REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Asta Valentaitė išbandė MMA: į ringą tikrai neisiu, bet... (nuotr. asm. archyvo)

 Nuo paauglystės sportuojanti Asta Valentaitė ryžosi išbandyti naują šaką – mišrius kovos menus, tačiau į ringą keliauti neketina. Visgi vos po kelių treniruočių garsi moteris džiaugiasi pasikeitusiomis kūno formomis, ir atskleidžia,  kaip sėkmingai pasiekti norimų rezultatų.

48

 Nuo paauglystės sportuojanti Asta Valentaitė ryžosi išbandyti naują šaką – mišrius kovos menus, tačiau į ringą keliauti neketina. Visgi vos po kelių treniruočių garsi moteris džiaugiasi pasikeitusiomis kūno formomis, ir atskleidžia,  kaip sėkmingai pasiekti norimų rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelis mėnesius sulaukusi trenerio Alfredo Lifšico pasiūlymo išbandyti MMA treniruotes, ilgai nedvejojo. Kaip pati sako, šią sporto šaką renkasi daugelis modelių, o privalumai – akivaizdūs.

REKLAMA

„Nusprendžiau paįvairinti savo treniruotes, o po kelių apsilankymų jau žinau, kad ateityje tikrai skirsiu daugiau laiko. Tikiuosi išmokti daugiau judesių, gal žinosiu kaip apsiginti. Ką gali žinoti“, - juokiasi Asta.

Nors dėl įtempto grafiko ir dažnų išvykų į užsienį Asta spėjo apsilankyti dar tik keliose treniruotėse, jau neslepia pastebėjusi pirmuosius rezultatus.

„Pirmųjų treniruočių metu susipažinome su technika, judesiais. Tai yra labai svarbu, nes kitu atveju galima susižaloti. Šiame sporto labai svarbi technika, tad judesius tenka ilgai kartoti. Vėliau treniruotės suintensyvėja, – pasakoja Asta. – Bokso judesiai, spyriai skatina dirbti visą kūną, jį stangrina, o sportuoti tikrai nenuobodu. Gi pasispardyti tikrai smagu“.

REKLAMA
REKLAMA

Ir nors dažnas galvoja, kad MMA – ganėtinai vyriškas sportas, Asta sako, kad treneris krūvį ir pratimus pritaikė specialiai jai.

„Mes esame moterys, todėl turime būti gražios, moteriškos, todėl sportuojame taip, kad išlaikytume balansą, sustangrintume kūną. Į ringą tikrai neisiu, nors bokso pirštines jau turiu – treneris padovanojo“, - šypsosi Asta, atskleidusi, jog jau po kelių apsilankymų pastebėjo sustangrėjusius sėdmenis, padailėjusias kojas ir pilvo presą.

Ar pastebėjote ir svorio pokyčius?

Tiesą sakant, namuose svarstyklių net neturiu, o svorio pokyčius lengvai pastebiu veidrodyje. Visgi svoris tikrai nieko nereiškia. Visai neseniai svėriausi pas trenerius, kur išgirdau, kad viskas yra balanse, o riebalo visiškai nėra. Visgi šiuo metu sveriu daugiau nei įprasta, nors vizualiai atrodau lieknesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš daugelį metų, kai neturėdavau laiko sportuoti, daug keliaudavau po mados šou, mano svoris siekė 54-55 kilogramus. Tuo metu atrodžiau tikrai labai liekna. Visgi dabar mano svoris siekia 57 kilogramus, tačiau taip pat pavyksta likti lieknai. Kartais svoris pasiekia ir 58 kilogramus, tačiau +- 1 kilogramas mums, moterims, yra visiškai normalu. Kai atostogauji, daugiau pavalgai, tikrai įmanoma priaugti, o aš savęs tikrai nebaudžiu.

Kaip maitinatės? Dėl sporto teko kažką keisti?

Keliaudama esu atradusi kelis maitinimosi būdus. Kartais nesuprasdavau, kodėl vakare, pavalgius salotų, skrandis „sustoja“. Pasirodo, vakarais negalima valgyti neapdoroto maisto. Taip pat negalima valgyti vaisių. Tad dabar renkuosi sriubas, garintas daržoves, liesą mėsą.

REKLAMA

Taip pat siūlyčiau valgyti tokius produktus, kurie labiau tinkami mūsų kraštui ir yra sezoniniai. Mityba taip pat turi būti organinė, natūrali. Taip pat stengiuosi vengti glitimo ( ang. gluten). Vengiu miltinių patiekalų, duonos.

Aišku, eidama į restoranus nereikalauju, kad atneštų duoną be glitimo, tačiau būdama namuose stengiuosi iš raciono išmesti tokius produktus. Jis mūsų organizmui tikrai nėra reikalingas, jis tik „klijuoja“ skrandį“, ir neduoda nieko gero.

Mėgstu daug sriubų, taip pat stengiuosi valgyti kuo daugiau daržovių. Taip pat itin retai valgau mėsą. Tai yra įprastos taisyklės, kurios padeda nesijausti apsunkusiai, o skrandis dirba lengvai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų