REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Rita Punytė (nuotr. asm. archyvo)

33-ąjį gimtadienį atšventusi Rita Punytė džiaugiasi – šie metai tikrai stebuklingi. Ji savo jėgas išbandė ir teigiamų komentarų išgirdo šių metų populiariausio muzikos šou „X Faktorius“ atrankose, ir vos per pusmetį sugebėjo numesti beveik 30 kilogramų.

13

33-ąjį gimtadienį atšventusi Rita Punytė džiaugiasi – šie metai tikrai stebuklingi. Ji savo jėgas išbandė ir teigiamų komentarų išgirdo šių metų populiariausio muzikos šou „X Faktorius“ atrankose, ir vos per pusmetį sugebėjo numesti beveik 30 kilogramų.

REKLAMA

Ne vieną kartą bandžiusi mesti svorį ir laikytis įvairių dietų, Rita išduoda, kad šį kartą labiausiai padėjo vidinė motyvacija.

„Su sveikata neturėjau jokių problemų, fiziškai judėjau, bet tiesiog atsirado noras keistis. Didžiausia motyvacija – tai žmogaus noras. Nors draugai ir artimieji šiame procese tikrai labai svarbūs ir reikalingi, pirmiausia turi norėti pats žmogus. Daug motyvacijos gavau pastebėjusi pirmuosius pokyčius, išgirdusi aplinkinių teigiamus komentarus“, – pasakoja moteris.

Prie pokyčių prisidėjo ir Ritos draugė, kuri „užkrėtė“ noru sportuoti. Draugė džiaugėsi rezultatais, dažnai dalijosi patirtimi, ir paskatino Ritą ir pačiai veikti. Svarbiausia, dabar tokiu pavyzdžiu ji tapo pati – jau dvi draugės, išvydusios Ritos pokyčius, suskubo sportuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio pabaigoje-gegužės pradžioje moteris svėrė 132 kilogramus, o prieš pradėdama intensyviai sportuoti numetė aštuonis kilogramus. O sportuodama ir laikydamasi jai sudaryto mitybos plano, moteris dabar sveria 104 kilogramus. Jos tikslas – 70 kilogramų.

REKLAMA

Rita lankosi klube „Sporto kodas“ , kur jai specialistai sudarė mitybos planą, parengė treniruočių planą. Patardama kitiems, siekiantiems pokyčių, moteris išduoda, jog maitinasi pagal du planus.

Viena mityba – lengvesnė, kita – griežtesnė. Visgi ji išduoda, kad tikrai savęs nekankina – sudarytas planas padeda jaustis sočiai, o retkarčiais ir pasilepina. Pavyzdžiui, moteris didelė sušių gerbėja, o dėl jų kartais galima „nuklysti“.

„Mano sudarytoje mityboje yra ir trapučių, ir lašišos. Jeigu lengvesnė mityba,  joje yra ir šašlykai ir suktinukai, ir suši. Tikrai nesi nuskriaustas, bet mityba yra suderinta. Jeigu per pietus valgau šašlykus ar suši, vakarienei gali būti varškė. Visgi alkanas tikrai nesijauti“, – sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Ir nors prieš pokyčius moteris savo darbe pakankamai judėjo, sunkiausia būdavo sureguliuoti mitybą. Kaip pati sako, dažniausiai valgydavo du kartus per dieną, o didžiausios maisto porcijos būdavo vakairais.

„Dabar valgau šešis kartus per dieną – trys normalūs patiekalai ir trys užkandžiai“, – išduoda Rita. Moteris iš mitybos raciono išmetė visus nesveikus patiekalus, bulvių traškučius, vengia greitojo maisto užkandinių.Visgi, kaip pati pabrėžia, tikrai būna dienų, kai leidžia sau pasilepinti, bet labai svarbu jau kitą dieną grįžti į režimą.

Rita dabar sporto klube lankosi keturis kartus per savaitę. Tris dienas dirba su treneriu Linu Astrauskiu, kuriam negaili komplimentų, ketvirtoji – kardio treniruotės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tiesą sakant, turėjau pertrauką, nes su darbais nespėjau. Bet viską dabar suderinome, tad vėl ruošiuosi toliau sėkmingai sportuoti“,– sako moteris, patarianti ir labai apdairiai išsirinkti tinkamą sporto klubą, kuriame būtų malonu, jaustųsi palaikymas.

Ir nors šiuo metu moteris neturi širdies draugo, ji džiaugiasi, kad po pokyčių ne tik drabužiai gražiau atrodo, bet ir dažnai susilaukia vyrų komplimentų.

Na, o prisimindama dalyvavimą realybės šou „X Faktorius“, moteris juokiasi, kad viskas įvyko spontaniškai. Su drauge restorane buvusios moterys išgirdo apie atrankas, o draugės skatinama Rita nusprendė pabandyti. Nors išduoda, kad dažnai padainuoja, tačiau profesionaliai pamokų nelankė.

REKLAMA

„Draugė juokavo, sakė: „Užpildyk anketą, jei ką – atsisakysi“, tad pagalvojau, kodėl ne. Uždėjo numeriuką, padainavau, po kiek laiko sulaukiau skambučio, kad patekau į atrankas. Manau, kad nenusidainavau. Iš Sauliaus Prūsaičio, kurio labiausiai bijojau, sulaukiau „Taip“, o ir Jazzu labai gražiai pašnekėjo. Tad likau labai patenkinta“, – sako Rita. Ir nors į kitą etapą moteriai praeiti nepavyko, jai tai – viena smagiausių patirčių.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų