REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradėjo kovas dėl patekimo į Pasaulio čempionatą. Po to, kai FIBA pakeitė pasaulio čempionato atrankos sistemą, rinktinei tenka žaisti atskirame atrankos turnyre, kuris vyksta skirtingomis datomis net iki 2019 vasario. Pirmosios atrankos rungtynės su Kosovo ir Lenkijos rinktinėmis sulaukė didžiulio Lietuvos žiūrovų susidomėjimo.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradėjo kovas dėl patekimo į Pasaulio čempionatą. Po to, kai FIBA pakeitė pasaulio čempionato atrankos sistemą, rinktinei tenka žaisti atskirame atrankos turnyre, kuris vyksta skirtingomis datomis net iki 2019 vasario. Pirmosios atrankos rungtynės su Kosovo ir Lenkijos rinktinėmis sulaukė didžiulio Lietuvos žiūrovų susidomėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 24 dieną Kosove vykusias rungtynes per TV3 stebėjo daugiau nei 600 tūkst. žiūrovų, o lapkričio 26 dienos rungtynes su Lenkija – daugiau nei 700 tūkst. Abejos rungtynės buvo žiūrimiausios TV transliacijos visoje Lietuvoje. Palyginimui – atrankos į pasaulio krepšinio čempionatą rungtynės buvo triskart žiūrimesnės nei mūsų šalies krepšinio klubų čempionato rungtynės.

REKLAMA

Nepaisant to, kad naujos taisyklės neleidžia į rinktinę pakviesti garsiausių šalies krepšininkų, žaidžiančių NBA ar Eurolygoje, Lietuva dar kartą įrodė esanti krepšinio šalis, kurioje laimi ne pavienės pavardės, o visa komanda.

Tiesa, FIBA Čempionų lygos žiniasklaidos operacijų vadovas Linas Kunigėlis sako, kad Lietuvos rinktinės komanda vadinti net negalima, tai – reiškinys: „Manau, turime pabrėžti, kad praėjusį savaitgalį Lietuva žengė du pirmus žingsnius Tokijo olimpiados link. Dabar mes, žinoma, akcentuojame patekimą į pasaulio čempionatą, bet galutinis tikslas – olimpiada, nes jei dabar nepakovosime, tai 2020 metais savo krepšinio rinktinės olimpiadoje neturėsime. Džiaugiuosi, kad nepaisant viso negatyvo, kuris buvo prieš šiuos atrankos etapus, Lietuvos sirgaliai įrodė, kad jie yra intelektualūs sirgaliai ir supranta šių varžybų svarbą. Be abejo, ne mažiau svarbu ir tai, kad mūsų rinktinė turėjo tą nepaprastą dvasią, kad visa komanda degė. Jie ir patys sakė, kad nelaiko savęs jokia antra ar trečia komanda, kad jie yra Lietuvos rinktinė ir rezultatai tai įrodo.“

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiasis Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis tvirtina net neabejojęs, jog krepšinio šalyje bet kuriuo metu galima surinkti pačią geriausią komandą: „Tikrai Lietuvoje turime daug gerų krepšinio žaidėjų, jie yra motyvuoti ir su dideliu noru eina žaisti rinktinėje. Ėjome laimėti abejas rungtynes, nes kitaip būtume nesuprasti. Taip ir padarėme. Smagu, kad nepaisant abejonių, sirgaliai suprato šių rungtynių svarbą ir Klaipėdoje žaidėme turėdami milžinišką palaikymą.“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė per paskutiniąsias atrankos rungtynes įrodė, kad susivienyti gali ne tik dėl pergalės, bet ir dėl tų, kuriems labiausiai reikia mūsų pagalbos. Rungtynių su Lenkija ilgosios pertraukos metu krepšinio sirgalius nustebino netikėtas pasirodymas Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Ekranuose pasirodęs rinktinės vyriausias treneris D. Adomaitis padėkojo atėjusiems palaikyti rinktinės bei pakvietė prisijungti prie TV3 ir SEB banko organizuojamo paramos projekto „Išsipildymo akcija“. Iš karto po to areną užliejo visiems pažįstamos dainos „We Are the World“ garsai. Šią dainą atliko „X Faktoriaus“ nugalėtojos Monika Pundziūtė-Monique ir Ilgė, „Golden Age“ merginos bei grupės „Man-go“ ir „Pikaso“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Europos atrankos turnyras į pasaulio čempionatą vyksta trimis etapais. Rugpjūčio mėnesį silpniausios žemyno komandos žaidė preliminariame etape, kuriame teisę dalyvauti pirmajame etape iškovojo Švedija, Bosnija ir Hercegovina, Nyderlandai, Austrija, Estija, Kosovas, Bulgarija ir Baltarusija. Iš kovos dėl kelialapių pasitraukė Armėnija, Slovakija, Albanija, Makedonija ir Portugalija. Pirmajame atrankos etape žaidžia 32 komandos, suskirstytos į aštuonias grupes. Kelialapius į antrąjį etapą iškovos po tris geriausias visų grupių komandas. Pirmojo etapo rungtynės bus žaidžiamos 2017 m. lapkričio 24–27 d., 2018 m. vasario 23–26 d. ir 2018 m. birželio 28–liepos 2 d. Lietuva pirmajame atrankos etape kovoja su C grupėje su Lenkija, Vengrija ir Kosovu.

Antrajame atrankos etape žais 24 komandos, suskirstytos į šešias grupes. Kelialapius į pasaulio čempionatą iškovos po tris geriausias grupių komandas. Antrojo etapo rungtynės vyks 2018 m. rugsėjo 13–17 d., 2018 m. lapkričio 29–gruodžio 3 d. ir 2019 m. vasario 21–25 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų