REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kitąmet medikų darbo užmokestis galėtų didėti 15–20 proc., teigia premjeras Saulius Skvernelis.

 Kitąmet medikų darbo užmokestis galėtų didėti 15–20 proc., teigia premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA

„Yra realybė, susijusi su mūsų finansinėmis galimybėmis, ir manau, kad kompromisas, kurio ieškoma, galbūt pavyks paankstinti atlyginimų kėlimą – ne liepos 1-oji, o šiek tiek anksčiau. Tas diapazonas 15–20 proc., dėl to tikrai galima derėtis, kalbėtis, ieškoti papildomų, dar trūkstamų finansavimo šaltinių. Manau, kad bet kokiu atveju tai yra dialogas. (...) Tikrai vienokį ar kitokį realų rezultatą turėsime“, – antradienį LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Jis pabrėžė, kad dėl tokio darbo užmokesčio didinimo kitąmet papildomai reikėtų 120 mln. eurų.

S. Skvernelis teigė, kad diskusijos su medikų atstovais, susibūrusiais į Lietuvos medikų sąjūdį, yra racionalios. Su jais Vyriausybės vadovas numato susitikti antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

Kelti medikų algas nuo sausio reikalauja naujai įsteigtas Lietuvos medikų sąjūdis, platintoje peticijoje buvo reikalavimas nuo sausio jį didinti 30 proc., per artimiausius metus – dar 50 proc, o iki 2020 metų jis turėtų pasiekti vidutinį Europos Sąjungos šalių gydytojų atlyginimą.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga su Lietuvos gydytojų sąjunga preliminariai yra sutaręs dėl mažiau ambicingo didinimo, pradedant nuo kitų metų gegužės, bet ir šis galimas augimas dar derinamas su Finansų ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų