REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nukritus oro temperatūrai ir medžių lapams daugelis moterų susimąsto apie savo spintos turinį. Norisi ne tik šiltų, patogių drabužių, bet ir neatsilikti nuo šaltojo sezono mados tendencijų. Ar tai įmanoma suderinti?

Nukritus oro temperatūrai ir medžių lapams daugelis moterų susimąsto apie savo spintos turinį. Norisi ne tik šiltų, patogių drabužių, bet ir neatsilikti nuo šaltojo sezono mados tendencijų. Ar tai įmanoma suderinti?

REKLAMA

Mados tinklaraštininkė ir stilistė Asta Nevedomskytė sako, kad rasti komfortiškų ir stilingų drabužių žiemą yra kur kas lengviau, tačiau tai padaryti bus paprasčiau, jei nepamiršite vadovautis savo pačios stiliumi, gyvenimo būdu, darbo aplinka ir, žinoma, figūros tipu.

- Gal galėtumėte bendrai papasakoti, kokios moterų žiemos stiliaus tendencijos vyrauja šiemet?

- Tendencijos yra vienodos visiems, svarbu tik pasirinkti teisingai ir pagal savo amžių bei statusą.

Šį sezoną ypač daug raudonos, pilkos spalvos, languotų audinių, džinso, dirbtinio kailio ir jo detalių.

Ypač aktualūs vienos spalvos dviejų dalių kostiumėliai, sportiniai elementai deriniuose, mezginiai: ilgi, stori megztiniai, megztos kelnės ir pan. Mezginiai žiemos metu suteikia daug jaukumo ir šiltumo jausmą. Jie gali būti derinami su biuro apranga, taip pat gali būti puikus pasirinkimas jaukų vakarą namuose.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar yra tokių drabužių, audinių, spalvų ar ornamentų, kuriuos žiemą derėtų pamiršti?

- Mada tampa tokia chaotiška, todėl madinga derinti sunkius audinius su lengvais, ploną sijoną su grubiais batais ir pan. Mokant derinti skirtingus audinius ar ornamentus galima išgauti itin įdomius derinius. Nors yra tokie audiniai, pavyzdžiui linas, kurie šaltuoju metų laiku atrodys neharmoningai.

REKLAMA

- Dažnai moterys šaltuoju metų sezonu mėgsta rinktis juodą spalvą. Ar tai teisingas požiūris? Kokią alternatyvą pasiūlytumėte?

- Dažniausiai niūrus oras bei neprašvitusi diena diktuoja ir mūsų drabužių spalvų pasirinkimą, todėl žiema asocijuojasi su tamsiomis spalvomis. Tai nėra blogai, jei jaučiamės puikiai jas devėdamos. Bet nuotaikai pakelti siūlau rinktis ryškesnius aksesuarus ar paltus. Raudona – ypač populiari šio sezono spalva ir puikiai kontrastuoja su juoda.

Kai už lango žvarbu, nuotaiką galima pakelti pasirenkant „gyvesnes“ spalvas arba švelniai rusvas, kurios suteiks šilumos ir jaukumo. Vyresnio amžiaus moterims geriau rinktis šviesesnes, pastelines spalvas. Jos jaunina ir odai suteikia skaistumo.

REKLAMA
REKLAMA

- Nepamainomi žiemos aksesuarai – kepurė, šalikas, pirštinės – į ką vertėtų atkreipti dėmesį juos renkantis? Kiek įprastai laiko tarnauja šie aksesuarai?

- Šie aksesuarai yra priskiriami tai kategorijai, kurių kiekvieną sezoną norisi vis kitokių modelių, kitų spalvų, kurios aktualios ir pan.

Geriau investuoti į klasikinį paltą, kelnes ar nertinį, kuris tarnaus ne vieną sezoną, o daugeliu atveju, bus universalus. Tokie aksesuarai, kaip kepurė, šalikas ar pirštinės gali tarnauti, kaip mados detalė, kuri keičiasi kas sezoną. Jums nereikės keisti palto norint būti madingai – pakaks įsigyti madingos spalvos beretę ar šaliką ir jausitės tikra fashionista. Todėl neverta atverti piniginės aksesuarui, kuris kitais metais jau bus nuobodus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Jokia paslaptis, kad viena didžiausių investicijų žiemą tampa paltas arba striukė. Išduokite, kas svarbu renkantis šį viršutinį drabužį? Gal derėtų įsigyti juos abu? Ar striukė/paltas – tik vienam sezonui?

- Renkantis kiekvieną drabužį, pirmiausia, reikia atkreipti dėmesį į bendrą savo stilių, kur jis bus dėvimas ir pan. Paltas visuomet suteiks elegancijos, stiliaus pojūtį, kas dėvint striukę būtų sudėtinga pasiekti – ji neatrodys profesionaliai važiuojant pas klientus ar verslo partnerius.

Esu paltų šalininkė, todėl mano spintoje nėra nei vienos pūkinės striukės. Su paltu galima žaisti ir derinti detales. Norint prabangos, galima prisegti kailinę apykaklę, stiliui pabrėžti – į atlapą įsegti sagę ar kelias, kaskart juostis vis kitokį diržą.

REKLAMA

Be abejo, vertinančios patogumą, universalumą, rinksis striukes, kurių šį sezoną siūloma įvairių kirpimų modelių bei ilgių.

Kaip bebūtų gaila, pilnesnių figūrų savininkėms rekomenduočiau susilaikyti nuo striukės pirkimo, nes jos dėka figūra tampa beformė bei optiškai atrodo dar didesnė.

- Kailinius mėgsta įvairaus amžiau moterys. Ar tai vis dar yra žiemos topas? Kokia situacija dėl kailinių kepurių ir liemenių?

- Kailiniai visada bus prabangos rekvizitas ir gyvuos ilgai, nes tai yra ilgalaikė investicija, kuri ne tik gražiai atrodo, bet ir šildo.

Šie metai madoje mums siūlo alternatyvą – dirbtinius kailinius, kurie yra topas ir galima juos pasirinkti įvairių spalvų bei derinti prie visko.

REKLAMA

Esame šalto klimato juostoje, todėl kailinės kepurės, liemenės, pirštinės atsiranda mūsų spintoje. Patalpoje kailinė liemenė, šaltos žiemos metu, gali atstoti švarką.

- Neretai moterys net ir žiemos metu neatsisako dėvėti plonų kūno spalvos pėdkelnių. Ar tai ne žalinga sveikatai? O gal jas išvis reikėtų pamiršti?

- Žinoma, sveikata visuomet – pirmoje vietoje, tačiau net ir esant -20 laipsnių temperatūrai atsiras ištikimų mini sijonui.

Kalbant apie pėdkelnes, žiemą rekomenduojama rinktis juodos spalvos, nes kūno spalvos pėdkelnes sunku pritaikyti prie įgimtos kūno spalvos bei nelengva surasti neturinčių blizgaus efekto. Jei moteris dirba aplinkoje, kur laikomąsi griežto aprangos kodo, pėdkelnes rekomenduojama rinktis plonesnes. Neperšviečiamomis ar įvairesnių spalvų pėdkelnėmis gali džiaugtis tos, kurios dirba lankstesnėje aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Dažnai girdima nuomonė, kad žiemą džinsai gali „traukti šaltį“. Ar tai yra mitas? Ar apskritai šis drabužis yra tinkamas žiemos metu?

- Džinsai, turbūt, vienas iš drabužių, kuris gali būti dėvimas visus sezonus ir tiesiog yra must-have mūsų spintoje.

Džinso yra įvairaus apdirbimo bei stangrumo, todėl kiekvienai moteriai svarbu pasirinkti tokį modelį bei audinį, kuris nevaržytų judesių bei būtų patogus.

Šaltuoju metų laiku galima rinktis specialius apatinius, pėdkelnes ar ilgaaulius batus, kurie suteiks pėdoms bei blauzdoms šilumos.

- Kokios kojinių tendencijos karaliauja šiemet?

- Kaip bebūtų keista, šiemet kojines nukonkuruoja batai-kojinės. Siūlomi tiek aukštakulniai, tiek žemakulniai ir įvairių spalvų. Jie puikiai tinka tiek prie sijono, tiek prie platesnių kelnių. Kadangi šių ilgaaulių ilgis standartiškai yra virš kelių, nereikia sukti galvos dėl pėdkelnių storio ar spalvos, nes jie puikiai apsaugo kojas nuo šalčio žiemos metu.

REKLAMA

- Papasakokite apie žieminius batus. Ar šiemet yra naujovių?

- Šių metų topas – batai-kojinės, kurie gali būti derinami tiek su laisvalaikio, tiek su griežtesnio stiliaus drabužiais.

Kadangi dirbtinis kailis yra ant bangos, galima rinktis kailinius žieminius batus ar su kailio detalėmis, kuris apsaugos pėdas, kai labai šalta. Storesnis padas taip pat apsaugos nuo žemos temperatūros.

- Ar dėvėti kalėdinius megztinius nėra kičas? Ar tai tinkama apranga darbo aplinkoje?

- Tai priklauso kokioje aplinkoje bei situacijoje jį dėvėsite. Vienu atveju, marškinėliai su elniu ir pieštuko sijonu, gali atrodyti kūrybiškai, o kitu – juokingai. Džemperis su seniu šalčiu derinamas su džinsais gali būti puikus vakarėlio atributas ir atrodyti stilingai. Kičas ar ne, priklauso nuo to, kaip ir ką derinate su tais daiktais, kokia jūsų šukuosena ar makiažas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų