REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Svorio metimas (nuotr. 123rf.com)

Niekas taip nenervina, kaip po sukaus darbo nesimato jokie rezultatai. Taip pat gali nutikti ir sportuojant. Valandą liejate prakaitą sporto salėje, maitinatės sveikai, bet jokio progreso. Ar ką nors darote netinkamai?

36

Niekas taip nenervina, kaip po sukaus darbo nesimato jokie rezultatai. Taip pat gali nutikti ir sportuojant. Valandą liejate prakaitą sporto salėje, maitinatės sveikai, bet jokio progreso. Ar ką nors darote netinkamai?

REKLAMA

Iš pradžių pranešime blogas naujienas. Kaip teigė asmeninis treneris Harleys Pasternakas, dirbantis su tokiomis garsiomis asmenybėmis, kaip Ariana Grande, Katy Perry ir Kanye Westas, norint pasiekti tam tikrų rezultatų, nėra nustatyta, kokie sveiki įpročiai ir jų balansas yra idealūs.

Nors manote, jog pagaliau susikūrėte tobulą mitybos ir treniruočių planą, yra keletas faktorių, kurie itin kenkia jūsų rezultatams. Metas gerai žiniai – jų išvengti yra įmanoma. Asmeninis treneris Harleys Pasternakas atskleidė didžiausias klaidas, kurios žmonėms neleidžia džiaugtis norimais rezultatais.

Prieš ar po treniruotės suvartojate daugiau kalorijų, nei jų sudeginate

Puiki treniruotė nereiškia, jog sudeginote viską, ką suvartojote.

„Dažnai žmonės manęs klausia, ką reikėtų valgyti prieš ir po treniruočių. Nebent jei planuojate dalyvauti Olimpinėse žaidynėse, kokia prasmė suvartojus didelį kiekį kalorijų, visas jas sudeginti sporto klube, o po to vėl prisikimšti?‘, - sakė treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant griežtos dietos, jis savo klientams leidžia 2 kartus per savaitę suvalgyti tai, ką jie labiausiai mėgsta, o šio patiekalo kalorijos nėra skaičiuojamos. Tai visai kas kita, nei taip vadinami „cheat meals“.

REKLAMA

„Jūs neapgaudinėjate savęs. Jūs to patiekalo nusipelnėte“, - sakė jis.

Atliekami per daug intensyvūs kardio pratimai

Kad atliekant kardio pratimus neprarastumėte per daug raumenų tonuso, Harleys širdį stiprinti savo klientams liepia pasivaikščiojimais ir skaičiuojant nueitus žingsnius, kurių skaičius vakare turėtų siekti 10 000 – 14 000. Kaip tai padaryti? Investuokite į itin patogius sportinius batelius, su kuriais nesinorės išsiskirti.

„Kai jūsų pėdos yra laimingos, jūs būsite labiau linkęs lipti laiptais, o ne kilti liftu, norėsite išeiti pasivaikščioti, o ne sėdėti namie prie televizoriaus“, - teigė treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Kilnojate per sunkius svarmenis

Norėdamas padėti įgyvendinti savo klientų tikslus, Harleys rekomenduoja jiems 4-5 dienas per savaitę atlikti 2-3 pasipriešinimo judesius. Svarbiausia atrasti balansą tarp kardio ir svorio kilnojimo pratimų. Jis tai prilygina rūpinimuisi augalais – nėra nustatyto tobulo vandens ir oro kiekio, nes augalui, kad augtų ir derėtų, reikia abiejų ir kartais nevienodais kiekiais.

Nepakankamai miegate

Vienas iš bene svarbiausių fitneso elementų, kuriuos ignoruoja žmonės – miego kokybė ir jo trūkumas. Savo klientams treneris rekomenduoja miegoti 7-8 valandas, nes tik tinkamai pailsėjęs organizmas pasieks reikiamų rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patiriate stresą

Streso metu į organizmą išskiriamas didelis kiekis hormono kortizolio, kuris, pasak įvairių mokslinių tyrimų, skatina svorio augimą.

Per dažnai žvilgčiojate į telefoną

Kasdien būtina nors valandai atsiriboti nuo bet kokių technologijų. Ką tuo metu veikti?

„Užsiimkite tuo, kas jums kelia džiaugsmą, pasirūpinkite artimu žmogumi, sportuokite, eikite pasivaikščioti ar pavakarieniaukite“, - pasakojo Harleys.

Nusistatėte netikroviškus tikslus

Jei kelis mėnesius sunkiai sportuojate, tačiau vis tiek neturite ryškaus pilvo preso, jūsų raumenys neryškūs, tai dar nereiškia, jog metas keisti treniruotės pobūdį. Būkite kantrūs.

„Tiesiog judėkite į priekį. Norint pasikeisti ar sutvirtėti, tai daryti reikia lėtai ir užtikrintai“, - teigė jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų