REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Onkologinė liga (nuotr. 123rf.com)

Viena labiausiai gąsdinančių ligų – vėžys, vis dar kelia daugybę klausimų, o susirgimų skaičius visame pasaulyje tik auga. Nuolat nerimaujama, kas didina vėžio atsiradimo riziką, kaip galima to išvengti arba laiku pastebėti. Parapsichologė Elona Petkelienė teigia, kad vėžys – ne liga, o reiškinys bei įvardina priežastis, dėl kurių žmogų tai ištinka.

46

Viena labiausiai gąsdinančių ligų – vėžys, vis dar kelia daugybę klausimų, o susirgimų skaičius visame pasaulyje tik auga. Nuolat nerimaujama, kas didina vėžio atsiradimo riziką, kaip galima to išvengti arba laiku pastebėti. Parapsichologė Elona Petkelienė teigia, kad vėžys – ne liga, o reiškinys bei įvardina priežastis, dėl kurių žmogų tai ištinka.

REKLAMA

„Su vėžiu pačiai teko nemažai susidurti: slaugyti sergančius artimuosius, teikti parapsichologinę pagalbą klientams ir po daug metų patirties visgi pasilieku prie savo pozicijos, kad tai yra ne liga, kaip daugelis įvardina, o reiškinys. Dažnai klausiama, kas inspiruoja vėžį ir kodėl jis užklumpa būtent tą, o ne kitą žmogų ir tai lemiančių faktorių yra įvairių.

Vienas tokių – negatyvios mintys, kada žmogus jaučia apmaudą, pyktį, negali atleisti praeityje patirtos skriaudos ar pats jaučia kaltę. Mūsų organizmas turi unikalų dalyką – savigydos mechanizmą, kuris padeda kūnui pačiam tvarkytis ir kovoti su ligomis. Visgi, autoimunines ligas, vėžį priskirčiau prie savinaikinimo mechanizmo, kuris pas mus įsijungia, jei esame nuolatos nusivylę gyvenimu, nematome ateities ar jokio vektoriaus, kokia kryptimi judėti. Po ilgo laiko, kuomet mus lydi vien negatyvios emocijos prasideda savigrauža – įsijungia savinaikinimo mechanizmas, kuris ir paskatina vėžio atsiradimą, kad toliau padėtų mums naikinti save ne tik mintimis, bet ir fiziškai“, – sako Elona Petkelienė.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos faktoriai

Parapsichologė aiškina, kad vėžio pavadinimas taip pat neatsitiktinis. Tai lyg gyvūnas, kuris tūno pasislėpęs ir savo žnyplėmis karpo, šiuo atveju, energines gijas, kurios mus jungia su visata ar šviesos šaltiniu.

REKLAMA

„Kaltės jausmas, kuomet sakoma, kad dėl tam tikro savo poelgio, žodžių ar minčių, nešiojuosi akmenį ant širdies, galiausiai gali virsti akmeniu ant tavo kapo, kadangi tokie jausmai ypač tai prišaukia. Kaltę reikėtų paleisti, atsiprašyti tų, kuriuos skaudinome ir lygiai taip pat atleisti kitiems.

Be abejo, vėžio atsiradimą gali lemti ir išorės faktoriai, kaip kancerogeninės medžiagos, agresyvi, neekologiška aplinka. Pavyzdžiui, jei dirbama su cheminėmis aktyviomis, toksiškomis medžiagomis, rizika padidėja, tačiau dirbantys sterilioje, nepriekaištingoje ir harmoningoje aplinkoje taip pat suserga, todėl tai irgi yra tik viena sudedamoji dalis priežasčių, kodėl atsiranda vėžys. Be to, reikėtų nepamiršti ir paveldimumo“, – kalba parapsichologė.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl suserga laimingi žmonės?

Nors pašnekovė teigia, kad vėžio atsiradimui įtaką daro neigiamos mintys, tačiau sutinka, kad dažnai vėžys ištinka ir laimingus, pozityvius žmonės, tačiau tam paaiškinimas taip pat yra.

„Taigi, atrodo, jog žmogus gyvena darnoje su savimi, draugais, gamta, atlieka gerus darbus, padeda kitiems ir staiga – vėžys. Tai parodo, jog viena iš sudedamųjų dalių, kodėl tai mus užklumpa, yra metafizinės priežastys. Šios priežastys yra ypač svarbios, tačiau apie jas dažniausiai nepatogu kalbėti.

Pavyzdžiui, įsivaizduokite, dirbate moterų kolektyve, kur visos su panašiomis kompetencijomis bei atlyginimais, tačiau iš būrio kolegių savo pozityvumu, laimingu gyvenimu ir šviesiomis mintimis išsiskiria viena darbuotoja. Taigi, kas nutinka?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitos kolegės, kurios galbūt yra vienišos mamos ir įklimpusios į skolas, žmonos, patiriančios psichologinį ar fizinį smurtą, tiesiog, pavydžios ir viskuo nepatenkintos moterys, pradeda nemėgti pozityvą skleidžiančios kolegės, kuriai, atrodo, viskas sekasi. Šis kitų žmonių pavydas, neigiamos minčių formos taip pat turi savo energiją bei griaunamąjį poveikį. Taigi, toks išorės poveikis ir blogo linkėjimas pradeda ardyti ir gerą žmogų“, – aiškina pašnekovė.

Šioje situacijoje svarbų vaidmenį atlieka ir socialiniai tinklai, kur visi stengiasi dalintis tik šviesiomis, laimingomis nuotraukomis iš kelionių ar išskirtinių gyvenimo akimirkų. Pasak parapsichologės, daugybė žmonių tai matydami, tačiau negalėdami sau leisti to paties, nužiūri piktomis ir pavydžiomis akimis, kas vadinama – nužiūrėjimu.

REKLAMA

„Tai yra ir metafizinis reiškinys, kuomet pažiūrima į nuotrauką, iškart sugeneruojamos piktos, pavydžios mintys ir štai jau siunčiama tam žmogui kaip uždelsto veikimo kulkos. Ir kai tokių energinių kulkų susirenka daug, šviesaus žmogaus aura, biolaukas, tarsi lieka sušaudytas bei pažeistas. Nužiūrėjimas, prakeikimai arba žodiniai pakenkimai – tai dar vienas faktorius, kuris gali paskatinti vėžio atsiradimą.

Siekiant nuo to apsisaugoti, pirmiausia turime žinote, kad kuo mažiau viešinsime asmeninę informaciją, tuo sveikesnį ir harmoningesnį gyvenimą gyvensime bei išvengsime kitų piktų žvilgsnių ir minčių. Šiandien mes gyvename iškreiptų veidrodžių karalystėje, viskas tampa paviršutiniška, aplink pavydas ir lyginimas vieni su kitais, todėl kuo mažiau dalinkimės asmenine informacija apie savo santykius, vaikus ir visą savo gyvenimą“ – pataria Elona Petkelienė.

REKLAMA

Moteris taip pat priduria, jog dalinantis savo gyvenimo akimirkomis socialinėje erdvėje išeikvojame neapsakomai daug energijos, kuomet ieškoma rakursų, kaip gražiau save pateikti, parodyti savo gyvenimą ir tai tampa veltui laiką švaistančia parodija.

Kas lemia, ar žmogus pasveiks?

Kitas faktorius, kuomet dirbama su daiktais, įsigėrusiais daug neigiamos energijos. Tai yra antikvariniai daiktai: paveikslai, ikonos, sakralūs daiktai, senos monetos.

„Tai įgėrę labai daug įvairios ir dažniausiai neigiamos energijos. Pavyzdžiui, prie ikonų meldžiamasi ir joms žmonės atiduoda visus skaudulius, o kolekcionieriai didžiuodamiesi tai parsineša į namus, tuo puikuojasi. Tas pats ir su senovinėmis monetomis. Vėliau žmonės, nuolat esantys tokių daiktų apsuptyje ima sunkiai sirgti ir tokių istorijų pati esu užfiksavusi ne vieną“, – tikina moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parapsichologei Elonai Petkelienei pačiai tenka dirbti su tais, kurie serga vėžiu, tačiau moters požiūris į bioenergetikus, ekstrasensus ar kitus panašios srities žmones, kurie skelbiasi, jog gydo nuo vėžio, yra skeptiškas.

„Aš žmonėms padedu gyti aktyvinant jų vidinius resursus, skatinant įsijungti savigydos mechanizmui, kuris dažnai tokiu atveju būna nuslopintas. Taip pat iš dalies darbas psichologinis, padedant žmogui išsiaiškinti priežastis, kas būtent sukėlė vėžį, kas gyvenime daroma ne taip, jog gauta tokia gyvenimo pamoka.

Vėliau, išsiaiškinus priežastis bandoma jas pašalinti, harmonizuoti žmogaus aurą, biolauką, kadangi tai, ar pavyks pasveikti nuo vėžio, ypač daug lemia pats žmogaus vidus ir suvokimas“, – nurodo parapsichologė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų