REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Nuo penktadienio – daugiau naujų autobusų Vilniaus viešajame transporte (TV3 koliažas) (nuotr. Vilniaus miesto savivaldybės)

Nuo penktadienio, lapkričio 24 d., į sostinės gatves išvažiuos daugiau naujų autobusų – jais galės naudotis tiek keliaujantieji į oro uostą, tiek ir atvykstantys iš Vilniaus priemiesčių.

8

Nuo penktadienio, lapkričio 24 d., į sostinės gatves išvažiuos daugiau naujų autobusų – jais galės naudotis tiek keliaujantieji į oro uostą, tiek ir atvykstantys iš Vilniaus priemiesčių.

REKLAMA

Keisis 1-ojo, 5-ojo, 10-ojo, 11-ojo, 13-ojo, 14-ojo, 18-ojo, 26-ojo, 34-ojo, 50-ojo, 51-ojo, 52-ojo, 53-iojo, 57-ojo, 61-ojo, 65-ojo, 74-ojo, 76-ojo, 87-ojo bei greitojo 1G maršrutų autobusų tvarkaraščiai. Taip pat plečiamas 88-ajame ir 88N autobusų maršrutuose esančių stotelių tinklas.

1-ame, 13-ame, 14-ame, 26-ame, 51-ame, 57-ame, 61-ame ir 65-ame autobusų maršrutuose nuo penktadienio važiuos tik visiškai nauji autobusai – jų bus net 21. Maršrutuose važiuos daugiau transporto priemonių nei įprastai, dėl to autobusai važiuos dažniau, pagerės susisiekimas su miesto centru ir Vilniaus priemiesčiu. Iš viso per artimiausius metus bus visiškai atnaujinta 60 proc. visų sostinės autobusų.

26-ame Ozo–Kalvarijų–Jeruzalės g.–Bajorai autobusų maršrute keisis ne tik eismo tvarkaraščiai, bet ir maršruto trasa, bus išplėstas jame esančių stotelių tinklas. Nuo lapkričio 24 d. 26-ojo maršruto autobusai nuo Bajorų kalvų Molėtų plentu važiuos link Riešės, toliau – Molėtų, Mokyklos, Riešės ir Medikiškių gatvėmis link Didžiųjų Gulbinų g. Autobusai stos naujai įrengtose stotelėse: Didieji Gulbinai (link miesto), Kalinas (abiem kryptimis) bei stotelė Pagal pareikalavimą (link miesto). Nuo Didžiųjų Gulbinų – galinės maršruto stotelės – miesto kryptimi autobusai važiuos minėtomis gatvėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau autobusų – ir kituose maršrutuose

Didesniu autobusų skaičiumi džiaugsis ir keliaujantys 5-uoju, 52-uoju ir 87-uoju autobusų maršrutais. 5-ajam Pašilaičiai–Perkūnkiemio g.–Tuskulėnų g.–Šiaurės miestelis maršruto autobusams pradėjus užsukti į Perkūnkiemį ir sustojant naujose – Skalvių, Perkūnkiemio ir Pavilionys – stotelėse pastebimai išaugo jose įlipančių ir išlipančių keleivių skaičius. Siekiant pagerinti keliavimo sąlygas šio maršruto keleiviams planuojama pridėti du papildomus autobusus – autobusai važiuos dažniau. Po vieną transporto priemonę planuojama skirti ir 52-am Tarandė–Ukmergės g.–Centras bei 87-am Ateities g.–Molėtų pl.–Riešė–Bendorėliai–Šeškinė autobusų maršrutams, atitinkamai dažniau važiuos autobusai. Šių maršrutų autobusų eismo tvarkaraščiai taip pas bus keičiami, atsižvelgiant į maršrute susidarančius transporto priemonių vėlavimus.

REKLAMA

Tuo tarpu 1-ojo G, 10-ojo, 11-ojo, 18-ojo, 34-ojo, 50-ojo, 53-iojo, 74-ojo, 76-ojo maršrutų autobusų eismo tvarkaraščiai koreguojami įvertinus faktinį transporto važiavimą, situaciją miesto gatvėse ir pan.

88-ojo Oro uostas–Centras–Europos aikštė ir 88N Oro uostas–Centras–Europos aikštė maršrutų autobusai nuo lapkričio 24 d. papildomai sustos dar dviejose stotelėse – Žaliasis tiltas ir Trakų. Šiose stotelėse stos tiek dieniniai, tiek ir naktiniai šių maršrutų autobusai, o iš jų bus itin patogu pasiekti miesto centrą ir Senamiestį.

Nauji maršrutų tvarkaraščiai interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt bus paskelbti nuo lapkričio 20 d., o viešojo transporto stotelėse informaciją planuojama atnaujinti taip pat nuo lapkričio 20 d. Informacija apie viešojo transporto darbą ir pakeitimus pateikiama interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt, socialiniame tinklalapyje www.facebook.com/susisiekimo.paslaugos, mobiliaisiais telefonais (m.stops.lt) bei darbo valandomis teikiama telefonu (8 5) 210 7050.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų