REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos medikų sąjūdžiui vadovaus plastikos chirurgas Darius Jauniškis.

Lietuvos medikų sąjūdžiui vadovaus plastikos chirurgas Darius Jauniškis.

REKLAMA

Tai BNS patvirtino vienas iš šio medikų judėjimo kūrėjų šeimos gydytojas Vytautas Kasiulevičius.

REKLAMA
REKLAMA

D. Jauniškis yra garsus plastikos chirurgas ir vienas iš sąjūdžio iniciatorių“, – sakė V. Kasiulevičius.

REKLAMA

Naujai susikūrusi organizacija iki šiol pirmininko neturėjo.

Ketvirtadienį vykusiuose rinkimuose organizacijos tarybos pirmininke išrinkta embriologė Živilė Gudlevičienė. Anksčiau tarybai vadovavo V. Kasiulevičius. Šią savaitę jis iš šių pareigų pasitraukė, o pagrindiniu tokio sprendimo motyvu įvardijo aplinkybę, jog jis yra premjero Sauliaus Skvernelio šeimos gydytojas.

„Tas pareigas, kurias aš ėjau, dabar užėmė daktarė Ž.Gudlevičienė iš Nacionalinio vėžio instituto “, – BNS sakė V. Kasiulevičius.

REKLAMA
REKLAMA

V. Kasiulevičius apie pasitraukimą iš visuomeninių pareigų paskelbė po vizito Vyriausybėje. Anot jo, tai, kad jis yra S. Skvernelio gydytojas, kelia grėsmę interpretacijoms. V. Kasiulevičius taip pat yra vienas iš prezidentės Dalios Grybauskaitės gydytojų.

Lietuvos medikų sąjūdžio inicijuotą peticiją, kurioje, be kita ko, reikalauta jau nuo 2018 metų sausuo medikams kelti algas 30 proc., pasirašė per 40 tūkst. žmonių. Antradienį po susitikimo su premjeru V. Kasiulevičius sakė, kad „greičiausiai sąjūdis turės pasiekti kompromisą“. Premjeras po šio susitikimo tvirtino, kad medikų atlyginimai galėtų didėti 20 proc. nuo gegužės, o jei bus galimybių, atlyginimų kėlimo pradžia gali ir ankstėti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų