REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Pirmas sniegas Vilniuje nuotr. Broniaus Jablonsko

Artimiausios paros mums pažers tikrų orų išbandymų. Sulaksime plikledžio, rūko, šlapdribos, kai kur ir stipresnių vėjo gūsių. Pagalvokite apie tai prieš išeidami iš namų ir sėsdami į automobilius. 

20

Artimiausios paros mums pažers tikrų orų išbandymų. Sulaksime plikledžio, rūko, šlapdribos, kai kur ir stipresnių vėjo gūsių. Pagalvokite apie tai prieš išeidami iš namų ir sėsdami į automobilius. 

REKLAMA

Šiandien daug kur numatomi trumpi mišrūs krituliai, t.y. šlapdriba ir lietus. Vakare kai kur boluos rūkas, susidarys plikledis. Aukščiausia temperatūra dieną 2 - 4 laipsniai šilumos.

Artimiausią naktį vietomis numatomi nedideli krituliai, daugiausia sniegas. Kai kur susidarys plikledis. Temperatūra nukris iki 2 - 4 laipsnių šalčio, pajūryje bus 1 laipsnis šilumos, Kuršių nerijoje bus apie 3 laipsniais šilumos.

Dieną temperatūra pakils iki 1 laipsnio šilumos Vilniuje ir Kaune, pajūryje bus iki 4 laipsnių šilumos, o Šiauliuose bei Panevėžyje apie 0 laipsnių. Dieną šlapdriba numatoma tik pajūryje.

REKLAMA
REKLAMA

„Šią savaitę galime sulaukti sniego, nes iš šiaurės oras keliaus kelias dienas. Kokias tris dienas, pirmadienį, antradienį, trečiadienį drėgno sniego bus, vyraus mišrūs krituliai, o savaitės pabaigoje vėl pietvakarių vėjas ir vėl šiluma. Jeigu apžioti dviejų ar pusantros savaitės laikotarpį, tai bus būdingi lapkričio mėnesiui, permainingi, dažnai vėjuoti, orai“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA

Ketvirtadienį kritulių taip pat sulauksime

Ketvirtadienio naktį temperatūra nukris iki 1 - 2 laipsnių šalčio, pajūryje iki 1 laipsnio šilumos. Pajūryje bei Šiauliuose gali iškristi šlapdriba, Vilniuje ir Kaune boluos rūkas.

Dieną šils iki 2 - 3 laipsnių šilumos, pajūryje iki 6 laipsnių šilumos. Pajūryje formuosis rūkas, kitur išliks debesuota, Panevėžyje galima ir šlapdriba.

Savaitgalį bus šilčiau

Penktadienio naktį šaltukas trauksis, bus 0 - 2 laipsniai šilumos, pajūryje iki 5 laipsnių šilumos. Daug kur formuosis rūkas, tik šiaurinėje Lietuvos dalyje gali iškristi šlapdriba.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną šils iki 4 -6 laipsnių, pajūryje iki 8 laipsnių šilumos. Dieną visuose rajonuose numatomas trumpas lietus.

Savaitgalio naktimis temperatūra žemiau nulio jau nebe nukris, bus 3 – 4 laipsniai šilumos, pajūryje 5 – 6 laipsnių šilumos. Bus apsiniaukę, kartais palis, bet kritulių nebus labai daug. Dienomis šils iki 5 – 6 laipsnių.

„Žiema dar nesiveržia į Lietuvą ji primena apie save, kad ji kažkur yra, bet kol kas pas mus dar neskuba“, – kalbėjo sinoptikas.

Vairavimas, kai kyla rūkas

Esant kelyje reikia įvertinti kelio dangą, esant rūkui, galima tikėtis vandens pleišto ir kitų reiškinių.

„Po matomumo, svarbiausias tampa automobilio valdymas, tos subtilybės. Esant rūkui, ar palijus sukibimas su kelio danga pasidaro prastesnis, būna visokių reiškinių, akvaplaningo, vandens pleišto tarp kelio dangos ir padangos, reikėtų atsižvelgti į tai ir vairuoti pakankamai atsargiai, jeigu yra didelis vandnens kiekis ant važiuojamosios dalies, tai neužvažiuoti ant jų, kad automobilio nesumėtytų. Žinoma, reikėtų įvertinti ir sukibimą, prie to priderinti ir vairavimo sąlygas atitinkamas. Mažint greitį, vairuoti ne staigiai, tolygiai, pasirūpinti padangomis”, – mini Dmitrij Bial, Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos, Kelių transporto ir civilinės aviacijos politikos departamento Saugaus eismo skyriaus vyriausiasis specialistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be matomumo bei kelio dangos įvertinimo svarbu ir pasirūpinti transporto priemonės technine būkle. 

„Transporto priemonė visuomet turi būti techniškai tvarkinga. Jeigu tos padangos bus plikos, tai, laikui bėgant, jos nebegalės išstumti iš po automobilio to vandens kiekio, dėl to prastėja sukibimas su kelio danga, tai visus tuos dalykus reikia įvertinti”, – mini D. Bial.

Kelių eismo būklė

Klaipėdos ir Šiaulių apskrityse mažesnio intensyvumo keliuose susiformavęs plikledis. Čia dirba kelių priežiūros mechanizmai. Vairuotojai, prašome atsižvelgti į kelio dangos būklę ir pasirinkti saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį. Rytų Lietuvoje vietomis rūkas, matomumas sumažėjęs iki 150 metrų. Likusioje šalies dalyje dėl buvusio arba besitęsiančio lietaus valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia drėgnos, vietomis yra šlapių kelių ruožų.

REKLAMA

Vandens lygis krašto kelio Nr. 206 Šilutė–Rusnė apsemtame ruože, kurio ilgis 411 metrų (nuo 6,31 iki 6,72 km), nuslūgo iki 25 cm. Lengvųjų transporto priemonių eismas draudžiamas. VĮ „Kelių priežiūra“ Klaipėdos padalinys specialiomis transporto priemonėmis apsemtu ruožu kelia lengvuosius automobilius, gyventojus bei keleivius.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 4 –7 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +7 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +6 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) yra +6 laipsniai, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +4 laipsniai, Neryje (Vilniuje) +4 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) +5 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) +4 laipsniai, Kuršių mariose +5 laipsniai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų