko. Dabar tokia įtampa, kad nelabai atsakau už savo žodžius. Tai nutiko per pamoką, klasėje esant mokytojui ir mokiniams.<...> Mes padarėme viską, ką galėjome padaryti. Su pagalbos mokiniams specialistais viską sutvarkėme.

Pirmiausia aišku svarbu tas vaikas, bet svarbūs ir visi", - telefonu tikino direktorė.

Moteris sakė, kad mokytojai taip pat bus reikalinga psichologo pagalba.

„Tada pagal taisykles informuoti tėvai, jie buvo iškviesti. Jeigu konkrečiai, tėvas iškviestas. Tariamasi dėl tolimesio pagalbos tiekimo ir suderinta su tėvu, kad jis jį pristatys į krizių centrą tolimesnei pagalbai. Mokiniams, kurie matė bandymą nusižudyti, suteikta psichologų pagalba iš karto. Visoje klasėje, berods, buvo apie dvidešimt penki mokiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia mokytojas atėjo pas socialinį pedagogą, tada jis su psichologu apsitarė, ir kiti specialistai. Tada iškviestas tėvas, numatyti tolimesni žingsniai.

REKLAMA

Asmeniškai to berniuko nepažįstu. Vaikas mokosi nuo pirmos klases. Mokytojai irgi bus teikiama psichologinė pagalba“, - tikino direktorė.

Create free infographics with Venngage

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų