REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai minima, kad darbuotojų mokymo poreikis auga dėl inovacijų, kompiuterinės automatizacijos ir skaitmenizacijos plėtros. Įmonės „Sistemų registras“ direktorė Virgilija Stadalienė atkreipia dėmesį ir į kitą priežastį, kuri gali paskatinti ugdyti savo darbuotojus – tai pasikeitę klientų įpročiai.

Dažnai minima, kad darbuotojų mokymo poreikis auga dėl inovacijų, kompiuterinės automatizacijos ir skaitmenizacijos plėtros. Įmonės „Sistemų registras“ direktorė Virgilija Stadalienė atkreipia dėmesį ir į kitą priežastį, kuri gali paskatinti ugdyti savo darbuotojus – tai pasikeitę klientų įpročiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiuos pokyčius lemia nuolatinis mūsų klientų tobulėjimas, naujos išmaniosios technologijos ir procesų valdymo sistemos. Pavyzdžiui, betranšėjų technologijos – įmonės tiesia vamzdynų trasas į jau esamus vamzdžius integruodamos senus. Taip išvengiama grunto kasimo ir paliekama žymiai mažiau atliekų. Mūsų darbuotojai auditoriai, lankydamiesi tokiose įmonėse, turi tai išmanyti“, – tvirtina pašnekovė.

REKLAMA

„Siekiant įmonei išlikti konkurencingai vis didesnis dėmesys turi būti skiriamas nuolatiniam darbuotojų tobulėjimui, tai yra – mokymuisi visą gyvenimą. Mūsų darbuotojai turi nuolat plėsti savo akiratį, domėtis naujausiomis technologijomis, darbo priemonėmis“, – sako „Sistemų registro“ vadovė.

Anot jos, darbuotojų ugdymas nėra reikalingas tik profesijai būtinų žinių perdavimui.

„Nuolat ugdomas darbuotojas tobulėja ne tik kaip specialistas, bet ir kaip žmogus. Jis yra labiau motyvuotas, kuria aukštesnę darbo kultūrą įmonėje bei didesnę teikiamų paslaugų pridėtinę vertę mūsų klientams, kartu augindamas ir įmonės konkurencingumą“, – teigia V. Stadalienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji mano, kad nėra jokio optimalaus išklausomų kursų ar aplankytų seminarų skaičiaus. Darbuotojų tobulėjimui vadovai turėtų skirti kaip įmanoma daugiau laiko.

„Darbuotojų ugdymas yra nuolatinis procesas, neatsiejamas nuo šiuolaikinės darbo rinkos poreikių. Jiems organizuojame mokymus įmonės viduje, taip pat skatiname dalyvauti išorės seminaruose ir mokymuose, kurie yra aktualūs jų profesinėje veikloje. Kursus sudaro teorinė ir praktinė dalys. Pastaroji vykdoma tiek mūsų biure, tiek pas klientus – tada auditoriai stebimi ir įvertinami, kaip praktikoje pritaiko teorines žinias. Teorinėms paskaitoms mes kartais skiriame 4 ar net 8 valandas per dieną“, – pasakoja „Sistemų registro“ direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mokymams organizuoti reikalingos lėšos gali tapti našta įmonės biudžetui, tačiau pasinaudojusios Ūkio ministerijos administruojama Europos Sąjungos (ES) investicijų priemone „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ įmonės gali gauti dalinį finansavimą praktinių darbuotojų mokymų išlaidoms padengti.

„Paraišką kartu su projekto partneriais teikėme pirmą kartą ir numatytas veiklas jau įgyvendiname. Planuojant mokymus darbo vietoje atsižvelgėme į tai, kokios mokymų temos mūsų darbuotojams yra aktualiausios pagal jų darbo pobūdį. Pavyzdžiui, darbuotojus siunčiame į mokymus apie ISO (kokybės vadybos sistemų) standartų naujoves, kadangi tai yra mūsų pagrindinė veikla. Žinios, įgautos mokymų metu, yra mums itin aktualios ir tiesiogiai pritaikomos įmonės veikloje“, – priemonės naudą įvertina „Sistemų registro“ vadovė.

REKLAMA

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Kompetencijų vaučeris – finansuojami darbuotojų mokymai tuo metu, kai jų reikia, ir ta apimtimi, kokios reikia. Paraiškas gali teikti tiek privatūs juridiniai asmenys, tiek valstybės arba savivaldybės įmonės. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 80 proc., didelėms – 70 proc. išlaidų mokymams. Vienam pareiškėjui maksimalus finansavimas mokymams metams yra 4500 eurų. Paraiškos teikiamos bendrovei „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) iki 2020 m. lapkričio 30 d. Mokymų paslaugų tiekėjų ir mokymų programų sąrašą galima rasti VšĮ „Versli Lietuva“ svetainėje www.verslilietuva.lt. Šis sąrašas nuolat pildomas, o neradus reikiamos mokymų programos, galima kreiptis į VšĮ „Versli Lietuva“ dėl jos įtraukimo į sąrašą. Daugiau informacijos čia.

Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje – finansuojami praktiniai mokymai darbuotojams pameistrystės forma kvalifikacijai įgyti bei mokymai darbo vietoje kvalifikacijai tobulinti. Paraiškas gali teikti tiek privatūs juridiniai asmenys, tiek valstybės arba savivaldybės įmonės. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 80 proc., didelėms – 70 proc. išlaidų mokymams. Maksimali finansavimo suma gali būti iki 360 tūkst. eurų projektui ir iki 1500 eurų vienam darbuotojui. Šiuo metu paskelbtas kvietimas teikti paraiškas galioja iki lapkričio 22 d. Paraiškas priima Europos socialinio fondo agentūra. Daugiau informacijos čia.

REKLAMA

Kompetencijos LT – specialieji mokymai skirti tam tikro sektoriaus ar tam tikrų profesijų darbuotojams. Paraiškas gali teikti verslo asociacijos, klasterio koordinatoriai, pramonės prekybos ir amatų rūmai. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 80 proc., didelėms – 70 proc. išlaidų mokymams. Maksimali finansavimo suma gali būti iki 30 tūkst. eurų projektui ir iki 6000 eurų vienam darbuotojui. Kvietimą teikti paraiškas pagal priemonę planuojama paskelbti iki 2017 m. pabaigos. Daugiau informacijos čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Inostažuotė – finansuojami mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų (MTEPI) veiklas vykdančių įmonių darbuotojų mokymai užsienio mokymų centruose bei užsienio įmonėse, vykdančiose MTEPI veiklas. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 70 proc., didelėms – 60 proc. išlaidų mokymams. Maksimali finansavimo suma gali būti iki 360 tūkst. eurų projektui ir iki 1500 eurų viena, darbuotojui. Paskelbtas kvietimas teikti paraiškas galioja iki 2020 m. birželio 30 d. Paraiškas priima Europos socialinio fondo agentūra. Daugiau informacijos čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų