REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Moteris gelbėjo savo dukras ir pati apdegė

Trijų vaikų mama, vos nežuvusi gelbėdama savo vaikus iš degančio namo, ištekėjo už vaikystės meilės. Kai pernai metų spalio mėnesį Vašingtone, JAV gyvenanti Angel Fiorini (33 m.) iš ugnies gniaužtų gelbėjo savo atžalas, moteris patyrė 3 laipsnio nudegimus.

5

Trijų vaikų mama, vos nežuvusi gelbėdama savo vaikus iš degančio namo, ištekėjo už vaikystės meilės. Kai pernai metų spalio mėnesį Vašingtone, JAV gyvenanti Angel Fiorini (33 m.) iš ugnies gniaužtų gelbėjo savo atžalas, moteris patyrė 3 laipsnio nudegimus.

REKLAMA

Panašius rankų, plaštakų ir pilvo nudegimus patyrė ir jos dukra Gianna (8 m.). Tiek mama, tiek dukra savaičių savaites laiką leido ligoninėje.

Po sunkios kovos su skausmu ir randais, šių metų liepos mėnesį vykusioje gražioje vestuvių ceremonijoje Angel ištekėjo už savo vaikų tėvo Aarono (34 m.).

„Ta diena buvo kupina emocijų. Šventėme ne tik vestuves, bet ir mano bei Giannos gyvenimą. Stovėti priešais savo šeimą prilygo stebuklui“, - prisiminė moteris.

Liepsnos ir tamsūs dūmai

Spalio 28 dieną Angel savo vieno aukšto namuose buvo kartu su vaikais Gianna, sūnumi Vinnie (4 m.) ir mažiausia dukrele Rosalie (2 m.). Aaronas tuo metu mieste laiką leido su savo draugais. Maždaug vidurnaktį moteris nubudo ir negalėjo normaliai kvėpuoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Pamenu, jog negalėjau suvokti, kas vyksta. Buvo karšta, aš kvėpavau, bet mano plaučiai dirbo ne taip, kaip anksčiau ir aš nesugebėjau giliai įkvėpti. Atsikėlusi pradariau miegamojo duris. Būtent tada pamačiau, jog dega beveik trečdalis namo, o svetainėje pilna tamsių juodos spalvos dūmų.

REKLAMA

Paėmiau Vinnie ir Rosalie ir su jais išbėgau į kiemą. Pamenu, kaip pažvelgiau į Giannos kambario langą. Nemanau, jog tą akimirką šaukiausi pagalbos, nes aplink nieko nebuvo. Grįžau vyriausios dukters. Nė neabejojau, kad iki jos nusikaksiu. Kad ir kas benutiktų, privalėjau ją išgelbėti. Tikriausiai tuo metu mane užvaldė adrenalinas ir aš nieko nebebijojau“, - pasakojo Angel.

Grįžus į namą, ugnis jau buvo įsisiautėjusi ir svetainėje. Liepsnos siekė lubas. Atsigulusi ant pilvo, kaip kariuomenėje, moteris nušliaužė iki dukters miegamojo durų ir išgirdo ją šaukiančią Gianną.

REKLAMA
REKLAMA

Užmerkusi akis ir ieškodama sienos, ji apčiuopomis surado dukrą.

„Liepiau jai gultis ant žemės ir tempiau Gianną paskui save koridoriumi link priekinių namo durų. Buvo sunku, tačiau norėjau ją apsaugoti. Pasiekusi duris paliečiau durų rankeną ir mano ranka, tiesiogine ta žodžio prasme, ištirpo nuo karščio.

Scena priminė tikrą siaubo filmą, nes už mūsų nugarų liepsnos vis didėjo ir artėjo“, - sakė ji. „Nuo abiejų mūsų rankų ir delnų kabojo juoda apanglėjusi oda. Pamenu, kaip mąsčiau, jog viskas bus gerai, nes mes abi likome gyvos. Tikriausiai po to, dar neišėjus iš namo, praradau sąmonę.“

Laimei, liepsnose paskendusį namą pastebėjo į pensiją išėję ugniagesys gelbėtojas ir greitosios pagalbos automobilio vairuotojas Mattas Bursonas, kuris ir atskubėjo į pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė matęs, kaip mažasis Vinnies bandė patekti atgal į namą, kuriame buvo jo motina, tad jis patraukė vaiką atokiau nuo liepsnų. Vėliau atėjo eilė gelbėti viduje įstrigusias mamą ir dukrą. Vos tik pravėrus duris, jos abi buvo prie pat jų. Tikras išsigelbėjimas, kad motinai pavyko dukrą ištempti iš jos kambario, nes pastarasis jau degė atvira liepsna.

Ilgas gijimas

Angel ir Gianna atsigavo lauke. Jos klykė iš skausmo ir laukė jau pakeliui buvusio greitosios automobilio. Laimei, mažieji Angel vaikai Vinnies ir Rosalie nė kiek nenukentėjo. Jie glaudėsi kaimynų glėbiuose.

Gianna ir Angel buvo nuskraidintos į Vašingtono universiteto Medicinos mokyklos Harborview medicinos centrą, kuriame jomis rūpintis ėmė nudegimų specialistai.

REKLAMA

Angel patyrė 3 laipsnio nudegimus, buvo pažeisti 43% jos nugaros, rankų, plaštakų ir kaklo odos, pažeista kvėpavimo sistema. Net kelias dienas moteriai kvėpuoti padėjo medicininiai prietaisai. Pradėjus gyti ištinusiai jos odai, rankas teko pakabinti ant prie lubų pritvirtintų laikiklių.

Gianna gulėjo kitoje palatoje, kadangi jos nudegimai buvo ne tokie rimti kaip mamos. Gydytojai sakė, kad jei ne Angel drąsa, mergaitės būklė būtų kur kas blogesnė.

Kartu jos pradėjo po truputį gyti, tačiau viskam sutrukdė Angel pasigautas plaučių uždegimas, kraujo užkrėtimas ir sutrikusi kelių organų veikla, dėl ko ji net 10 dienų praleido komoje.

„Gydytojai šeimos nariams sakė, jog pasveikti bus sunku, tačiau aš kažkaip viską ištvėriau. Aaronas šalia mūsų budėjo visas 24 valandas , o mažaisiais rūpinosi artimieji. Mane palaikė tiek daug žmonių, kad aš tiesiog privalėjau pasveikti“, - pasakojo moteris. „Galiausiai man buvo atliktos net 3 odos persodinimo operacijos, po kurių teko kėsti skausmą.“

REKLAMA

Apsigyveno dovanotame kilnojamajame namelyje

Po tragedijos praėjus tik 5 savaitėms, Angel buvo leista vykti namo. Rajono bendruomenė pasirūpino nuo gaisro nukentėjusia šeima ir padėjo jai atsistoti ant kojų. Viena nepažįstama šeima nusprendė paaukoti kilnojamą namelį, jiems buvo padovanotas automobilis ir dar daug daiktų bei dovanų vaikams.

Skelbiama, jog gaisro priežastis neaiški, tačiau Angel tiki, jog šią nelaimę sukėlė viename iš kambarių esantis netinkamai įmontuotas šildytuvas, tačiau ar tai tiesa, niekas taip ir nesužinos.

„Sunku buvo vėl pradėti naują gyvenimą. Gianną kankino siaubingi košmarai, o man teko paprakaituoti norint ištverti odos persodinimo operacijų sukeltus skausmus. Netekome visko, ką turėjome, liepsnose išnyko visos nuotraukos ir prisiminimai“, - teigė Angel.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau sausį Aaronas nusprendė nustebinti Angel. Pora kartu buvo jau 15 metų, o Angel manė, jog jie niekada taip ir nesusituoks, nes gyvendami ne vedybinį gyvenimą juodu buvo laimingi.

Vakarienės, kurią surengė norėdami atsidėkoti bendruomenei ir draugams, Aaronas priklaupė ant kelio ir paprašė moters būti jo žmona. Angel ištarė „taip“.

„Tai buvo išties mielas siurprizas. Po visko, ką teko patirti, manau, jog priverčiau Aaroną susimąstyti apie vestuves. Buvau be galo laiminga, kad ilgai laukti negalėjau“, - prisiminė Angel.

Pora vestuves atšoko liepos mėnesį. Amžiną meilę juodu prisiekė kalnų apsuptyje. Vinnies link altoriaus atnešė žiedus, o Rosalie gėlių žiedlapiais barstė takelį.

REKLAMA

Šią jos tėvams svarbią dieną Gianne patyrė nerimo priepuolį, tačiau vis tiek sugebėjo stebėti, kaip susituokia jos tėvai.

„Negalėjau patikėti, jog mes susituokėme. Ta diena buvo be galo nuostabi, joje dalyvavo mums brangiausi žmonės. Dėkojau Dievui, kad mus išgelbėjo ir leido vėl mėgautis gyvenimu. Jei turėčiau vėl gelbėti savo vaikus, nė nedvejodama tai daryčiau. Nudegimai ir ligoninėje praleistas laikas buvo pats blogiausias mano gyvenimo periodas, tačiau mudvi su Gianna išgyvenome ir tai svarbiausia“, - užbaigė Angel.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų