REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Užaugau kaime pas diedukus, kur kieme lakstydavau su dideliais „bernais“, – netramdydama juoko prisistato Justė. – Žaisdavau su jais krepšinį, futbolą, amerikietišką futbolą ir daug visokių kitokių „berniukiškų“ žaidimų“.

„Užaugau kaime pas diedukus, kur kieme lakstydavau su dideliais „bernais“, – netramdydama juoko prisistato Justė. – Žaisdavau su jais krepšinį, futbolą, amerikietišką futbolą ir daug visokių kitokių „berniukiškų“ žaidimų“.

REKLAMA

Kiek ūgtelėjusi Justė nusprendė, kad jai visai patinka vietoje nenustygstančios vaidmuo. „Tad pradėjau lankyti įvairius sporto būrelius: rankinį, krepšinį, tenisą, ieties metimą, rutulio stūmimą, tinklinį, – vardino aštuoniolikmetė mergina. – Visame tame sporte man sekėsi labai gerai.

Medaliai kalba už save, tačiau apie savo sportines pergales Justė Baradulinaitė kalbėti kiek kuklinasi.

Prieš pusantrų metų atvirame jaunimo ir jaunių lengvosios atletikos čempionate ji iškovojo aukso medalį ieties metimo rungtyje. Šių metų gegužės mėnesį Elektrėnų „Versmės“ gimnazijos moksleivė buvo pripažinta geriausia tinklinio turnyro, skirto Algirdo Brazausko taurei laimėti, žaidėja. Tačiau didžiausiu savo sportinės karjeros pasiekimu Justė įvardina kvietimą į Lietuvos merginų rankinio rinktinę.

REKLAMA
REKLAMA

Muzika ar sportas?

„Aikštelėje atiduodu visą save, turiu gerą, stiprų metimą, reakciją, stebiu aikštelę – to, matyt, pakako, kad būčiau pastebėta, – apie rankinį kalba Justė. – Vasaros pabaigoje į Lietuvą atvažiavo treneriai iš Danijos ir surengė talentų stovyklą, į kurią patekau. Krūvis buvo didžiulis. Atlaikiau, nors jaučiausi tarsi sulaužyta“.

REKLAMA

Po stovyklos merginoms buvo leista pailsėti, o rugpjūčio mėnesį turėjo prasidėti rinktinės treniruotės. „Pradėjau nerimauti ir galvoti, kad privalau susikaupti ties vienu dalyku... Man patinka sportuoti, išnaudoti visą energiją, bet muzika yra man kur kas daugiau nei sportas. Nors aš labai nemėgstu šitų dviejų dalykų išskirti, bet, deja, tenka. Todėl pasiryžau pagaliau apsispręsti: muzika ar sportas? Visada žinojau, kad muzika tikrai laimės, bet sportas man taip pat yra svarbu. Dabar paaukojau sportą vardan muzikos ir labai noriu tikėti, kad tokį sprendimą padariau ne veltui“.

REKLAMA
REKLAMA

Justė visada svajojo sudalyvauti „X Faktoriuje“. Tai pabandė padaryti pernai. Į finalinį etapą patekti nepavyko. Šiais metais jaunoji elektrėniškė tapo Justės Arlauskaitės-Jazzu merginų komandos dalimi.

„Pamenu, kad pirmą kartą „X Faktoriaus“ dalyvio anketą užpildžiau nieko negalvodama, – prisiminė Justė. – Tiesiog tuo metu buvo tokia nuotaika – „užpildysiu ir viskas“, nes aš to noriu ir privalau tai padaryti. Deja, aš buvau visiškai tam nepasiruošusi. Bet kas žengs pirmuosius žingsnius svajonės link, jei ne aš pati? Drąsos neturėjau, buvo tik didžiulis noras“.

Svajojo tyliai

„Aš pasirinkau „X Faktorių“, – tvirtai pabrėžė Justė. – Tad rinktinės treniruotėse aš taip ir nepasirodžiau. Labai buvo nedrąsu apie savo sprendimą pranešti trenerei. Vis perkėlinėjau ir perkėlinėjau datą, kada išdrįsiu pasakyti. Labai negražiai pasielgiau nuvildama trenerę. Negerai jaučiuosi. Tačiau žinau, kad „X Faktorius“ mane gali daug išmokyti. Šiame projekte privalai perlipti per save, nugalėti visas baimes, kompleksus. Manau, tokiu būdu man pavyks lengviau atrasti tikrąją save“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Justė prisipažino, kad didžiausias jos įkvėpėjas buvo Justinas Bieberis. „Jis buvo paprastas berniukas, kuris dainavo gatvėje, kėlė savo vaizdo įrašus į „Youtube“ ir buvo pastebėtas kitų garsių atlikėjų, – šypsojosi dainininkė. – Dar tuo metu pati nedainavau, bet svajojau tai daryti, kelti vaizdo įrašus į internetą ir būti pastebėta... Tai aš taip ir dainavau sau viena namuose, filmuodavau save, bet tuos vaizdo įrašus tik pati ir peržiūrinėjau“. Tačiau po kelių metų Justė išdrįso vieną vaizdo įrašą patalpinti „Instagram’e“.

 

 

 

 

#15secondcover #ratherbe #jessglynne

A post shared by Justė Baradulinaitė (@isthatjusty) on

 

 

„Sulaukiau nemažai pagyrų ir privačių žinučių. Daugelis netikėjo, kad tai yra mano balsas... Be to, mane juk visi pažinojo kaip sportininkę, o dabar, bam, aš dainuoju, – juokėsi J. Baradulinaitė. – Savimi nepasitikėjau ir tos pačios dienos vakarą ištryniau vaizdo įrašą. Visą savaitę draugės mane bandė perkalbėti. Tai buvo pirmasis „varikliukas“, privertęs toliau kelti vaizdo įrašus“.

REKLAMA

„Turi tikėti“

„Per visas repeticijas, greičiausiai, drebėsiu ir nesusikaupsiu, nes negaliu patikėti, kad mano mokytoja – Jazzu. Vien kalbant apie tai dreba rankos, – juokėsi jaunoji dainininkė. – Kaip pasirodysiu, viskas priklausys nuo to, kaip įdėmiai klausysiuosi mokytojos pastabų, patarimų ir kiek daug darbo įdėsiu. Tikiuosi ir toliau po truputį keliauti svajonės link. O žmonėms dainomis norėčiau dovanoti jausmą, kuris liečia širdis ir sugebėti paliesti kuo daugiau žmonių širdžių“.

Justė teigė po laidos, kurioje paaiškėjo, kad yra „X Faktoriaus“ finalininkė, sulaukė be galo daug žinučių su sveikinimais. „Didžiausias komplimentas? Kai žmonės rašė, jog savo dainavimu sugebėjau paliesti jų širdelę. Net susigraudinau tokias žinutes perskaičiusi. Prisipažinsiu, niekada negalvojau, kad stovėsiu ant scenos su mikrofonu rankoje prieš tiek daug žiūrovų, prieš kameras, prieš teisėjus – visa tai buvo tik svajonėse. Turi tikėti tuo, apie ką svajoji ir dalykai atsitiks patys. Ne veltui turiu pasidariusi tatuiruotę, kurioje užrašas – „Believe“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų