REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Sniegas

Šią savaitę Lietuvoje atvės, nes iš vakarų link mūsų pradės plūsti vėsesnis oras. Tai reiškia, kad sulauksime šlapdribos bei sniego, sustiprės vėjas. Na, žiema juk vis arčiau.

20

Šią savaitę Lietuvoje atvės, nes iš vakarų link mūsų pradės plūsti vėsesnis oras. Tai reiškia, kad sulauksime šlapdribos bei sniego, sustiprės vėjas. Na, žiema juk vis arčiau.

REKLAMA

Šiandien vietomis, daugiausia vakariniuose šalies rajonuose, prognozuojami trumpi krituliai, vyraus lietus. Pajūryje pietinių krypčių vėjo gūsiai sieks 15 m/s. Temperatūra kils iki 1–2 laipsnių, pajūryje iki 5 laipsnių šilumos.

Artimiausią naktį vakariniuose rajonuose vietomis numatomi krituliai, daugiausia nedideli, greičiausiai tai bus šlapdriba. Kai kur numatomas plikledis. Pūs pietų, 7–12 m/s vėjas, vietomis gūsiai sieks 15–20 m/s. Temperatūra naktį kris iki 1 laipsnio šalčio rytinėje Lietuvos dalyje, kitur bus 0 – 2 laipsniai šilumos.

Rytojaus dieną numatoma šlapdriba, pajūryje palis. Šils iki 1 - 2 laipsnių šilumos, o pajūryje iki 5 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

„Šią savaitę mūsų orus taip pat lydės ciklonas, bet kadangi oras keliaus iš vakarų, kartais naktimis gali pasirodyti lengvas minusas. Šią savaitę sulauksime mišrių kritulių, tai nebus vien lietus, bet ir šlapdriba. Tai gana purvinas metas, todėl visiems nepasikeitusiems automobilių langų valytuvų reiktų suskubti ir tai padaryti“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA

Trečiadienio naktį snigs

Trečiadienio naktį temperatūra nukris iki 0 – 2 laipsnių šalčio, pajūryje iki 2 laipsnių šilumos. Visuose rajonuose numatomi krituliai. Daugelyje rajonų numatomas sniegas, o pajūryje šlapdriba.

Dieną daug kur taip pat prognozuojami krituliai, daugiausia šlapdriba. Temperatūra pakils iki 1 – 2 laipsnių šilumos, o pajūryje iki 5 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį taip pat snigs

Ketvirtadienio naktį temperatūra nukris iki 0 – 2 laipsnių šilumos. Visoje Lietuvoje toliau snigs, tik pajūryje prognozuojama šlapdriba.

Dieną šils iki 2 – 4 laipsnių šilumos. Visuose rajonuose numatoma šlapdriba.

Savaitgalį kritulių bus mažiau

Penktadienio naktį bus 0 – 2 laipsniai šilumos, pajūryje gali iškristi šlapdriba, kitur pasnigs.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną šils iki 2 – 3 laipsnių, pajūryje iki 4 laipsnių šilumos. Dieną visuose rajonuose numatomi mišrūs krituliai – sniegas.

Kitomis dienomis temperatūra išliks panaši, dienomis šils iki 2 -3 laipsnių šilumos. Naktimis temperatūra svyruos nuo poros laipsnių virš nulio iki poros laipsnių žemiau nulio. Kritulių bus mažiau. Bet trumpas sniegas ar šlapdriba pasirodyti gali.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 3 – 6 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +6 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +6 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) yra +5 laipsniai, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +4 laipsniai, Neryje (Vilniuje) +3 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) +3 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) +3 laipsniai, Kuršių mariose +4 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų