REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Dianos pokyčiai (nuotr. asm. archyvo)

Iš Vilniaus rajono kilusi Diana (23) savo valia ir užsispyrimu gali nustebinti ne vieną. Beveik pusės savo svorio atsikračiusi mergina neslepia, kad to siekiant teko atkakliai kovoti su savimi ir aplinkinių pašaipomis, tačiau rezultatai kalba patys už save.

10

Iš Vilniaus rajono kilusi Diana (23) savo valia ir užsispyrimu gali nustebinti ne vieną. Beveik pusės savo svorio atsikračiusi mergina neslepia, kad to siekiant teko atkakliai kovoti su savimi ir aplinkinių pašaipomis, tačiau rezultatai kalba patys už save.

REKLAMA

„Viskas prasidėjo nuo tos dienos, kai užlipusi ant svarstyklių neapsakomai išsigandau, nes buvau tiesiog per sunki, kad jos galėtų parodyti mano svorį.

Nežinojau, kiek tiksliai sveriu, svarstyklių didžiausias galima svoris buvo 120 kg., o aš akivaizdžiai buvau sunkesnė. Tą dieną suvokiau, kad privalau susiimti į rankas, nes kitu atveju gali laukti baisios pasekmės“, – lieknėjimo pradžią prisimena Diana.

Kompleksai prieš vaikiną ir patyčios

Mergina džiaugiasi, kad anksčiau dėl savo svorio didelių patyčių patirti neteko, tačiau diena, kuomet užlipus ant svarstyklių jos net negalėjo parodyti tikrojo svorio, viską apvertė iš esmės.

REKLAMA
REKLAMA

„Pradėjau gėdytis savo kūno, atsirado daugybė kompleksų. Tuo metų turėjau antrąją pusę, ėmiau kompleksuoti ir prieš draugą, intymus gyvenimas taip pat pasisuko blogąja linkme. Kasdien apie save galvojau negatyviai, visiškai praradau pasitikėjimą savimi, atsisakydavau dalyvauti renginiuose, susitikti su draugais, nustojau lankytis vakarėliuose, mačiau tik darbą ir namus.

REKLAMA

Visgi, vieną dieną viskas įgriso, mane pastūmėjo noras vėl pradėti gyventi jauno, aktyvaus žmogaus gyvenimą, rengtis jaunatviškai ir gražiai atrodyti“, – kalba Diana.

Lieknėjimo pradžia merginai buvo ypač sudėtinga, kadangi taip reikalingo palaikymo nebuvo susilaukta net iš pačių artimiausių žmonių. Nuolat teko klausytis nemalonių pastabų ar net atlaikyti pašaipas, kurios vis slopindavo motyvaciją stengtis.

„Silpnumo akimirkų buvo labai daug, ypač tada, kai mane sugebėjo žeminti patys artimieji. Be abejo, po tokių paniekinimų verkdavau ir save guosdavau kimšdama šokoladą, spurgas, pyragus ir kitus saldumynus. Po daugelio atlaikytų įžeidinėjimų ir išgyvenimų išmokau būti stipri, nekreipti į žmonių kalbas, supratau, jog viskas iš pavydo“, – pasakoja Diana.

REKLAMA
REKLAMA

Naujas valgiaraštis

Per dvejus metus Dianai pavyko pasiekti neįtikėtinų rezultatų – minus 56 kg., tačiau mergina nesustoja, jos tikslas – raumeningos kojos, rankos, ryškus pilvo presas ir plati raumeninga nugara.

„Ko visiškai atsisakiau – tai cukraus ir gazuotų gėrimų. Nebijau retkarčiais suvalgyti picą, kebabą su daug česnakinio padažo ar apsilankyti greitojo maisto restoranuose. Kartais save palepinu ir šokolado gabalėliu, tačiau dėl to visiškai negraužia sąžinė.

Visgi, jei kažkam tektų apsilankyti mano šaldytuve, nieko ypatingo nerastų. Tiesiog neperku jokių padažų, margarino, rūkytos mėsos, įprastą pieną pakeičiau į kokosų pieną, nevalgau sūrelių ar jogurtų. Renkuosi daug įvairių daržovių, valgau vištienos krūtinėlę, lašišą, taip pat neįsivaizduoju savo gyvenimo be kiaušinių, tačiau dažniausiai trynį išmetu. Taip pat pradėjau gerti labai daug vandens“, – maisto racioną vardina Diana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergina prisipažįsta, kad ne visuomet pavyksta valgyti reguliariai, kadangi darbas toks, jog pertraukos nėra reguliarios. Vis dėlto, rūpinantis mityba viskas apskaičiuojama – pradedant pusryčiais ir baigiant vakariene, valgant 3-4 kartus per dieną.

Dėmesys iš aplinkinių

Diana pasakoja, kad šiuo metu yra be galo laiminga ir mylinti save už pasiektus rezultatus.

„Taip pat pamilau sportą, be kurio dabar sunkiai įsivaizduoju savo gyvenimą. Be to, susilaukiu ir didelio dėmesio iš aplinkinių.

Pamačiau veidrodyje, kokia iš tiesų esu graži, o tas labai motyvuoja siekti dar didesnių rezultatų. Pradėjau pirkti drabužius parduotuvėse, kuriuose ankščiau nebuvo mano dydžių ir galiu rengtis jaunatviškai, nebijodama, kad gatvėje žmonės iš manęs šaipysis.

REKLAMA

Nuolat šypsausi ir vaikštau pakėlusi nosį prieš žmones, kurie prieš tai manimi netikėjo. Girdžiu iš draugų, artimųjų komplimentus, kokia esu graži, o jie susilaukia atsakymo: „Ačiū, pati žinau“.

Jei yra merginų, norinčių pradėti keistis, patarčiau, jog būtina visko imtis šiandien ir neatidėlioti rytojui. Atraskite savyje ryžto atsistoti prieš veidrodį su apatiniais ir pažiūrėti į save, ar viskas tinka ir patinka. Taip pat niekada neklausykite žmonių, kurie jumis netiki, nes tai daro iš pavydo arba baimės, kad atrodysite geriau už juos“, – merginoms pataria Diana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų