REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su Mianmare viešinčiu popiežiumi Pranciškumi pirmadienį susitikęs šalies kariuomenės vadas Minas Aungas Hlaingas sakė patikinęs svečią, kad jo šalyje „nėra jokios diskriminacijos dėl religijos“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mianmare visiškai nėra religinės diskriminacijos“, – rašoma kariuomenės vado pareiškime, paskelbtame jo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ po susitikimo su pontifiku.

REKLAMA

Jungtinės Tautos ir JAV kaltina Mianmaro kariuomenę vykdant „etninio valymo“ kampaniją prieš musulmonus rohinjus. Dėl šios kampanijos nuo rugpjūčio pabaigos maždaug 620 tūkst. pilietybės neturinčių rohinjų buvo priversti palikti šalį ir prisiglaudė kaimyninio Bangladešo pabėgėlių stovyklose.

Mianmaras šiuos kalinimus neigia, nors pabėgėliai Bangladešo stovyklose pasakoja apie brutalų rohinjų persekiojimą Rachinų valstijoje – žudymus, prievartavimus ir padegimus.

REKLAMA
REKLAMA

Budistinis Mianmaras nesutinka pripažinti rohinjų, kurių yra daugiau nei milijonas, viena iš šalies etninių mažumų. Vietos valdžia linkusi juos vadinti nelegaliais imigrantais „bengalais“ ir nenori suteikti jiems pilietybės, nors Mianmare dešimtmečius gyveno ištisos šių žmonių kartos.

Praėjusią savaitę nevyriausybinė organizacija „Amnesty International“ pavadino vakarinę Rachinų valstiją „nusikaltimų vieta“ ir pareiškė, kad Mianmaro veiksmai rohinjų mažumos atžvilgiu prilygsta „apartheidui“.

Vizito į Mianmarą su taikos žinia atvykęs Pranciškus nuo krizės pradžios yra kelis kartus užstojęs rohinjus ir pavadinęs juos „broliais ir seserimis“. Tokie jo pareiškimai papiktino Mianmaro nacionalistus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vietos Bažnyčios lyderiai patarė pontifikui per keturių dienų viešnagę nevartoti termino „rohinjai“, kad nepakurstytų įtampos.

Mino Aungo Hlaingo biuras pranešė, kad generolas per 15 minučių trukusį susitikimą pasveikino popiežių atvykus į šalį ir patikino kad „Mianmamre nėra etninių grupių diskriminacijos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų