REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiūrimiausia Lietuvoje televizija TV3 šiandien drauge su visu pasauliu švenčia pasaulinę televizijos dieną. Pasaulyje TV diena švenčiama nuo 1996 m., kai Jungtinių tautų organizacija taip įprasmino lapkričio 21 d.

Žiūrimiausia Lietuvoje televizija TV3 šiandien drauge su visu pasauliu švenčia pasaulinę televizijos dieną. Pasaulyje TV diena švenčiama nuo 1996 m., kai Jungtinių tautų organizacija taip įprasmino lapkričio 21 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Televizija pastaruoju metu nemažai keitėsi ir užėmė visiškai naujas pozicijas. Vaizdo turinys populiarėja ir jo sparčiai daugėja visur – tiek internete, tiek televizijoje, tačiau net ir internete žiūrimas turinys dažniausiai būna sukurtas būtent televizijos. Vien TV3 kanalų grupė 2016 metais sukūrė per 1 400 valandų unikalaus turinio, dar daugiau bus sukurta per 2017 metus.

REKLAMA

Be to, televizija gali pasidžiaugti ir tuo, kad žiūrovų dėmesį vienu kartu prikausto ne keliolikai sekundžių, o kur kas ilgesniam laikui: skaičiuojant vidutiniškai, vienu prisėdimu Lietuvos žiūrovai prie televizoriaus praleidžia 26, 4 minutės. Jeigu skaičiuotume atskirai TV3, tai kanalo žmonės neperjungia ir neišjungia dar ilgiau – 32,6 minutės. Iš viso lietuviai vidutiniškai prie televizoriaus per dieną praleidžia 3 val. 52 min. ir šis skaičius palyginti su keletu praėjusių metų – auga (Kantar TNS duomenys).

REKLAMA
REKLAMA

„Televizijos dieną mes kasmet minime įvertindami patys save ir apžvelgdami, kiek esame naudingi ir reikalingi žmonėms. Tokiais atvejais man patinka skaičių kalba – kiek augame, kiek žmonių ir kaip ilgai mus žiūri. Viską galima pamatuoti ir pasidžiaugti. Tačiau pati būdama ne tik televizijos vadovė, bet ir televizijos žiūrovė, negaliu ignoruoti vieno neišmatuojamo televizijos faktoriaus, jį galbūt net galima pavadinti X faktoriumi. Tai – jausmas. Televizija leidžia pajusti bendrumą, drauge atsikvėpti nuo darbų, nusijuokti, paverkti, pajusti artėjančių švenčių stebuklą. Todėl vertindami rezultatus skaičiais, turime nepamiršti, kad televizija yra skirta žmonėms“, – sako TV3 televizijos vadovė Laura Blaževičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TV3 vadovė taip pat pabrėžia, kad keičiantis žiūrovų įpročiams atsiranda ir vis naujų akcentų vertinant televizijos žiūrimumą: „Jau kurį laiką itin svarbu atsižvelgti į atidėto žiūrėjimo rezultatus. Žiūrovai vis dažniau naudojasi galimybe atsisukti jiems patinkančią laidą ar filmą, tokio žiūrėjimo skaičiai kasmet auga“. Palyginti su 2016 metais, 2017 atidėtas žiūrėjimas Lietuvoje augo 83 proc. TV3 programos atidėtas žiūrėjimas augo 200 procentų (Kantar TNS duomenys).

TV3, jau 13 metų yra žiūrimiausia televizija Lietuvoje, kuria populiarų ir įvairiam skoniui skirtą turinį, pvz. populiariausią šalyje muzikinį šou „X Faktorius“, žiūrimiausią serialą Lietuvoje „Moterys meluoja geriau“, kurį pateikia ne tik TV formatu, bet ir internetu, taip pat rodo svarbiausias sporto transliacijas – Europos ir pasaulio krepšinio čempionatus, o šią žiemą rodys ir didžiausią sporto įvykį – žiemos olimpines žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų