REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Premjeras Saulius Skvernelis kartoja, kad parlamentaras Artūras Skardžius neturėtų dirbti Seimo Ekonomikos komitete.

 Premjeras Saulius Skvernelis kartoja, kad parlamentaras Artūras Skardžius neturėtų dirbti Seimo Ekonomikos komitete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasisakau, kad žmonės, kurie yra pažeidžiami arba turi interesų konfliktą, negali būti viename ar kitame komitete“, – pareiškė S. Skvernelis ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą, konservatorių frakcijos seniūno Gabrieliaus Landsbergio paklaustas, ar esantis interesų konflikte Seimo narys turėtų tęsti darbą komitete.

REKLAMA

Seimui kol kas nepateiktos Antikorupcijos komisijos tyrimo dėl A. Skardžiaus, kuris yra ir Energetikos komisijos narys, interesų energetikoje išvados. Seimo etikos sargai, išnagrinėję A. Skardžiaus frakcijos kolegos Andriaus Palionio skundą, kad išvados galutinis variantas skiriasi nuo to, dėl kurio komisija balsavo, trečiadienį pareiškė leidžianti Antikorupcijos komisijai ištaisyti klaidas, kurias komisija pripažino esant ne esminėmis ir techninėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Antikorupcijos komisijos patvirtintose išvadose konstatuojama, kad rūpindamasis atsinaujinančių išteklių ūkiu parlamentaras galėjo supainioti viešus ir privačius interesus.

G. Landsbergis siūlo komisijos tyrimą laikyti nebaigtu ir jį pavesti tęsti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, juolab, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimos A. Skardžiaus veiklos. Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas „valstietis“ Vytautas Bakas siūlo Seimui išvadas griežtinti ir tyrimo netęsti.

Komisija yra nustačiusi, kad A. Skardžius, turėdamas interesų atsinaujinančių išteklių energetikoje ir teikdamas įstatymų pataisas, galėjo pažeisti viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje nuostatas. Komisija nustatė, kad A. Skardžiaus šeimos nariai dalyvauja energetikos versle bei turi ryšių su Baltarusijos verslininkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų