REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės krepšinio lygoje (NKL) Šakių „Vyčio“ komanda važiuoja kaip nestabdomas traukinys. Komanda iškovojo devynias pergales iš eilės, įsitvirtino turnyro lentelės viršūnėje, o savaitgalį sieks pratęsti pergalių seriją.

Nacionalinės krepšinio lygoje (NKL) Šakių „Vyčio“ komanda važiuoja kaip nestabdomas traukinys. Komanda iškovojo devynias pergales iš eilės, įsitvirtino turnyro lentelės viršūnėje, o savaitgalį sieks pratęsti pergalių seriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena iš galingo „Vyčio“ žaidimo priežasčių – puikus komandos puolėjo Gyčio Radzevičiaus žaidimas. Šiuo metu jis naudingiausias „Vyčio“ žaidėjas bei vienas geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojančių ir rezultatyviausių krepšininkų komandoje.

REKLAMA

G. Radzevičiui atiteko ir geriausio praėjusio mėnesio „Vyčio“ žaidėjo laurai. Pats krepšininkas tuo džiaugiasi ir dabar tvirtai gali pasakyti – darbas vasarą atsipirko.

„Poilsio daug neturėjau, plušėjau treniruoklių salėje. Labai motyvuoja ir treneris, jis ragina mane susimesti taškus greitose atakose, lipti dėl kiekvieno kamuolio“, – sakė G. Radzevičius.

Ar sėkmingas sezono startas atveja mintis ir apie galimą reguliaraus sezono MVP titulą? Galbūt, tačiau kol kas tos mintys tylios. „Būtų smagu tapti naudingiausiu lygos žaidėju, tačiau kol kas tokių minčių nekyla. Svarbiausia, kad laimėtume lygą, o tam visi šansai yra“, – kalbėjo krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Šį savaitgalį „Vyčio“ krepšininkai du kartus išmėgins jėgas su Joniškio „Delikateso“ ekipa.

Simboliška, tačiau būtent prieš šią ekipą praėjusiame sezone G. Radzevičius pasiekė savo karjeros NKL naudingumo rekordą, surinkęs 45 naudingumo balus. Krepšininkas neslepia, kad būtų smagu prieš „Delikatesą“ pagerinti rekordą dar kartą: „Vilčių visada yra. Jeigu viskas kris, kamuolys gerai suvaikščios, kodėl gi ne? Tačiau svarbiausia yra pergalė“.

Pergalė svarbiausia ir kitam ekipos puolėjui Šarūnui Vingeliui. Ketvirtadienį treniruotėje jis sulaukė komandos draugų sveikinimų su 28-tu gimtadieniu. Pagrindinis sveikinimų akcentas – sportuoti be traumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gimtadienį Š. Vingelis švęs aikštelėje ir sieks kartu su „Vyčiu“ pratęsti pergalių seriją. Krepšininkas tiki, kad ji gali tęstis dar ilgai. „Niekas nesako, kad nėra prieš ką žaisti, yra stiprių komandų, bet mes pajėgūs tai padaryti. Neketiname sustoti“, – sakė Š. Vingelis.

Penktadienį „Vytis“ priims „Delikatesą“ namuose, o šeštadienį keliaus į Joniškį. Nors „Delikatesas“ šį sezoną per 12 rungtynių iškovojo keturias pergales, Šakių krepšininkai varžovų nenuvertina. „Kai turnyro lentelės lyderiai žaidžia prieš varžovus, kurie yra žemiau, pastarieji visąlaik nori įrodyti sau ir kitiems, kad gali laimėti ir nori įkąsti. Mums motyvacijos netrūksta, kiekvienas rungtynes norime sužaisti gerai“, – sakė Š. Vingelis.

REKLAMA

Tris pergales iš keturių „Delikatesas“ iškovojo namuose ir G. Radzevičius pripažįsta, kad Joniškyje žaisti bus sunkiau nei Šakiuose: „NKL namų pranašumas yra labai svarbus. Šakiuose žiūrovai yra kaip šeštas žaidėjas, o į Joniškį laukia sunki išvyka, todėl bus nelengva.“

Paskutinį kartą Šakių „Vytis“ pralaimėjo prieš daugiau nei mėnesį. 11 pergalių iškovoję ir pralaimėjimą patyrę turnyro lyderiai šį sezoną varžovus vidutiniškai triuškina 23 taškų skirtumu, o pagal pelnytų ir praleistų taškų santykį artimiausius varžovus Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkus lenkia daugiau nei dvigubai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų