REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Kremliaus kontroliuojamą Luhanską užėmė ginkluoti asmenys be skiriamųjų ženklų (nuotr. YouTube)

Luhansko miesto centrą užėmė neidentifikuoti ginkluoti asmenys karine apranga be skiriamųjų ženklų, skelbia „Novaja Gazeta“.

7

Luhansko miesto centrą užėmė neidentifikuoti ginkluoti asmenys karine apranga be skiriamųjų ženklų, skelbia „Novaja Gazeta“.

REKLAMA

Ginkluoti asmenys nepateikė jokių reikalavimų, tačiau blokuoja prieigą prie administracinių pastatų. Apsišaukėliškos Luhansko liaudies respublikos „Liaudies tarybos“ nariai yra „paleisti namo“.

Anot leidinio „Novaja Gazeta“, Kremliaus statytinis LLR valdžioje Igoris Plotnickis įsakė ginkluotiems asmenims palikti miestą, tačiau šie nekreipia į jį jokio dėmesio. Savo dalyvavimą mieste jie aiškina „LLR VRM organizuotais antiteroristiniais mokymais“.

Lapkričio 20-ąją I. Plotnickis atstatydino VRM vadą Igorį Kornetą. Leidinio „Novaja Gazeta“ duomenimis, pastarasis atsisakė paklusti šiam įsakui.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialiai I. Kornetas buvo atleistas dėl baudžiamosios bylos, iškeltos jam dėl to, kad jis daugiau nei trejus metus „gyveno svetimame name be jo gyventojų leidimo“, savavališkai jį užėmęs. Šio prabangaus namo savininkė ne sykį kreipėsi tiek į patį VRM vadą, tiek į vietos valdžią, tačiau jos teigimu, jis „net nesileido į kalbas“.

REKLAMA

Vakar namą pavyko „išlaisvinti“ tik atvykus pačiam I. Plotnickiui bei vietos teisėsaugininkams. Keistame reportaže apie susidariusią situaciją I. Plotnickis prieš kameras liepia uniformuotam, tačiau nesulaikytam I. Kornetui „atlaisvinti patalpas“, į ką šis trumpai atsakė: „Jokių problemų“.

Kova dėl valdžios

Pats I. Kornetas šiandien išplatino vaizdo įrašą, kuriame teigia, kad „mieste vyksta karinė operacija sulaikant į teritoriją patekusius Ukrainos diversantus“. Taip pat jis pareiškė, jog „situacija yra visiškai kontroliuojama, o kalbos apie jo atstatydinimą neatitinka tikrovės“.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto Luhansko separatistų lyderis Igoris Plotnickis pareiškė, kad padėtis teritorijoje valdoma ir kad imamasi priemonių šiai krizei išspręsti.

„Noriu patikinti, kad LLR vadovybė kontroliuoja padėtį ir kad (šis incidentas) artimiausiu metu bus visiškai išspręstas“, – sakoma I. Plotnickio oficialiame tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Kremliaus kontroliuojamų smogikų lyderis pridūrė, kad šių veiksmų organizatoriai siekia „sukurti socialinę įtampą LLR miestuose“.

„Vis dėlto jų veiksmai neturėtų būti priežastis panikai ir artimiausiu metu jie bus visiškai nutraukti. Dabar LLR vadovybė daro viską, kas įmanoma, kad užtikrintų respublikos miestų gyventojų saugumą“, – rašo I. Plotnickis.

Prorusiški smogikai Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“ įkūrimą paskelbė po 2014 metų kovo, kai Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį. Dėl to Ukrainos rytuose įsiplieskė iki šiol tebesitęsiantis karas, nusinešęs daugiau kaip 10 tūkst. žmonių gyvybių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų