REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl savavališkai savivaldybės socialiniame būste apsigyvenusio girto biržiečio veiksmų praėjusį savaitgalį turėjo darbuotis specialiosios tarnybos. Vieną vakarą į Vėjo gatvę skubėjo ugniagesiai, kitą – policijos pareigūnai.

Dėl savavališkai savivaldybės socialiniame būste apsigyvenusio girto biržiečio veiksmų praėjusį savaitgalį turėjo darbuotis specialiosios tarnybos. Vieną vakarą į Vėjo gatvę skubėjo ugniagesiai, kitą – policijos pareigūnai.

REKLAMA

„Nebežinome, kas mus gali išvaduoti nuo košmaro. Ramūs pabūsime dvi paras, kol čia gyvenantis nelegalas bus areštinėje. Po to vėl gyvensime kaip ant adatų“, – pirmadienio ryte kalbėjo Biržuose, Vėjo gatvės 20 daugiabučiame name, vadinamame „barake“, gyvenantys žmonės.

Iš kamino rūko juodi dūmai

Vėjo gatvėje stovi du mediniai daugiabučiai. Vienas pažymėtas 20, kitas 20A numeriais. Vėjo gatvės 20 name gyvena devynios šeimos, jose auga 10 vaikų. Trys gyventojai turi negalią.

Greta stovintis 20A numeriu pažymėtas „barakas“ turėtų būti negyvenamas. Paskutinė šio namo gyventoja išsikėlė prieš dvi savaites.

REKLAMA
REKLAMA

Šio avariniu pripažinto pastato, kuriame buvo įrengti savivaldybės socialiniai būstai, likimą spręs Biržų rajono savivaldybės taryba. Greičiausiai jis bus nugriautas.

REKLAMA

Nors visi namo butų langai užkalti, paaiškėjo, kad čia dar yra gyventojų. Bute, kuris savivaldybės buvo skirtas motinai, apsigyveno 1981 metais gimęs biržietis. Kaimynams jis aiškino, kad jam savaitgalį pagyventi esą leido savivaldybės darbuotoja, atsakinga už socialinius būstus.

Kadangi minėtų namų gyventojai jau buvo nukentėję nuo šio asmens, jie atidžiai stebi šio nelegalaus gyventojo veiksmus. Ne kartą teko kviesti policiją, yra pabuvojęs areštinėje.

Todėl penktadienio vakare išvydę iš negyvenamo buto rūkstant juodus dūmus, žmonės iškvietė ugniagesius. Jie baiminosi, kad nekiltų gaisras.

REKLAMA
REKLAMA

Atvykę priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai pabudėjo, kol kamine išdegė suodžiai.

Paaiškėjo, kad nelegaliai valdiškame būste apsigyvenęs vyras su drauge tą vakarą kūreno krosnį.

Šalia degusio tualeto – „pūslė“

Vėjo gatvės 20 name gyvenanti Valentina Vitienė pasakojo šeštadienio vakare sugrįžusi iš parduotuvės ir pamačiusi kaimyną įtartinai dairantis aplinkui. Ji nutarė pasižiūrėti, ką vyras darys. Ilgai laukti nereikėjo. Apsidairęs aplinkui kaimynas nuskubėjo į vieną medinį tualetą ir jį padegė.

V. Vitienė pakvietė kitą kaimynę Jūratę Balsevičienę, kuriai ir paskirtas medinis tualetas.

Moterys pamatė degančias tualeto, iš vidaus apkalto popieriais, sienas ir jas skubiai užgesino.

Buvo iškviesta policija. Atvykę pareigūnai netoli lauko tualeto durų rado plastikinį butelį, iš kurio sklido, įtariama, naftos produktų kvapas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariamasis padegimu buvo sulaikytas dviem paroms. Jam nustatytas 2,01 prom. girtumas.

Daugiabučio namo gyventojai sako bijantys dėl sunkiai prognozuojamo kaimyno ir gyvenantys tarsi ant adatų. Problemos paaštrėja, kai jis būna neblaivus.

Namo gyventojai jau yra patyrę, ką reiškia gaisras. Šių metų rugpjūčio 30 dieną sudegė jų sandėliukai. Nustatyta, kad tai padegimas, tačiau kaltininkas nebuvo išaiškintas.

Gyventi neleido

Biržų rajono savivaldybės Strateginio planavimo ir turto valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Aldona Jurkštaitė sakė, kad Vėjo gatvės 20A namo gyventojai visi iškeldinti. Tarybai bus teikiamas prašymas leisti šį avariniu pripažintą daugiabutį namą nugriauti. Gaisrą šeštadienio vakare sukėlusiam vyrui savivaldybės būstas nėra suteiktas. Anksčiau jis buvo apgyvendintas savivaldybės socialiniame būste Kęstučio gatvėje. Tačiau dėl įvairių pažeidimų jo nuomos sutartis nutraukta.

REKLAMA

„Jokių dokumentų nėra. Nežinau, kas jam leido gyventi Vėjo gatvės 20A name. Aš tai neleidau“, – apie nelegalų būsto gyventoją sakė A. Jurkštaitė.

Laikinai Biržų policijai vadovaujantis Reagavimo skyriaus viršininkas Jaunius Jurelevičius sakė, kad įtariamasis sulaikytas. Ketvirtadienį buvo sprendžiama, ar tyrėjai kreipsis į teismą dėl jo suėmimo.

„Yra problema, ir aš nežinau, kaip ją išspręsti. Iš gyventojų girdėjau pasiūlymų jį į taigą išvežti, bet Lietuvoje jos nėra. Kai šis žmogus blaivus, problemų nebūna, jų atsiranda, kai vyras išgeria“, – kalbėjo J. Jurelevičius.

Jurgita Morkūnienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų