REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Į Lietuvą grįžau tik porai dienų, tad esu labai užimtas – visą laiką lakstau“, – antradienį sakė buvęs Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas. Nepaisant laiko trūkumo, Kinijos Guangdongo „Southern Tigers“ strategas sutiko atsakyti į tv3.lt klausimus. Šiemet geriausiu visų laikų Lietuvos treneriu išrinktam J. Kazlauskui antradienį sukako 63-eji.

„Į Lietuvą grįžau tik porai dienų, tad esu labai užimtas – visą laiką lakstau“, – antradienį sakė buvęs Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas. Nepaisant laiko trūkumo, Kinijos Guangdongo „Southern Tigers“ strategas sutiko atsakyti į tv3.lt klausimus. Šiemet geriausiu visų laikų Lietuvos treneriu išrinktam J. Kazlauskui antradienį sukako 63-eji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Kazlauskas – vienas tituluočiausių šalies strategų. Jo apdovanojimų kolekcijoje – 1999-aisiais su Kauno „Žalgiriu“ laimėta Eurolyga, su Lietuvos rinktine – Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalis ir dviejų Europos čempionatų sidabro apdovanojimai.

REKLAMA

Sportas – tik gyvenimo dalis

– Treneri, prisidedame prie sveikinimų. Ar daug jų plaukia?

– Na, plaukia… Aišku, kad sveikina. Vakar pagerbė Lietuvos krepšinio lyga, šiandien – federacija. Smagu. Kam nemalonu, jeigu jį sveikina?

Kažkokių ypatingų dovanų tikrai neužsiprašiau, nes tai – eilinis gimtadienis, jo nesureikšminu. Nematau jokios priežasties per daug švęsti ar žymėti. Specialių gimtadienio tradicijų neturiu. Juos švenčiu su šeima.

REKLAMA
REKLAMA

– 63-eji metai – daug ar mažai?

– Manau, tikrai nemažai. Kai susimąstau, 63-eji metai pakankamai greitai prabėgo. Matyt, buvo audringi (juokiasi).

Manau, praėję 63-eji metai – pakankamai normalūs. Kaip ir kiekvienam piliečiui, būna ir gerų, ir blogesnių metų. Negi dabar eisi ir skųsiesi ar liūdėsi? Stengiesi, kad metai būtų kuo geresni.

Taip, mano darbo rezultatai neblogai, bet į savo metus nežiūriu tik iš sportinio taško. Sportas – tik gyvenimo dalis.

– Lietuvoje būsite porą dienų. Kodėl grįžote?

– Pasitaikė gera proga. Praėjusį kartą, kai buvo laisva, neskridau. Dabar jau išsiilgau artimųjų ir grįžau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suprantate, skirsdamas iš Kinijos į Lietuvą, sudegini beveik visą parą. Žinoma, kad neskraidysi kiekvieną savaitgalį.

Kinijoje sekasi ir J. Kazlauskui, ir Donatui Motiejūnui

– Kaip sekasi Kinijoje?

– Normaliai. Nors pastaruoju metu pralaimėjome porą rungtynių, turnyro lentelėje dalijamės pirmąją–ketvirtąją vietas. Turime po septynias pergales ir dvi nesėkmes.

Reikia suprasti, kad jei tame klube, kuriame dabar esame, viskas būtų buvę gerai, turbūt mūsų ten nebūtų. Aišku, kad nėra viskas gerai. Žiūrint į tai ir turint omenyje, kad mes priekyje, sekasi visai neblogai.

REKLAMA

– Kinijoje pirmąjį sezoną žaidžia D. Motiejūnas. Jis – brangiausias lygos krepšininkas. Neseniai pasirodė informacija, kad klubas nėra juo patenkintas, nes iš lietuvio tikisi daugiau.

– Manau, čia išsigalvojimai. Nieko panašaus negirdėjau. Žinoma, kiniškai nesuprantu, o jo rungtynių dar nemačiau. Tačiau prieš Donato komandą kaip tik žaisime po čempionato pertraukos. Bus laiko ir pažiūrėti, ir paanalizuoti. Tačiau, mano žiniomis, jis žaidžia gerai ir juo klubas patenkintas.

– Pirmadienį Lietuvos krepšinio rinktinė susirinko į treniruočių stovyklą dvejoms pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynėms. Komandoje nėra ne tik NBA ar Eurolygos krepšininkų, o ir D. Motiejūno. Šalies žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad tai ne klubo ar Lietuvos rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio, o paties krepšininko sprendimas.

REKLAMA

– Žinote, ko labiausiai nemėgstu – kai kažkas paleidžia pletkus, o jūs manęs rimtai klausiate ir prašote, kad atsakyčiau. Nežaiskime tų žaidimų – jei norite su manimi pakalbėti, užduokite normalius klausimus. Nesigilinkime į kažkokius pletkus, kur viena bobutė kažką pasakė ir norite išvystyti temą.

D. Adomaitis nenuvylė

– Kaip vertinate Lietuvos rinktinės pasirodymą praėjusiame Europos čempionate?

– Normaliai. Naujas treneris, daug pasikeitimų, pralaimėta stipriai komandai. Manau, Graikijos rinktinė – pajėgi varžovė. Negali planuoti, kad su ja žaisdamas, visą laiką laimėsi. Taip nebus. Rinktinės kreivė visada kils aukštyn-žemyn. Nesame kažkokia pasaulio bamba, kad visą laiką būtume tik pirmi. Nors to ir reikalaujame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– 2017-ieji – pirmieji jūsų metai be rinktinės. Ką manote apie įpėdinio D. Adomaičio, kurio kandidatūrą palaikėte, darbą?

– Klausykite – visiškai nedalyvavau skiriant naują trenerį ir nebeeskaluotkite tos temos. Yra federacija, atsakingi žmonės, prezidentas, kuriuo pasitikime. Žinoma, man patinka, ką jie daro ir juos palaikau. Tačiau tų pasakų apie mano perdėtą įtaką nebereikia.

Dainius praėjusiame Europos čempionate tikrai nenuvylė. Kiek žinau, jis turi žaidėjų pasitikėjimą. Taigi viskas bus gerai.

– Vis dar intensyvūs krepšinio karai tarp FIBA ir Eurolygos. Kaip jūs matote šią situaciją?

– Tai yra labai blogai. Pačiam krepšiniui. Kai žmonės, kurie dirba krepšinyje, nesugeba rasti kompromisų, vieni kitiems nenusileidžia, kenčia tik krepšinis ir tie, kurie dalyvauja varžybose. Tą ne kartą sakiau ir dar sykį pakartoju. Visų niuansų nežinau, nes nesu tiek arti tų žmonių, kurie sprendžia, bet akivaizdžiai matau nenorą susikalbėti, o tai yra blogai.

– D. Adomaitis dėl krepšinio karų subūrė neįprastą rinktinę. Kaip ji gali atrodyti?

– Visada sakiau, kad rinktinėje turi žaisti geriausi. Todėl ji ir vadinasi rinktine, nes yra surinkta. Aišku, dabar irgi žaidžia geriausi, kurie gali rungtyniauti, bet tai jau dirbtiniai suvaržymai, kas nėra gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų