REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Rūta Gyvytė  (nuotr. asm. archyvo)

Šiuo metu Niujorke gyvenanti lietuvė Rūta Gyvytė (23) gali pasigirti įspūdingais pasiekimais. Mados blogo „Ruta en Route“ įkūrėja ir kūrybinių projektų vadovė prekiniam ženklui „Atella“ tituluojama viena ryškiausių stiliaus ikonų, o jos sekėjų skaičius tuoj perkops 50 tūkstančių.

24

Šiuo metu Niujorke gyvenanti lietuvė Rūta Gyvytė (23) gali pasigirti įspūdingais pasiekimais. Mados blogo „Ruta en Route“ įkūrėja ir kūrybinių projektų vadovė prekiniam ženklui „Atella“ tituluojama viena ryškiausių stiliaus ikonų, o jos sekėjų skaičius tuoj perkops 50 tūkstančių.

REKLAMA

Tik tv3.lt tiesiai iš mados sostinės Rūta sutiko pasidalyti, kaip jai pavyko sukurti tokį sėkmingą tinklaraštį, kokiomis stiliaus taisyklėmis vadovaujasi, ir atskleidė savo ateities planus.

Po mokyklos važiavai į Londoną, kur studijavai menų fakultete. Ar lengvai ten papuolei? Kokių patirčių turėjai? Galbūt galėtum išskirti kelis ryškiausius atsiminimus?

Kadangi „University of the Arts“ yra vienas geriausių menų universitetų Anglijoje, įstoti nebuvo lengva. Dėl vietos buvo didelė konkurencija, turėjau paruošti stiprų portfolio, vykti į interviu, o tai tuo metu ir buvo viena iš įsimintiniausių patirčių. Pirmą kartą, dar būdama mokykloj, visiškai viena vykau į Londoną ir pristatinėjau savo darbus komisijai, kai tuo metu mano anglų žinios dar tikrai nebuvo stiprios. Na ir dar tas didžiulis jaudulys…

REKLAMA
REKLAMA

Po interviu tikrai tikėjausi blogiausio, kadangi dėstytoja, žiūrėdami mano darbus, visiškai nerodė jokių emocijų, tačiau vėliau supratau, kad tokia ir buvo jų strategija. Tai, ko gero, ir padėjo suprasti jog nesvarbu, ką gyvenime darai, visuomet reikia pasitikėti savimi 100 procentų. Tada ir kiti tavimi patikės!

REKLAMA

Papasakok, kaip tavo gyvenime atsidūrė Niujorkas. Ką čia veiki?

Visiškai neplanuotai ir netikėtai! Žinoma, visuomet slapčia pagalvodavau, jog būtų smagu bent trumpai čia pagyventi, bet kad tai įvyks taip greitai – jokiais būdais. Vis dar dabar retkarčiais turiu sau įsižnybti, kad suprasčiau, jog nesapnuoju.

Su draugu čia atvykome iš Londono, jam gavus pasiūlymą persikelti į Niujorko ofisą. Kadangi mano veikla man leidžia laisvai keliauti ir dirbti nepriklausomai nuo buvimo vietos, nemažai laiko praleidžiu skraidydama tarp Lietuvos ir Niujorko.

Ar lengva gyventi tokiame didmiestyje? Ir ar lengva tokiame mieste siekti karjeros? Būti pastebėtam?

REKLAMA
REKLAMA

Iš tiesų, prieš čia atvykstant galvojau, kad bus labai sunku. Bet Niujorkas yra nuostabus tuo, kad čia visi nori bendrauti, dalintis istorijomis, keistis kontaktais ir reikia tiesiog išlipti iš savo komforto zonos (kas pradžioje tikrai nėra lengva).

Šitame mieste yra beprotiškai daug galimybių, bet reikia pačiam eiti, daryti, bendrauti ir nesėdėti vietoje!

Kokius planus, karjeros atžvilgiu, esi sau išsikėlus?

Manau, jog nuo tada, kai čia atvykau, mano planai tik didėja ir jų daugėja. Esu be galo laiminga, kad atradau sritį, kurioje galiu dirbti 24/7 ir nejausti, kad dirbu. Šiuo metu stengiuosi tobulėti ir dirbti būtent su vizualinio turinio kūrimu, bet šalia turiu daugybę kitų su mada susijusių projektų, kuriuos šiuo metu pasilaikysiu paslaptyje. Kitaip juk gali ir neišsipildyti (šypsosi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Niujorkas tituluojamas stiliaus sostine. Bet gal tavo išskirtinis įvaizdis taip pat nebūna praleistas pro akis? Ar susilauki dėmesio?

Jeigu atvirai, manau, jog kone kiekvienas čia gali susilaukti dėmesio! Žmonės čia tikrai laisvai reiškia savo nuomonę ir nesvarbu, ar jiems patiks tavo batai, plaukų spalva, ar tokie maži dalykai, kaip telefono dėklas – visuomet atsiras kažkas, kas paklaus: „Kur toki pirkti?“, pasakys, jog gražiai atrodai. O galbūt tiesiog pasisveikins ir nusišypsos.

Ar būdama maža svajojai, kad dirbsi su mados industrija. O gal turėjai visiškai kardinalių svajonių?

Visuomet jaučiau, jog mano ateitis bus susijusi su kūrybinėmis industrijomis. Nuo mažens beprotiškai daug piešdavau, o nuo 14-15 metų su geriausia drauge pradėjome viena kitą fotografuoti apsirengusios drabužiais iš mamų spintų. Tai turbūt ir galėčiau pavadinti pirmaisiais žingsniais savo karjeros link!

REKLAMA

Buvai viena iš pirmųjų, kuri sukūrė tinklaraštį. Kaip tau, būnant dar mokykloje, kilo tokia idėja?

Kadangi nuotraukų iš fotosesijų vis daugėjo ir jau neturėjau kur jas patalpinti, teko galvoti apie feisbuko alternatyvą. Kiek prisimenu, tuo metu jau sekiau keletą užsienio tinklaraščių, o ir Lietuvoje atsirado kelios merginos, kurios įkvėpė žengti šį žingsnį. Žinoma, tuo metu tikrai negalvojau ir net neįsivaizdavau, jog ši industrija gali taip sparčiai išaugti.

Kaip apibūdintum savo stilių ir mados pojūtį?

Manau, jog mano stilius yra ganėtinai paprastas, tačiau visuomet stengiuosi derinti klasiką su modernumu, kad sukurčiau balansą. Jis visuomet keičiasi ir tai priklauso tiek nuo nuotaikos, miesto, kuriame esu, tiek metų laiko, amžiaus…

REKLAMA

Kas tau padeda formuoti stilių? Ar domiesi tendencijomis, o gal rengiesi taip, kaip patinka?

100 procentų rengiuosi taip, kaip patinka! Manau, kad dirbant mados industrijoje naujausios tendencijos atsiranda mano spintoje savaime, bet tikrai niekuomet nesirengčiau to, kas man netinka. Kad ir koks tai mados „klyksmas“ bebūtų!

Tavo įvaizdžius dažnai lydi komentarai: „Kur pirkai“. Tad kokiose parduotuvėse dažniausiai apsipirkinėja?

Visuomet renkuosi prieinamus prekės ženklus, tokius kaip „Zara“, „H&M”, tačiau mėgstu juos paįvairinti prabangesniais aksesuarais, avalyne. Mane sekančių merginų didžiausia amžiaus grupė yra 18-25 metų, todėl kuriant drabužių derinius visuomet stengiuosi išlaikyti balansą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokius stiliaus patarimus dažniausiai dalini kitoms merginoms – sekti tendencijomis, o gal priešingai, vadovautis savo pojūčiu? Manau, jog renkantis drabužius, taisyklė nr.1 ir turėtų būti vadovautis savo pojučiu. Šiuo metu drabužių pasiūla yra itin plati, tad kiekviena gali rasti sau tinkančius drabužius, kurie atitinka tendencijas.

Tavo „Instagram“ seka jau beveik 50 tūkst. Žmonių. Galbūt tarp jų pasitaiko ir žymių žmonių?

Niekuomet specialiai netikrinau, bet visuomet malonu, kai netyčia pamatai, jog tave seka žmogus iš kurio pats semiesi idėjų bei įkvėpimo!

Juokingas klausimas – o kas tave dažniausiai fotografuoja? Ar turi asmeninį fotografą?

Iš tiesų, tai bet kas, kas moka paspausti mygtuką „fotografuoti“ (juokiasi). Žinoma, turiu keletą draugių bei savo vaikiną, kurie žino, kokio kampo, apšvietimo bei vietos man reikia. Tuomet darbas vyksta kur kas greičiau. Tačiau puikią nuotrauką laisvai gali padaryti ir mano 12 metų sesė.

REKLAMA

Tenka pastebėti, kad tu taip pat pasižymi nepriekaištinga figūra. Gal gali išduoti, kokiomis taisyklėmis vadovaujiesi?

Čia tikriausiai turėčiau padėkoti savo tėvams, kadangi tikrai jokių ypatingų dietų ar sporto programų niekuomet neturėjau. Na, galbūt prie to dar prisideda greitas gyvenimo ritmas ir daug nueitų žingsnių kiekvieną dieną (visuomet renkuosi eiti pėsčiomis, o ne rinktis metro ar mašiną).

Ar planuoji grįžti į Lietuvą?

Šiuo metu dar matau daugybę vietų, kur noriu tobulėti ir, manau, jog kol kas esu tam tinkamiausioje vietoje. Bet kaip sakoma „Niekada nesakyk niekada” , juk niekuomet neplanavau atsidurti ir Niujorke!

Rūtos Gyvytės paskyra socialiniame tinkle „Instagram“ 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų