REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį Eurolygoje patyrė ketvirtąją nesėkmę per aštuonis turus – be didesnių vilčių 77:97 nusileista Vitorijos „Baskonia“ komandai. Tai buvo jau antrasis triuškinantis pralaimėjimas namų arenoje per trejas Kaune žaistas rungtynes.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį Eurolygoje patyrė ketvirtąją nesėkmę per aštuonis turus – be didesnių vilčių 77:97 nusileista Vitorijos „Baskonia“ komandai. Tai buvo jau antrasis triuškinantis pralaimėjimas namų arenoje per trejas Kaune žaistas rungtynes.

REKLAMA

Kol kas svečiuose „Žalgiriui“ žaisti sekasi žymiai geriau – per ketverias rungtynes išvykoje iškovotos net trys pergalės – įveikti „Barcelona“, Milano „Emporio Armani“ ir Malagos „Unicaja“ krepšininkai. Vienintelis pralaimėjimas patirtas Rusijoje, kur iki paskutinių akimirkų Lietuvos čempionai priešinosi Maskvos srities „Chimki“ ekipai, kuri savo žaidimu jau įrodė, kad realiai pretenduoja žaisti finalo ketverte.

Tuo tarpu namie įveikta tik viena lygos autsaiderių – Belgrado „Crvena Zvezda“. Vėliau sekė triuškinantis pralaimėjimas Madrido „Real“ komandai, o dabar – ir „Baskonia“ krepšininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Prie šios tendencijos „Žalgirio“ gerbėjai jau turėtų būti įpratę – panašiai klostėsi ir praėjusių metų Eurolygos sezonas.

Tada Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai per 15 namų rungtynių iškovojo 6 pergales ir patyrė 9 pralaimėjimus. Žaidžiant išvykoje pergalių ir pralaimėjimų balansas buvo kur kas geresnis – 8 prieš 7.

REKLAMA

Ištikimesni Kauno klubai gerbėjai sumeluoti neleis – prieš ateinant Š.Jasikevičiui „Žalgiris“ garsėjo kaip namų komanda.

Kadaise Kauno Sporto halėje ar jau persikėlus į naują areną žalgiriečiai kibdavo į gerklę stipriausiems varžovams ir čia būdavo daug kietesnis varžovas nei tada, kai žengdavo į svetimas aikštes. Tačiau su Š.Jasikevičiumi viskas pasikeitė – jeigu neskaičiuotume sezono, kai legendinis krepšininkas viduryje sezono ekipos vairą perėmė iš Gintaro Krapiko, Eurolygoje jo vadovaujama stipriausia šalies komanda jau iškovojo 18 pergalių. 11 jų pasiekta žaidžiant svečiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Namuose laimėta 7 kartus per 18 rungtynių. 2016-2017 metų sezone namų arenoje „Žalgiris“ krisdavo net prieš tas komandas, kurias išvykose sudorodavo – už pralaimėjimus namie čia atsigriebė Stambulo „Anadolu Efes“, Kazanės „Uniks“, Milano „Emporio Armani“, „Crvena Zvezda“, Stambulo „Darussafaka“, Tel Avivo „Maccabi“.

Bent keletas pergalių namie galėjo garantuoti lietuviams bilietą į stipriausių aštuntuką ir atkrintamąsias varžybas.

„Jeigu norėtume tiksliai atsakyti į klausimą – reikėtų kalbėti ilgai. Trumpai žvelgiant - patys kalti. Žaidžia gerai, arenoje susirenka daug žmonių ir to neatlaiko. Atrodo, kad komanda neįveikia psichologinio spaudimo. Išvykoje jų niekas neslegia, nėra savų žiūrovų. Namie jie jau jaučia spaudimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais tų kelių pergalių namie ir pritrūko – keista, kad namie pralaimima tiems, prieš kuriuos išvykoje laimima.

Tačiau pamenu ir savo laikus – mums taip pat lengviau buvo žaisti išvykoje, nes neslėgė jokia įtampa“, - trumpai į žalgiriečių bėdą žvilgtelėjo legendinis ekipos žaidėjas Sergejus Jovaiša.

Kauniečiai išvykoje ne tik efektyviau puola - 83 taškai per rungtynes prieš 73,6 pelnomus namie, bet ir ginasi – Kaune varžovams leidžia įmesti 86,6 taško, kai žaisdami svetur – 77,6 taško.

Žinoma, dar net nesužaista viena trečioji Eurolygos sezono, tad daryti skubotas išvadas anksti. Viena aišku – jeigu „Žalgiris“ šiais metais puoselėja viltis prasimušti į išsvajotąjį galingiausių aštuntuką, tada metas nutraukti tendenciją ir pradėti galingiau žaisti namų tvirtovėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų