REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Sergančiu kūdikiu ligoninėje niekas nesirūpina

Klaipėdos ligoninėje sergantis kūdikis paliktas likimo valiai

Papildyta medikų ir mamos komentarais

Klaipėdos vaikų ligoninėje gydomas 4 mėnesių kūdikis. Sergantis mažylis iš ligos kapstosi be artimųjų priežiūros. Vienišo kūdikio ašaroms neliko abejingos greta savo vaikus slaugančios mamos. Šios sako esančios priblokštos medikų bei slaugių abejingumu.

4

Klaipėdos vaikų ligoninėje gydomas 4 mėnesių kūdikis. Sergantis mažylis iš ligos kapstosi be artimųjų priežiūros. Vienišo kūdikio ašaroms neliko abejingos greta savo vaikus slaugančios mamos. Šios sako esančios priblokštos medikų bei slaugių abejingumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialiniame tinkle užvirė tikros aistros. Mama, su savo sergančiu mažyliu, šiuo metu guli Klaipėdos vaikų ligoninėje. Moteris tikina patyrusi šoką. Jos pasakojama istorija sujaudino ir pravirkdė tūkstančius skaitytojų. Moteris pasakoja, neva į jos ir sūnaus palatą buvo atvežta 4 mėnesių serganti mergaitė. Šalia jos nebuvo nė vieno iš tėvų. Medikai paaiškino, jog vaikas jų neturi ir uždarė palatos duris.

REKLAMA

„Norėčiau pasidalinti baisia patirtimi. Klaipėdos vaikų ligoninės sesučių abejingumu ir gudrumu... Atsigulėm į palatą su sūnumi, o ten buvo viena moteris (vaikas jos renimacijoje). Ankstų rytą ji buvo perkelta į kitą palatą... Dar nusistebejau kodėl... Atsakymas tuoj pat... Atveža į palatą mergytę apie 4 mėnesių. Paguldo ją ir palieka... Mergytė iš pradžių rami, bet paskui pradeda zirsti... Po zirzimo seka rėkimas, aš kišu „tūtį“ mažylei laikydama vienoj rankoj sūnų ir matindama jį, prispausdama buteliuką savo smakru... O kaip kitaip juk turiu nuraminti ir mergaitę, nes ja nieks nesirūpina...” - rašė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Esą neapsikentusi sergančios mažylės klyksmu, moteris pakvietė slauges ir paklausė, kodėl kūdikiu niekas nesirūpina?

„Nebesitvėrusi pakviečiau sesutę, ši atėjusi pasako, kad vaikas neturi tėvų apsisuka ir išeina... O ji ir toliau rėkia... Priėjusi vėl sesutei sakau gal ji valgyt nori, o ši atėjusi atsako: taip, turbūt nori, apsisuka, trenkia durim ir vėl negrįžta... Bandau laimę su kita sesute, o ši tiesiai šviesiai rėžia: mes neprivalome būti prisigulusios.... O kaip gi aš su sūnumi? Nejau turiu leisti šaukti mažylei iki springimo??? Ir kodėl turiu prižiūrėt svetima vaiką, kai jos kavutę geria savo kambarėlyje?? Žmonės, kas darosi???” - rašė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienišas vaikas gali gulėti ligoninėje

Situacija ligoninėje susidomėjo ir Klaipėdos miesto savivaldybės vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gražina Aurylienė. Ši tikino, jog šiuo metu aiškinasi, kodėl šalia 4 mėnesio kūdikio nėra nė vieno šeimos nario.

„Visų pirma vaikas turi teisę būti gydomas. Aišku, 4 mėnesių vaiko, neturėtų mama palikti vieno, bet prašėme ligoninės pasiaiškinti kas ta mama, gal ji turi daugiau vaikų, gal išėjo tik kažkuriam laikui, reikia konkrečiai šią situaciją išsiaiškinti. Tad laukiame, turi paskambinti ligoninės atstovai ir pasakyti, kas tai per situacija: iš kokios šeimos kūdikis, kodėl jis vienas. Mes tikrai išsiaiškinsime,“ - tikino G. Aurylienė.

REKLAMA

Tačiau jeigu kūdikis augtų globos institucijoje, tokia situacija jam susirgus galėtų būti. 

„Jeigu vaikas iš kūdikių namų, aišku, kad galėtų gulėti vienas. Jeigu mažylis iš globos namų patektų į ligoninę, gulėtų vienas. Juk globos namuose nėra tiek žmonių, kad kažkas gulėtų drauge ir prižiūrėtų. Jie yra globėjai ir privalo lankyti, prižiūrėti, kad vaikas būtų gydomas, nupraustas. O jeigu vaikas vežamas į Kauną ar operuojamas, tada direktorė deda pastangas, kad su vaiku kažkas vyktų drauge ir rūpintųsi,“ - kalbėjo G. Aurylienė.

REKLAMA

Istoriją paviešinusią motiną, medikai kaltina išpūsta situacija

Po paviešintos istorijos, moterį esą aplankė ne vienas medikas. Jai norėta pasakyti, kad be reikalo išpūtė šį burbulą.

„Man paaiškinta, kad išpūčiau burbulą iš nieko... Buvo bandyta mane padaryti neadekvačia... Prašau neiškraipyti žodžių ir pabrėžti, kad dauguma personalo į mane žvairuoja lyg būčiau padariusi kažką, ir visom jėgom gina sesutę, dėl kurios kilo incidentas. Sesutės žodžiai man: aš dirbu 25 metus vyr. slaugytoja ir jūs man akių nedrąskysit... Trenkė durim ir išėjo iš palatos,“ - portalui tv3.lt rašė apie istoriją prabilusi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos vaikų ligoninės komentaras

Klaipėdos vaikų ligoninės vyr. gydytoja Klaudija Bobianskienė portalo tv3.lt žurnalistams teigė, kad 4 mėnesių mergytė ligoninėje guli jau savaitę. Mažylė čia pateko iš Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų.

Sąmyšis esą dėl vienos ligoninėje gulinčios mažylės kilo šįryt, pusryčių metu.

„Šiai dienai ligoninėje guli 33 ligoniai, 22 kartu su mamom. Tad 9 – be mamų, bet tarp jų ir dideli vaikai. Šiuo metu skyriuje, kaip ir kasdien žiemą, dirba 4 medicinos seserys, vyr. sesuo, sesuo šeimininkė ir 2 valytojos. Tai ar gali trūkti ligoniams dėmesio? Jūsų minėtas, čia gydomas kūdikis švarus, prižiūrėtas, šiltas, ramiai guli, gražiausiai aprengtas. Dėmesio tam vaikeliui netrūksta,“ - teigė K. Bobianskienė.

REKLAMA

Esą tokios situacijos, kuomet vaikų namų auklėtiniai patenka į ligoninę nėra dažnos. Jei liga nesunki, mažieji ligoniai gydomi globos institucijoje, nes ten dirba ir pediatrai. Tačiau sunkesnės ligos atveju, mažyliai atvežami į ligoninės palatas. Anot vyr. gydytojos, paprastai tokių likimo nuskriaustų mažylių kaimynystė mamoms netrukdo.

„Gal ši mama buvo sudirgusi dėl sūnelio ligos, juk patekti į ligoninę niekam nemalonu. Ar tu vienas atsigulei ar su mama, kuri tave liūliuoja, liga organizmui – stresas. Kadangi žiemos sezonas, palatų daug laisvų nėra, tai prie sergančios mažylės buvo paguldyta ir ta mama. Paprastai mamos neprotestuoja. Šįkart slaugė neatsiklausė mamos, nes nebuvo laisvos palatos,“ - aiškino K. Bobianskienė.

REKLAMA

Visgi šis skandalas kilo ne dėl to, jog mama nepanoro kūdikio kaimynystės, o dėl to, kad vaikas buvo paliktas be priežiūros. Gydytoja K. Bobianskienė sako, jog nors ir skaudu, bet tokia motinos palikto vaiko kasdienybė. Tačiau pabrėžė, kad ligoninės personalas vaiku rūpinasi tiek, kiek būtina. 

„Bet jeigu vaikas neturi mamos ir jį pametė. Niekas kitaip ir nebus. Kūdikių namuose jie irgi neturi kiekvienas savo auklytės ar sesytės, ten juk yra bendra grupė,“ - tikino K. Bobianskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų