REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Olimpinė čempionė su mažąja kovotoja  (nuotr. TV3)

Prie olimpinio tikslo – padėti kitam – šiemet prisijungė ir legendinė slidininkė Vida Vencienė – vienintelė Lietuvos moteris, tapusi žiemos olimpinių žaidynių čempione.

3

Prie olimpinio tikslo – padėti kitam – šiemet prisijungė ir legendinė slidininkė Vida Vencienė – vienintelė Lietuvos moteris, tapusi žiemos olimpinių žaidynių čempione.

REKLAMA

Moteris tapo dar viena šių metų „Išsipildymo akcijos“ ambasadore ir susidraugavo su ligų išvarginta Zoe. Mergaitė nieko nemato ir yra įpratusi pasitikėti tik kasdien esančiais šalia.

Nuo pat mergaitės gimimo pasipriešinti ligai bandanti šeima niekada nepasidavė, tačiau pastebėtos nykstančios Zoe akys, neišsivystę akies nervai, diagnozuotas ataksinis cerebrinis paralyžius, neleidžia mažylei džiaugtis vaikyste.

Jai sutriko miegas, atsirado kalbos suvokimo regresas, mažylė sunkiai paeina, nebelipa laiptais, nustojo valgyti, gerti. Antrus metus gyvena maitinama tik per gastrostomą.

Iki olimpinių pergalių vesta tarsi už rankos, Vida šiandien pagalbos ranką tiesia „Išsipildymo akcijos“ herojukei, kuri dar prieš kelerius metus mamos ir gydytojų dėka tarė pirmuosius skiemenis, o dvejų metų žengusi pirmuosius žingsnelius baseine, šiandien viską pradeda iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA

„Būna toks momentas, jau atrodo labai labai sunku. Ir kažkaip susigyveni su tuo – gal dar nėra taip sunku, gal dar būna kam sunkiau“, – vilties nepraranda Zoe mama

REKLAMA

„Sako, kad mes sportininkai sunkiai dirbam. Bet jūs matot, koks fizinis krūvis, kokią mama turi turėti jėgą. Pirmiausia fizinę jėgą, o aš jau nekalbu apie vidinę jėgą. Kokią turi turėti jėgą, vidinį norą, kad tam vaikui viskas būtų gerai...“, – žiūrėdama į Zoe ir jos mamą graudinasi Vida.

Vidos pergalės – jos ašarų ir begalinės laimės simbolis, dėl kurių taip kovoja Zoe. Ir nors mažylę kamuoja nuotaikų kaita, bet ji labai linksma, žingeidi, ją be galo džiugina žirgai. Žirgai – tai liga, kuria susirgus, pasveikti neįmanoma, tačiau tik ši liga padeda sveikti mažajai kovotojai...

REKLAMA
REKLAMA

Pajutusi ramybę, dvelkiančią nuo žirgų, Zoe noriai kabinasi į gyvenimą ir sujungia šeimą savo tikėjimu kovoje už kelionę į priekį, už tas džiaugsmo ašarų vertas mažas pergales.

Ypač retas ir galbūt vienintelis toks Zoe atvejis ir nežinomybė dėl ateities labiausiai gąsdina mergaitės mamą. Vis dėlto šeima tikisi, kad Zoe įveiks epilepsiją ir pradės pati valgyti.

O kol kas jai reikalinga visų mūsų pagalba, nes gyvybiškai svarbus specialus maistas bei jo suleidimui per gastrostomą būtinos priemonės nėra kompensuojami.

Zoe olimpinių pergalių kaina 11000 €, o pergalių siekti galime tik visi kartu, visų mūsų gerumu.

Vidos Vencienės susitikimą su Zoe galite pamatyti čia: https://youtu.be/w_dxJXeaJvQ. TV3 ir SEB banko organizuojama „Išsipildymo akcija“ sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003 metų. Kaip aukoti vaikams, galite sužinoti užsukę į „Išsipildymo akcijos“ svetainę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų