REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Pilvas (nuotr. 123rf.com)

Tiems, kurie nori sulieknėti, kasdieniu įpročiu tapo stiklinės vandens su citrina gėrimas ryte. Mitybos ekspertai teigia, jog vanduo nepadės kažkokiu stebuklingu būdu atsikratyti antsvorio.

10

Tiems, kurie nori sulieknėti, kasdieniu įpročiu tapo stiklinės vandens su citrina gėrimas ryte. Mitybos ekspertai teigia, jog vanduo nepadės kažkokiu stebuklingu būdu atsikratyti antsvorio.

REKLAMA

Tiesą sakant, nė vienas gėrimas, vartojamas vienas, nepadės sumažinti drabužių dydžio.

Tačiau vis dėlto egzistuoja keli jų, kurie, kartu propaguojant ir sveiką gyvenimo būdą, gali iš tikrųjų padėti tirpdyti riebaliukus.

Štai kokiais gėrimais metas pradėti mėgautis.

Kava

Tai tobulas gamtos sukurtas energinis gėrimas. Tyrimai rodo, jog 2-3 kavos puodeliai, išgerti prieš pradedant treniruotę, gali padėti ilgiau sportuoti ir pratimus atlikti intensyviau, nei įprastai.

Moksliniame žurnale „Journal of Sports Medicine and Physical Fitness“ išspausdintame moksliniame tyrime pasakojama, jog sportininkai, kuriems papildomą energijos užtaisą suteikė kava, gali atlikti beveik 20% daugiau kojoms skirtų pratimų, nei šio gėrimo nevartojantys asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau svarbu atminti, jog kavą reikėtų gerti juodą, jei norite, pagardinkite ją nedideliu kiekiu cukraus, bet nepilkite į kavą grietinėlės ar pieno, nes taip šis gėrimas praras visas naudingas savo savybes.

REKLAMA

Vanduo

Į vandenį įprastai dedamą citriną pakeiskite ledo kubeliais. Šalti gėrimai priverčia kūną palaikyti normalią jo temperatūrą, todėl tam panaudojama daugiau energijos. 3 stiklinės šalto vandens per dieną gali padėti sudeginti maždaug 100 kalorijų. Jei tai taps jūsų įpročiu, per metus neteksite maždaug 4,5 kg.

Žalioji arbata

Žalioji arbata ne tik yra labai nekaloringa, ji skatina deginti riebalus ir tirpdo kilogramus. Vienas atliktas tyrimas parodė, kad žmonės, kurie kasdien net 2 mėnesius išgerdavo po 4 puodelius žaliosios arbatos, neteko beveik 3 kg daugiau svorio, nei tie, kurie gėrė vandenį.

Taip pat teigiama, jog šį gėrimą vartojantys žmones, net ir nenorintys atsikratyti viršsvorio, sveria mažiau, o jų liemuo yra lieknesnis. Jei ir jūs norite pasiekti tokių rezultatų, gerkite užplikomą žaliąją arbatą, į ją nedėkite jokių saldiklių. Taip pat venkite vartoti bet kokius žaliosios arbatos maisto papildus. Jie itin kenkia kepenims, o jų sudėtyje neretai aptinkama žmogui pavojingų medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų