REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Austrių Festivalio 2017 atidarymas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kas sakė, kad tėra vienas tinkamas būdas valgyti austres? Jau trečią kartą Lietuvoje rengiamas Austrių festivalis žada siurprizų, kurie turėtų sudominti ir jūros gėrybių mėgėjus, ir dar tik laukiančiuosius progos jas pamėgti.

25

Kas sakė, kad tėra vienas tinkamas būdas valgyti austres? Jau trečią kartą Lietuvoje rengiamas Austrių festivalis žada siurprizų, kurie turėtų sudominti ir jūros gėrybių mėgėjus, ir dar tik laukiančiuosius progos jas pamėgti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį surengtas festivalio atidarymas sudomino ne vieną pramogų pasaulio atstovą. Gurmaniško renginio nepraleido komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis ir kelionių guru Rimvydas Širvinskas.

REKLAMA

„Šiemet Austrių festivalyje norime perduoti labai paprastą žinutę, – sako renginio sumanytoja ir organizatorė Indrė Leikauskė. – Neprivalai būti maisto žinovas ar „profesionalus gurmanas“, kad galėtum mėgautis austrėmis. Pamirškime mitus, kuriuos daugelis vis dar sieja su jūros gėrybėmis: gąsdinančiai prabangius restoranus, nesuvokiamus įrankius ir įsitikinimą, kad austrės yra „ne kiekvieno skoniui“. Nesąmonė! Austrės skirtos kiekvienam ir jei jos jus gąsdina, galbūt tiesiog dar niekas jums neparuošė austrių taip, kad patiktų.“

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus, Utenos ir kitų Lietuvos didžiųjų miestų ir mažesniųjų miestelių šefai – prie Austrių festivalio prisijungė beveik 50 restoranų net aštuoniuose šalies miestuose – šiemet leis savo kulinarinei vaizduotei reikštis laisvais. Savo svečius jie vaišins ne tik tradiciškai savo geldelėse patiektomis austrėmis, bet ir gamins iš jų troškinius, keps burgerius, rūkys, keps su Benedikto kiaušiniais ir derins su pačiais įvairiausiais garnyrais ir pagardais.

Ar bus austrių cepelinų? „Sunku pasakyti, – juokiasi I.Leikauskė. – Galbūt tai iššūkis, kurį priims kuris nors Lietuvos šefas. Jei ne šiemet, tai ateinančiais metais. Galiu patikinti, kad mūsų virtuvės meistrai jau seniai išmone ir meistriškumu nenusileidžia Niujorko restoranų vilkams.“

„Vienas geriausių šalies šefų ir keturis kartus Lietuvos austrių gliaudymo čempionas Tadas Gailiūnas pamokys laužyti ne tik kietas geldeles, bet ir jūros gėrybių virtuvės mitus, – žada I.Leikauskė. – Taip pat labai džiaugiamės ypatingu svečiu, Ispanijos austrių gliaudymo čempionu Nabil Rezzouki, kuris sutiko pasidalinti savo meistrystės paslaptimis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų