REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rokiškio rajono Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktoriui Augučiui Tymukui, įtariamam sukėlus mirtiną avariją ir iš įvykio vietos pasišalinus, skirta švelnesnė už suėmimą kardomoji priemonė.

Rokiškio rajono Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktoriui Augučiui Tymukui, įtariamam sukėlus mirtiną avariją ir iš įvykio vietos pasišalinus, skirta švelnesnė už suėmimą kardomoji priemonė.

REKLAMA

Tad trečiadienį pasibaigus sulaikymo terminui, jis buvo paleistas į laisvę. Į Panevėžio kelių policiją atvežtas vyras nebuvo linkęs bendrauti su žurnalistais. Susirinkusiems žurnalistams jis tepasakė, kad vyksta ikiteisminis tyrimas ir daugiau esą nieko nekomentuos.

- Ar galite paaiškinti pirmadienio įvykius?

- Vyksta ikiteisminis tyrimas. Plačiau šio įvykio nekomentuosiu.

- Kodėl sprukote iš įvykio vietos?

- Mes nepabėgom (iš įvykio vietos - aut. past.).

Tiek pasakęs A. Tymukas paliko Panevėžio kelių policijos patalpas, sėdo į jo advokato automobilį ir išvyko.

Panevėžio Kelių policijos biuro viršininko pavaduotojas Eimis Kudžma žurnalistams sakė, kad įtariamasis bendradarbiauja su tyrėjais.

REKLAMA
REKLAMA

„Kažkiek atsimena, kažkiek neatsimena. Be abejo, kad girtumas turėjo didelę įtaką šiam tragiškam įvykiui. A. Tymukui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Iš jo atimtos vairavimo teisės“, - sakė E. Kudžma.

REKLAMA

Meras: direktoriai bus atleisti

Pasak Rokiškio rajono mero, abu mokyklų vadovus rengiamasi atleisti. Trečiadienį jų atleidimo klausimas svarstomas komitetuose, o ketvirtadienį jis turėtų būti teikiamas tarybai.

„Laukiu A. Tymuko prašymo, o E. Mališausko prašymą (atleisti) jau turiu. Bet kokiu atveju bus rengiamas atleidimas, bet E. Mališausko atveju tai bus rengiams atleisti jo prašymu, o A. Tymuko prašymo dar neturiu“, – trečiadienį BNS sakė Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis. Jis sakė neturintis žinių, ar A. Tymukas ruošiasi prašyti jį atleisti savo noru.

REKLAMA
REKLAMA

A. Tymukas yra Rokiškio rajono mokyklų vadovų asociacijos vadovas. Jis 2003–2004 metais buvo Rokiškio rajono savivaldybės tarybos narys.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, į tarybą jis kandidatavo ir 2011 metais su partija „Tvarka ir teisingumas“. Kamajų gimnazijai jis vadovauja nuo 1992 metų.

Tragiškų įvykių chronologija

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad avarija įvyko pirmadienį apie 17.45 val. kelyje Rokiškis-Čedasai, ties Maineivos kaimu. Iš šalikelėje sustojusio sugedusio automobilio „Renault Espace“ išlipusią 1972 metais gimusią vairuotoją kliudė ir mirtinai sužalojo pravažiuojantis automobilis, kuris iš įvykio vietos pasišalino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per avariją nukentėjo ir žuvusios moters sūnus, gimęs 1995 metais. Jis dėl nugaros bei dubens sužalojimų buvo išvežtas į ligoninę. Tiesa, pavojaus jo gyvybei nekilo.

Avarijos kaltininkas su keleiviu paliko nublokštą moterį ir jos sūnų pakelėje bei spruko iš įvykio vietos. Kitą dieną jie jau bandė įtikinėti tyrėjus, kad nepastebėjo, jog kliudė būtent žmones. Nors ir matė, kad buvo nulaužtas vienas automobilio veidrodėlis, bet „pagalvojo, kad kažką šiaip kliudė“...

Sužalotus žmones, neoficialiais duomenimis, pakelėje pastebėjo miškovežio vairuotojas. Jis ir iškvietė policijos pareigūnus bei medikus.

Į įvykio vietą pasiųstos gausios policijos pajėgos ir apie 19.20 val. Rokiškio rajone, prie Kamajų miestelio, rastas apgadintas automobilis ,,Seat Alhambra“ ir, kaip įtariama, avarijos kaltininkas.

REKLAMA

Vairuotojas buvo nuvežtas į ligoninę, kur jam nustatytas vidutinis 1,87 prom. girtumas. Kartu su juo vykęs E. Mališauskas prieš tai buvo išleistas Rokiškyje (kur ir gyvena). Tad policija jį sulaikė šiek tiek vėliau. E. Mališauskui taip pat buvo nustatytas 1,87 prom. girtumas.

Vyrai teigė trise išgėrę butelį tekilos. Bet net ir po kelių valandų jų organizme rasto alkoholio kiekis prilygo vidutiniam girtumui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų