REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įmones konsultuojanti ir darbuotojų mokymus vykdanti bendrovė „RVS Konsultacijos“ susiduria su būtinybe suprasti kiekvieno iš klientų veiklą ir suspėti paskui jų veiklos pokyčius. Klientų aptarnavimo vadovas Ignas Viliušis mano, kad mokymai gali paruošti universalius specialistus, prisitaikančius prie bet kokių technologinių ar skaitmeninių pokyčių.

Įmones konsultuojanti ir darbuotojų mokymus vykdanti bendrovė „RVS Konsultacijos“ susiduria su būtinybe suprasti kiekvieno iš klientų veiklą ir suspėti paskui jų veiklos pokyčius. Klientų aptarnavimo vadovas Ignas Viliušis mano, kad mokymai gali paruošti universalius specialistus, prisitaikančius prie bet kokių technologinių ar skaitmeninių pokyčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, būtina tobulėti ir domėtis globaliomis tendencijomis. „Nebūsi konkurencingas darbuotojas ar įmonė, jeigu nesugebėsi sekti naujovių ar prisitaikyti prie besikeičiančių sąlygų. Kada ir kokius mokymus organizuoti, padiktuoja rinka“, – sako I.Viliušis.

REKLAMA

„RVS Konsultacijos“ specializuojasi paslaugų sektoriuje – konsultuoja verslo atstovus finansų, rizikos valdymo, pardavimų ir kitose srityse. Bendrovės atstovas teigia, kad šiuolaikiniai darbuotojai turi išmanyti ne tik savo profesijos specifiką, bet ir sektorių, kuriame įmonė veikia. „Pavyzdžiui, kalbant apie IT įmones, ne tik programuotojai turi žinoti programavimo kalbas. Tai suprasti turi ir buhalteris, marketingo specialistas ar konsultantas. Kitaip nebus įmanoma produkto pristatyti klientui, apie jį papasakoti ar pakomentuoti“, – įsitikinęs pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

I. Viliušio manymu, šiuolaikinis darbuotojas turėtų būti mobilus ir universalus. „IT rinkoje gali būti mobilus išmanydamas kelias programavimo kalbas ir instrumentus. Tai – privalumas derantis su darbdaviu arba ieškant naujo darbo“, – aiškina „RVS Konsultacijos“ klientų aptarnavimo vadovas.

Jis priduria, kad visapusiško išsilavinimo suteikimas darbuotojui naudingas ir pačioms įmonėms. „Galima į tai žiūrėti ir į kaip paskatinimą – darbdavys investuoja į savo darbuotoją, todėl jis tampa labiau motyvuotas. Taip pat neprisirišama prie vienos darbo vietos ar profesijos – tas pats darbuotojas gali migruoti įmonės viduje“, – ugdymo naudą įvertina I. Viliušis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konsultacijų įmonė su keliomis IT ir finansinių paslaugų bendrovėmis-partnerėmis daliai darbuotojų mokymo išlaidų padengti finansavimą gavo pateikę paraišką pagal Ūkio ministerijos administruojamą Europos Sąjungos (ES) investicijų priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“.

„Mūsų partneriai iš IT srities mokosi programavimo kalbų niuansų, įvairių „Microsoft“ įrankių subtilybių. Mažiausiai 70 procentų laiko užima praktinis mokymasis. Beveik kiekvieną dieną įmonių profesionalai moko jaunesniuosius pameistrystės principu – akis į akį poroje arba po kelis. Nereikia vykdyti išorinių mokymų, kiekviena įmonė turi individualią programą“, – pasakoja konsultacijų įmonės atstovas.

REKLAMA

Anot I. Viliušio, darbuotojų ugdymas būtinas visoms sritims ir amžiaus grupėms, o ne tik jauniesiems paslaugų sektoriaus specialistams. Pašnekovas atkreipia dėmesį į pramonės sektorių. „Pavyzdžiui, vyresnės kartos šaltkalviai ar suvirintojai puikiai išmano savo darbą, tačiau galbūt ne visada seka aktualijas ar domisi naujais įrenginiais. Šias žinių spragas gali padėti užpildyti profesinio mokymo centrai arba patys modernios įrangos tiekėjai“, – tvirtina pašnekovas.

Ūkio ministerijos administruojama ES investicijų priemonė „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ teikia finansavimą praktiniams darbuotojų mokymams kvalifikacijai įgyti bei kvalifikacijai tobulinti. Paraiškas gali teikti tiek privatūs juridiniai asmenys, tiek valstybės arba savivaldybės įmonės. Maksimali finansavimo suma gali būti iki 360 tūkst. eurų projektui ir iki 1500 eurų vienam darbuotojui.

REKLAMA

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Kompetencijų vaučeris – finansuojami darbuotojų mokymai tuo metu, kai jų reikia, ir ta apimtimi, kokios reikia. Paraiškas gali teikti tiek privatūs juridiniai asmenys, tiek valstybės arba savivaldybės įmonės. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 80 proc., didelėms – 70 proc. išlaidų mokymams. Vienam pareiškėjui maksimalus finansavimas mokymams metams yra 4500 eurų. Paraiškos teikiamos bendrovei „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) iki 2020 m. lapkričio 30 d. Mokymų paslaugų tiekėjų ir mokymų programų sąrašą galima rasti VšĮ „Versli Lietuva“ svetainėje www.verslilietuva.lt. Šis sąrašas nuolat pildomas, o neradus reikiamos mokymų programos, galima kreiptis į VšĮ „Versli Lietuva“ dėl jos įtraukimo į sąrašą. Daugiau informacijos čia.

Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje – finansuojami praktiniai mokymai darbuotojams pameistrystės forma kvalifikacijai įgyti bei mokymai darbo vietoje kvalifikacijai tobulinti. Paraiškas gali teikti tiek privatūs juridiniai asmenys, tiek valstybės arba savivaldybės įmonės. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 80 proc., didelėms – 70 proc. išlaidų mokymams. Maksimali finansavimo suma gali būti iki 360 tūkst. eurų projektui ir iki 1500 eurų vienam darbuotojui. Šiuo metu paskelbtas kvietimas teikti paraiškas galioja iki lapkričio 22 d. Paraiškas priima Europos socialinio fondo agentūra. Daugiau informacijos čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kompetencijos LT – specialieji mokymai skirti tam tikro sektoriaus ar tam tikrų profesijų darbuotojams. Paraiškas gali teikti verslo asociacijos, klasterio koordinatoriai, pramonės prekybos ir amatų rūmai. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 80 proc., didelėms – 70 proc. išlaidų mokymams. Maksimali finansavimo suma gali būti iki 30 tūkst. eurų projektui ir iki 6000 eurų vienam darbuotojui. Kvietimą teikti paraiškas pagal priemonę planuojama paskelbti iki 2017 m. pabaigos. Daugiau informacijos čia.

REKLAMA

Inostažuotė – finansuojami mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų (MTEPI) veiklas vykdančių įmonių darbuotojų mokymai užsienio mokymų centruose bei užsienio įmonėse, vykdančiose MTEPI veiklas. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 70 proc., didelėms – 60 proc. išlaidų mokymams. Maksimali finansavimo suma gali būti iki 360 tūkst. eurų projektui ir iki 1500 eurų viena, darbuotojui. Paskelbtas kvietimas teikti paraiškas galioja iki 2020 m. birželio 30 d. Paraiškas priima Europos socialinio fondo agentūra. Daugiau informacijos čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų