REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomske (Rusija) mirė vaikas, kurį ištiko koma stomatologo krėsle. Jis išbuvo be sąmonės beveik tris savaites, pranešama „Newsru“.

Tomske (Rusija) mirė vaikas, kurį ištiko koma stomatologo krėsle. Jis išbuvo be sąmonės beveik tris savaites, pranešama „Newsru“.

REKLAMA

Spalio mėnesį vienoje iš Tomsko srities rajono ligoninių penkiamečiui buvo nuspręsta pritaikius bendrąją narkozę atlikti stomatologinę procedūrą. Tačiau po dantų rovimo operacijos vaikas taip ir nebeatsigavo. Pasirodo, kad jį ištiko koma.

Berniukas vėliau buvo skubiai perkeltas į Tomsko miesto ligoninę, tačiau neišgyveno. Pradėtas tyrimas dėl medicinos paslaugų suteikimo, kurios nulėmė paciento mirtį.

Leidinys „KP“ pateikia šokiruojančias šio įvykio aplinkybes. Pasak berniuko motinos, į ligoninę jos sūnų lydėjo močiutė. Stomatologė, apžiūrėjusi pacientą, kuris skundėsi dantų skausmu, diagnozavo pulpitą ir pasiūlė išrauti skaudamą dantį.

Pasak motinos, berniukas labai bijojo operacijos, todėl močiutė paprašė gydytojos pritaikyti jam bendrąją narkozę. Tam buvo iškviestas anesteziologas, tačiau pati operacija kažkodėl buvo atliekama ne operacinėje, o apžiūros kabinete, kur nebuvo įrangos atlikti reanimaciją. Todėl, kuomet berniukas pradėjo atsigauti po narkozės ir jam sustojo širdis, gydytojai užtruko dar kelias minutes, kol pavyko nuvežti į operacinę ir pajungti prie dirbtinio kvėpavimo aparato.

REKLAMA
REKLAMA

Maža to, paaiškėjo, kad močiutė nebuvo perspėta, kad stomatologė berniukui išrovė ne vieną, o penkis dantis. Berniuko artimieji mano, kad jis neišlaikė skausmo šoko.

REKLAMA

Vaikų ligoninėje „N1“ leidiniui papasakojo, kad miręs vaikas buvo itin sunkios būklės. „Jau pas mus vaikas buvo atvežto vaiko sužalojimai buvo rimti, pažeisti praktiškai visi gyvybiškai svarbūs organai, išsivystė daugelio organų nepakankamumas“, – teigiama medikų pranešime.

Leidinys „Rosijskaja gazeta“ taip pat pranešė apie penkis išrautus dantis vietoje vieno ir tai, kad, tikėtina berniuko mirties priežastimi galėjo tapti neištirta alerginė reakcija į narkozę.

Praėjusį mėnesį vienoje Maskvos burnos ir veido chirurgijos klinikoje mirė 4 metų mergaitė, kuriai buvo diagnozuotas DiGeorge sindromas: dėl šios genetinės ligos pacientei buvo neišsivystęs žandikaulis. Vaikas mirė reanimacijoje praėjus 1,5 valandos po atliktos korekcijos operacijos. Manoma, kad jai galėjo pasireikšti staigus širdies nepakankamumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų