REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du buvę žalgiriečiai džiaugėsi sugrįžimu į Kauną

Ketvirtadienio rytą vienintelėje treniruotėje „Žalgirio“ arenoje plušėjo Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai, kurie šįvakar Eurolygos devintojo turo rungtynėse susitiks su Kauno „Žalgirio“ komanda.

Ketvirtadienio rytą vienintelėje treniruotėje „Žalgirio“ arenoje plušėjo Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai, kurie šįvakar Eurolygos devintojo turo rungtynėse susitiks su Kauno „Žalgirio“ komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turkų ekipoje galima sutikti puikiai Lietuvos sirgaliams pažįstamų veidų – buvusius žalgiriečius – serbą Vladimirą Štimacą ir australą Brocką Motumą. Šie krepšininkai bendravo su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai.

REKLAMA

„Čia viskas prasidėjo. Kaune pradėjau savo profesionalo karjerą. Esu dėkingas „Žalgirio“ klubui už suteiktas žinias ir tobulintą žaidimą, – kalbėjo V. Štimacas, pirmą kartą atvykęs į Kauną, būdamas dar aštuoniolikos metų – Buvau labai jaunas, neturėjau žinių apie daug dalykų, bet kartu su visais mokiausi. „Žalgiryje“ net ir dabar rungtyniauja keli vyrukai, su kuriais žaidžiau dublerių komandoje ir vyrų ekipoje. Čia žaidžia Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis. Kartu su A. Milakniu žaidėme mokykloje, dublerių gretose. Iš čia išsivežiau tik gražius prisiminimus. Turėjau puikią patirtį, mokantis iš kitų žaidėjų, su kuriais treniravausi Kaune.“

REKLAMA
REKLAMA

Serbui antrino ir B. Motumas, Kaune rungtyniavęs 2015–2017 metais. Australas „Žalgirio“ gretose praėjusiame sezone demonstravo kol kas solidžiausią statistiką Eurolygoje – po 10,8 pelnyto taško ir po 3,4 atkovoto kamuolio. Krepšininkas tikino esąs laimingas, sugrįžęs į Lietuvą.

„Jausmas fantastiškas. Aš tikrai pasiilgau Kauno. Čia likę daug puikių prisiminimų. Džiaugiuosi sugrįžęs. Jeigu tik galiu, stebiu „Žalgirio“ žaidimą, nagrinėju statistiką. Galiu pasakyti, kad „Žalgiris“ kol kas sezoną pradėjo puikiai“, – teigė aukštaūgis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sezono pradžia V. Štimaco ir B. Motumo atstovaujamai „Anadolu Efes“ nebuvo lengva. Turkijos klubas per pirmuosius penkis Eurolygos turus neiškovojo nė pergalės. Tiesa, komanda sugebėjo atrasti sėkminga kelią ir per pastarąsias trejas rungtynes iškovojo dvi pergales.

„Deja, pralaimėjome dvejas rungtynes, kurias tikrai galėjome laimėti – žaisdami su „Panathinaikos“ ir „Unicaja“, – kalbėjo V.Štimacas. – Kiti pralaimėjimai patirti daugiausiai dėl mus persekiojusių traumų. Mums negalėjo padėti svarbus žaidėjas Derrickas Brownas. Buvo labai sunku, tada komandoje įvyko tam tikrų pokyčių. Tiesa, nėra priežasčių nuleisti rankas, turime žiūrėti, kas mūsų laukia toliau. Nėra jokių pasiteisinimų, turime laimėti visas rungtynes. Esame didelė komanda, todėl siekiame didelių tikslų. Norime laimėti visas rungtynes.“

REKLAMA

Savo ruožtu B. Motumas išgirdo apie tai, jog Kevinas Pangosas, kalbėdamasis su „Žalgiris TV“, perdavė savo buvusiam komandos draugui australui, kad šis pralaimės. Atsakymą kanadiečiui pataikė ir pats buvęs žalgirietis.

„Gerų žodžių galiu pasakyti ir jam, bet tikiuosi pergalę iškovosime ir švęsime mes“, – šypsojosi B. Motumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų