REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Lietuvoje vyraus tipinis, apniukęs, dažnai lydimas kritulių, oras. Galime sulaukti ir lietaus, ir šlapdribos. Nors žiema dar neperžengė mūsų slenksčio ji mums primena, kad yra kažkur netoli.

Šią savaitę Lietuvoje vyraus tipinis, apniukęs, dažnai lydimas kritulių, oras. Galime sulaukti ir lietaus, ir šlapdribos. Nors žiema dar neperžengė mūsų slenksčio ji mums primena, kad yra kažkur netoli.

REKLAMA

Pirmadienį Lietuvoje lietus maišėsi su sniegu. Vakare vietomis numatoma 0 laipsnių temperatūra, pradės formuotis plikledis, lijundra. 

„Pirmadienį ateina ciklono užnugaris – atšąla. Galime sulaukti sniego, nes iš šiaurės oras keliaus kelias dienas. Kokias tris dienas, pirmadienį, antradienį, trečiadienį drėgno sniego bus, vyraus mišrūs krituliai, o savaitės pabaigoje vėl pietvakarių vėjas ir šiluma. Jeigu apžioti dviejų ar pusantros savaitės laikotarpį, tai bus būdingi lapkričio mėnesiui, permainingi, dažnai vėjuoti, orai“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Artimiausią naktį daug kur numatomi krituliai, daugiausia šlapdriba, sniegas. Temperatūra naktį nukris iki 3 - 4 laipsnių šalčio, pajūryje iki 1 laipsnio šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienio dieną šils iki 2 – 3 laipsnių šilumos. Krituliai iš Lietuvos dar nesitrauks, kris šlapdriba.

Trečiadienį kritulių bus mažiau

Trečiadienio naktį vės iki 0 – 2 laipsnių šalčio. Bus apsiniaukę, daug kur iškris šlapdriba.

REKLAMA

Dieną temperatūra pakils iki 2 – 4 laipsnių šilumos. Dieną bus apsiniaukę, bet kritulių jau neturėtų būti, pajūryje dangus ir visai pragiedrės.

„Žiema dar nesiveržia į Lietuvą ji primena apie save, kad ji kažkur yra, bet kol kas dar neskuba“, – kalbėjo sinoptikas.

Ketvirtadienį kritulių taip pat sulauksime

Ketvirtadienio naktį temperatūra nukris iki 1 - 3 laipsnių šalčio, pajūryje iki 1 laipsnio šilumos. Šlapdriba naktį taip pat galima. Dieną šils iki 2 - 4 laipsnių šilumos, pajūryje iki 7 laipsnių šilumos. Pajūryje lis, kitur išliks debesuota, galima ir šlapdriba.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį bus šilčiau

Penktadienio naktį šaltukas trauksis, bus 2 - 3 laipsniai šilumos, pajūryje iki 6 laipsnių šilumos. Bus apsiniaukę, bet nelis.

Dieną šils iki 6 -7 laipsnių, pajūryje iki 9 laipsnių šilumos. Dieną visuose rajonuose numatomas lietus.

Savaitgalio naktimis temperatūra žemiau nulio jau nebe nukris, bus 1 – 2 laipsniai šilumos, pajūryje 4 – 5 laipsniai šilumos. Bus apsiniaukę, kartais palis, bet kritulių nebus labai daug. Dienomis šils iki 2 – 3 laipsnių.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 4 –7 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +7 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +5 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) yra +6 laipsniai, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +5 laipsniai, Neryje (Vilniuje) +4 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) +5 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) +5 laipsniai, Kuršių mariose +6 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų