REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
86
Lietuvos futbolo apdovanojimai (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

14 įvarčių. Kai kurie – itin svarbūs. Geriausio A lygos futbolininko prizas. Vis dėlto, Marijampolės „Sūduvos“ snaiperis Karolis Laukžemis mano, kad visa tai – ne riba. Puolėjas įsitikinęs – jis gali žaisti ir geriau.

86

14 įvarčių. Kai kurie – itin svarbūs. Geriausio A lygos futbolininko prizas. Vis dėlto, Marijampolės „Sūduvos“ snaiperis Karolis Laukžemis mano, kad visa tai – ne riba. Puolėjas įsitikinęs – jis gali žaisti ir geriau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Karoli, atrodo, prizas tau buvo labai netikėtas.

– Na, taip. Tikrai nesuvaidintos emocijos. Sunkiai galėjau apie tai pagalvoti. Manau, šio prizo buvo nusipelnęs ne vienas mūsų komandos žaidėjas. Žinoma, labai malonu gauti tokį įvertinimą. Tiesiog džiaugiuosi ir noriu tuo pasidalyti su savo ekipos draugais.

REKLAMA

– Ką pats būtum rinkęs geriausiu?

– Galiu išvardyti septynis ar aštuonis mūsų žaidėjus: Semiras Kerla, Povilas Leimonas, Vaidas Slavickas, Algis Jankauskas, Jeremy Manzorro, Andro Švrljuga. Pagalvojęs, išvardyčiau dar daugiau. Mūsų komandos stiprumas ir buvo tas, kad visi esame vienodo lygio, nėra kažkokio vieno išskirtinio žaidėjo.

– Tačiau turbūt nenuostabu, kad geriausiu žaidėju išrinktas rezultatyviausias čempionų futbolininkas?

REKLAMA
REKLAMA

– Gal ir ne. Žinote, puolėjai visąlaik gauna daugiausia kritikos. Jeigu jie žaidžia nerezultatyviai arba prastai. Tačiau turbūt dažniausiai asmeninį prizą gauni tada, kai tiesiogiai, įvarčiais prisideda prie pergalių.

– Pernai buvai paskolintas „Jelgava“ komandai, šiemet grįžai su trenksmu. Tikėjaisi?

– Visąlaik tikiesi, sunkiai dirbi, treniruojiesi. Aš – ne išimtis. Galbūt nebuvau kažkoks žinomas žaidėjas, bet visą laiką sunkiai dirbau, treniravausi, tikėjau savimi. Šiemet tikau trenerio schemoms, jis manimi pasitikėjo, o aš žaidžiau, neblogai sekėsi. Kartais geriau, kartais prasčiau. Galiausiai tapome čempionais ir esu čia, kur esu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Tavo karjera buvo labai permaininga. Kas pasikeitė?

– Likau kantrus. Kad ir sekdavosi ar nesisekdavo, vis tiek tikėjau savimi, treniravausi. Vieni, antri, treti, ketvirti metai ir galiausiai šiemet pavyko iššauti. Visą laiką tikėjau, kad galiu žaisti taip, kaip dabar. Manau, galiu rungtyniauti ir geriau. Tiesiog reikia treniruotis, būti kantriam ir laukti savo valandos.

– Praėjusiame sezone buvęs „Sūduvos“ treneris Aleksandaras Veselinovičius sakė, kad vieną dieną tapsi didžiu žaidėju. Ar šis momentas jau atėjo?

– Nežinau, ar apdovanojimas reiškia, kad aš jau didelis žaidėjas ar ne. Čia ne man vertinti. Tiesiog pasikartosiu – treniruojuosi, žiūriu į priekį, bandau tobulėti, kiek įmanoma ir siekti kuo geresnių rezultatų.

REKLAMA

– Dar vienas neįgyvendintas tikslas – praverti rinktinės duris?

– Tokį tikslą turi kiekvienas žaidėjas. Aš irgi. Ateis laikas, būsiu nusipelnęs, įrodysiu savo žaidimu, kad galiu būti naudingas, tada gal ir sulauksiu kvietimo. Žinoma, kaip ir kiekvienas žaidėjas, be abejo, norėčiau apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.

– Galbūt iki idealaus sezono ir trūko kelių įvarčių su rinktinės apranga?

– Jau ir dabar, kai gavau šį prizą, net sunku taip šnekėti. Sezonas buvo įspūdingas. Tiek man asmeniškai, tiek labiausiai tuo, kad tapome čempionais. Tai man buvo didžiausias laimėjimas. Labai to norėjau ir tai buvo įspūdingiausia sezone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų