REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Policija ieško besislapstančio O. Pikul-Jasaitienės brolio Jono Barono nuotr. Broniaus Jablonsko

Dėl konflikto kavinėje ieškomam Jonui Baronui teismas administracinėje byloje viešuosius darbus pakeitė į piniginę baudą.

8

Dėl konflikto kavinėje ieškomam Jonui Baronui teismas administracinėje byloje viešuosius darbus pakeitė į piniginę baudą.

REKLAMA

Prašymą pakeisti viešuosius darbus į piniginę baudą pateikė Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato 2-asis Veiklos skyrius, penktadienį pranešė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Viešieji darbai J. Baronui buvo skirti 2016 metų spalio 18 dieną. J. Baronas buvo nubaustas 20 parų arešto už tai, kad tų pačių metų rugpjūtį neblaivus sostinėje vairavo automobilį „Mercedes-Benz“, nors jau prieš tai buvo baustas už tokį patį Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Šiemet kovo 17 dieną teismas tenkino policijos komisariato teikimą ir J. Baronui paskirtą 20 parų administracinį areštą pakeitė į 60 valandų nemokamų viešųjų darbų. Spalio 24 dieną teisme gautas policijos komisariato teikimas, kuriuo prašoma J. Baronui paskirtus viešuosius darbus pakeisti į baudą, kadangi paskirtų viešųjų darbų jis neatliko.

REKLAMA
REKLAMA

Nemokamus viešuosius darbus J. Baronas buvo įpareigotas atlikti iki šių metų liepos 5 dienos. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Antakalnio seniūnija informavo, kad paskirtų viešųjų darbų J. Baronas atlikti neatvyko. Tyrėja su J. Baronu susisiekė telefonu ir pastarasis paaiškino, kad paskirtų viešųjų darbų jis neatliko, priežasčių nenurodė, neatvyko pakviestas į komisariatą parašyti paaiškinimą, nepranešė apie neatvykimo priežastis. Nuo rugpjūčio 24 dienos yra paskelbta J. Barono paieška, įtariant jį nusikalstamos veikos padarymu.

REKLAMA

Teismas teikimą tenkino ir J. Baronui administracinio arešto nuobaudą, pakeistą viešaisiais darbais, pakeitė į 300 eurų dydžio baudą. Bauda turi būti sumokėta ne vėliau kaip per 40 kalendorinių dienų nuo nutarimo priėmimo dienos.

Nutarimas per 20 dienų nuo jų priėmimo dienos gali būti skundžiami Vilniaus apygardos teismui.

Rugpjūtį tas pats Vilniaus miesto apylinkės teismas už akių skyrė suėmimą J. Baronui. Policija ieško J. Barono, gimusio 1995 metais, ir prašo pranešti apie jo buvimo vietą.

„Policija ieško ir nori jį apklausti, jis yra vienas iš konflikto dalyvių. Galbūt jis naudojo šaunamąjį ginklą“, – yra sakęs Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikius J. Baroną, teismas nustatys tik jo suėmimo terminą. J. Baronui už akių parengti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti bei neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu

Kaip skelbta, rugpjūtį, Vilniuje, Antakalnio gatvėje 44, lauko kavinėje „Charlie Pizza“, tarp grupės asmenų įvyko konfliktas, per jį panaudotas šaunamasis ginklas. Pirminiais duomenimis, šaunamąjį ginklą naudojo vienas asmuo, iššauta ne mažiau keturis kartus. Per įvykį atsitiktinai nukentėjo prie kito staliuko sėdėjusi kavinės lankytoja. 26 metų mergina dėl šautinės žaizdos kojoje buvo išvežta į ligoninę

Pas įtariamuosius šaudymu kavinėje vėliau policija atlikto kratas ir rado 4,5 tūkst. netikrų eurų, narkotikų – kanapių ir kokaino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija sako, kad įtariamieji jiems žinomi, anksčiau teisti. Iš viso po įvykio buvo sulaikyti keturi 22–46 metų vyrai.

Ginklas – pistoletas TT – rastas Vilniuje, netoli įvykio vietos.

Taip pat buvo sužalotas vienas iš konflikte dalyvusių asmenų, medikai pagalbą jam suteikė vietoje.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti. Taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų įgijimo ir netikrų pinigų disponavimo, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų