REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Dainius Adomaitis (nuotr. Fotodiena.lt)

Lygiai po savaitės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Prištinos mieste pradės atrankos varžybas į 2019 metų pasaulio čempionatą.

24

Lygiai po savaitės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Prištinos mieste pradės atrankos varžybas į 2019 metų pasaulio čempionatą.

REKLAMA

Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis, net ir likus tiek mažai laiko, vis dar negali pasakyti, kurie žaidėjai apsivilks žaliai baltą nacionalinės rinktinės aprangą.

Išplėstiniame sąraše – 15 žaidėjų pavardžių, kurie kviečiami į rungtynes su Kosovu ir Lenkija.

Dėl absurdiškos situacijos, FIBA ir Eurolygos vadovams nesusitariant dėl varžybų tvarkaraščių, visose rinktinėse nežais daugybė stipriausių krepšininkų.

Pakviesti krepšininkai dar savaitgalį žais nacionalinių pirmenybių rungtynes, o jau pirmadienį turės atvykti į Palangą.

Čia jų lauksiantis D.Adomaitis turi spręsti rebusą, kuriame – labai daug nežinomųjų.

„Dėl dviejų žaidėjų sveikatos yra klausimų. Tuo labiau, kad visi savaitgalį dar žais rungtynes. Pagrindinis nerimas - dėl Mariaus Grigonio“, - tv3.lt pasakojo D.Adomaitis, kartu nesureikšminantis esamos situacijos. - Mano požiūris toks – situacijos keisti negaliu, turiu iš jos rasti geriausius būdus, kaip komandą paruošti maksimaliai gerai, kaip žaidėjams perteikti informaciją per tą trumpą laiką aiškiau ir geriau“.

REKLAMA
REKLAMA

Tam treneris turės vos tris dienas.

Paslaptingas varžovas gali parodyti nagus

Jeigu lenkai yra gana neblogai pažįstami, tai iš Kosovo rinktinės sunku kažko tikėtis. Tačiau vieno lietuviai laukti tikrai gali – 8 tūkstančius žiūrovų talpinanti sostinės „Palace of Youth and Sports“ arena per krepšinio rungtynes dažniausiai užsipildo pilnai.

REKLAMA

Ir žmonės krepšinį čia myli – tribūnos sukuria tikrą šventę ir audringai palaiko istoriją kuriančią Kosovo rinktinę.

Joje – vos vienas geriau žinomas krepšininkas. Tai natūralizuotas amerikietis Scottas Bamforthas.

„Turime visų jų rungtynių įrašus, matėme jų pergales namie prieš estus ir makedonus. Tai pavojinga komanda, kai rungtyniauja namie. Net septyni jų žaidėjai žaidžia viename klube, jie yra pagrindas. Tai labai emocinga komanda“, - mažai girdėtą varžovą apibūdino D.Adomaitis.

Kalbasi su M.Kuzminsku

Šią savaitę „New York Knicks“ atleistas ir vis dar be darbo esantis Mindaugas Kuzminskas įžiebė šokią tokią viltį, kad krepšinio sirgaliai nacionalinėje komandoje gali išvysti vieną jos lyderių.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekada nesakyk niekada. Jeigu užsitęstų klubo paieškos, toks variantas išlieka. Prisijungti prie rinktinės nebūtų vien mano sprendimas. Prisidėtų ir agentas, draudimo reikalai“, – kiek anksčiau sakė pats 28-erių krepšininkas.

„Los Angeles Lakers“, „Atlanta Hawks“, „Chicago Bulls“, „Dallas Mavericks“, turtingieji Europos klubai – apie tokių klubų susidomėjimą ar pateiktus konkrečius pasiūlymus jau kalbama garsiai, tačiau puolėjas vis dar lieka be darbo.

Situaciją akylai stebintis D.Adomaitis palaiko nuolatinį ryšį su M.Kuzminsku, kuris šiame sezone sužaidė vos dvi minutes.

„Teorija visada yra teorija, nuo praktikos skiriasi. Ryšį palaikome“, - menkos vilties neprarado D.Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neįprastas veidas

Krepšinio aistruoliai jau įprato matyti, kaip rinktinė žaidimą klijuoja aplink aukštaūgius – Joną Valančiūną, Paulių Jankūną ir kitus, o štai gynėjų grandyje dažnai pritrūkdavo jėgos – didžiausią naštą tempdavo Mantas Kalnietis.

Tačiau dabar reikės pratintis prie kitokio vaizdo – komandoje nebus nei vieno geriausio šalies aukštaūgio, o gynėjų grandis bent ant popieriaus atrodo solidžiau už priekinę liniją.

„Faktas, kad mes negalime žaisti tokiu pačiu stiliumi, kuriuo žaidėme vasarą. Stiprybės bus kitose pozicijose, turime planą, kaip norime atrodyti.

Svarbiausia – surasti sistemą, kurioje žaidėjams būtų patogu ir galėtų žaisti naudodami savo stiprybes“, - pripažįsta D.Adomaitis.

REKLAMA

Užjaučia žaidėjus

FIBA ir Eurolygos karas sukūrė absurdišką situaciją, kurioje į įkaitų vietą yra pasodinti žaidėjai, mano rinktinės treneris.

„Jie pastatyti į tokią situaciją, kurioje turi atsiprašinėti aistruolių, šalies. Nors atsakomybę turi prisiimti organizacijos – nėra nei vienos kaltos ar teisios pusės.

Žaidėjas negali nuspręsti, kai klubai pasako, kad neišleis jų. Tai nėra normalu, kad per septynerius metus FIBA ir Eurolyga nesugebėjo suderinti pozicijos.

Duotų treneriams ir žaidėjų atstovams šį darbą – tai per valandą suderintume tvarkaraščius, kad būtų gerai ir žaidėjams, ir klubams“, - apmaudo sistema neslėpė D.Adomaitis.

REKLAMA

Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėms su Kosovu ir Lenkija:

Įžaidėjai: Mindaugas Girdžiūnas, Adas Juškevičius, Šarūnas Vasiliauskas.

Atakuojantys gynėjai: Marius Grigonis, Renaldas Seibutis, Arnoldas Kulboka.

Lengvieji kraštai: Arnas Butkevičius, Deividas Gailius, Rokas Giedraitis.

Sunkieji kraštai: Gediminas Orelikas, Eimantas Bendžius.

Vidurio puolėjai: Evaldas Kairys, Vaidas Čepukaitis, Kšištofas Lavrinovičius, Laurynas Birutis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų