REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
45 kilogramų atsikračiusi Tory (nuotr. facebook.com)

Prieš pokyčius Tory Wright-Clark svėrė 120 kg, tačiau nusprendus iš esmės pakeisti savo gyvenimo būdą, išvaizdą bei savijautą, šiuo metu moters svoris siekia tik 75 kg.

5

Prieš pokyčius Tory Wright-Clark svėrė 120 kg, tačiau nusprendus iš esmės pakeisti savo gyvenimo būdą, išvaizdą bei savijautą, šiuo metu moters svoris siekia tik 75 kg.

REKLAMA

„Mokykloje, dėka mano aktyvių sportinių užsiėmimų, buvau geros fizinės formos. Viskas pasikeitė man ištekėjus ir taps mama. Kaip ir daugelis moterų, nustojau rūpintis savimi, mano mityba tapo nesveika, o apie sportą nebuvo nė kalbos. Gimus mano antram vaikui, svoris ėmė dar labiau didėti.

Daugiausia, kiek esu svėrusi – 120 kg. Pakilo mano kraujospūdis, kasdien vartojau vaistus, nekreipiau dėmesio į tai, ką dėjau į lėkštę. Mano patiekalai daugiausiai susidarė iš mėsos ir angliavandenių turinčių produktų, o porcijos buvo gan didelės. Tiesiog bandžiau ištverti dieną“, - pasakojimą pradeda moteris.

Pokyčiai

Maždaug prieš 5 metus, Tory suprato, kad jau nebegali pasivyti savo vaikų, ji greitai pavargdavo. Būtent tai paskatino moterį svarbiausiems jos gyvenimo pokyčiams.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pradžių nė nenorėjau numesti 45 kg. Mano tikslas buvo sumažinti kraujo spaudimą ir nebevartoti vaistų. Gydytojas patarė atsikratyti kelių papildomų kilogramų ir problema pati išsispręs, tad to ir siekiau. Pradėjus tirpti kilogramams, atsirado motyvacija nesustoti ir pasiekti dar daugiau“, - teigė ji.

REKLAMA

Maistas

„Iš pradžių nusprendžiau pakeisti mitybą. Baltus ryžius pakeičiau rudais, pradėjau kontroliuoti porcijas. Be to, nusprendžiau vartoti mažiau druskos, taip pat ėmiau naudotis „MyFitnessPal“ mobiliąja aplikacija, kuri padėjo stebėti mano suvartojamo maisto kiekį. Per dieną suvartodavau 1500-1700 kalorijų“, - pasakojo Tory.

Tipinė moters diena prasideda nuo pusryčių, kuriems ji renkasi avižinius dribsnius arba kalakutienos dešreles, o jei labai skuba – baltymų kokteilį. Pietums ir vakarienei Tory valgo produktus, kuriais lėkštę užpildo pagal savo pačios susikurtą formulę – baltymai, angliavandeniai ir daržovės.

REKLAMA
REKLAMA

„Į lėkštę dedu maždaug 170 g kalakutienos ar vištienos, pusė puodelio ryžių ir viską užbaigiu brokoliais arba salotomis. Užkandžiauju šviežiais vaisiais arba riešutais.

Tokio savo mitybos plano laikausi nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, o savaitgaliais šiek tiek atsipalaiduoju. Jei mano vaikai nori picos, mes savęs nevaržysime ir ja pasimėgausime, tačiau aš suvalgysiu tik 2 gabalėlius ir gersiu labai daug vandens“, - sakė ji.

Kaip teigė pati Tory, anksčiau ji be jokio susimąstymo sukirsdavo 3-4 gabalėlius picos. Po metų tokios mitybos moteris neteko 45 kg.

Sportas

„Kuomet svėriau daugiausiai savo gyvenime, įsigijau eliptinį treniruoklį ir daug treniruočių namuose vaizdo įrašų, kadangi tuo metu dar nedrįsau užsirašyti į sporto klubą. Kasdien po maždaug valandą sportuodavau namie, o po poros mėnesių, netekusi 9 kg, tapau sporto klubo nare ir lankiau grupines treniruotes bei sportavau individualiai“, - pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per 5 metus, kuomet pradėjo šią kelionę, Tory teigė išbandžiusi pačias įvairiausias treniruočių rūšis – jogą, „CrossFit“ ir zumbos treniruotes, buvo prisijungusi prie bėgikų klubo ir t.t.

„Kad išlikčiau aktyvi, aš privalėjau dažnai keisti treniruočių rūšis, kadangi man patiko išbandyti kažką naujo, norėjau, kad man būtų linksma ir nenuobodu, be to, taip galėjau sau išsikelti naujus tikslus.

Tai padėjo greičiau pastebėti rezultatus. Pavyzdžiui, svoris kristi nustojo netekus 18 kg. Turėjau išsikelti naujus tikslus ir pradėjau bėgioti ilgus atstumus. Nusprendžiau savo jėgas išmėginti bėgdama pusmaratonį. Pernai sausio mėnesį tai padariau“, - teigė ji.

REKLAMA

Svarbu nepasiduoti

Kai trūksta motyvacijos, Tory į pagalbą pasitelkia lipnius lapelius.

„Jei pažvelgtumėte į mano spintą, jų ten visa gausybė. Ant kiekvieno lapelio užrašyta nepasiduoti motyvuojanti frazė, fitneso tikslai. Kai tai, ką pasiekiau arba noriu pasiekti užsirašau ant lapo, tai mane dar labiau skatina to siekti“, - sakė Tory.

Apdovanojimas

Didžiausias moters apdovanojimas – pagerėjusi sveikatos būklė. Toks, anot jos, buvo jos pirminis tikslas.

„Šis apdovanojimas vis primena nepasiduoti. Kasdien dėl savo vaikų stengiuosi dar labiau sutvirtėti, tačiau, gan keista, dėl to turiu pirmiausia rūpintis savimi.

Iš pradžių tą padaryti man buvo be galo sunku, kadangi visų mamų ir žmonų prioritetu turėjo tapti jų šeimos nariai. Dabar, iš pradžių pasirūpindama savimi, gali padėti savo šeimai ir įkvėpti kitus daryti tą patį“, - pasakojo moteris.

Svarbiausias patarimas

„Niekada nepasiduokite ir eikite į priekį“, - sakė Tory. „Mūsų gyvenimai tokie užimti, kad skyrę bent 10 minučių greitai mankštai, ilgainiui pamatysime pokyčius, be to, į gerąją pusę pakeisime savo gyvenimo būdą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų