REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Tauragę sukrėtė septynmečio žūtis (nuotr. TV3)

Praėjusį penktadienį Tauragę sukrėtė tragiška nelaimė – pėsčiųjų perėjoje buvo mirtinai užkliudytas septynmetis. Nelaimė įvyko anksti ryte, vaikui einant į mokyklą, kai jį užkliudė sunkiasvoris automobilis. Vos pastebėjus nelaimę, policijos pareigūnai kreipėsi į visuomenę, kad padėtų rasti iš įvykio vietos pasišalinusį vairuotoją.

4

Praėjusį penktadienį Tauragę sukrėtė tragiška nelaimė – pėsčiųjų perėjoje buvo mirtinai užkliudytas septynmetis. Nelaimė įvyko anksti ryte, vaikui einant į mokyklą, kai jį užkliudė sunkiasvoris automobilis. Vos pastebėjus nelaimę, policijos pareigūnai kreipėsi į visuomenę, kad padėtų rasti iš įvykio vietos pasišalinusį vairuotoją.

REKLAMA

Pastarasis nustatytas po kelių valandų. Jis tikino, kad tamsoje nepastebėjo per pėsčiųjų perėją ėjusio vaiko. Praėjus kiek mažiau nei savaitei po nelaimės, portalas tv3.lt sulaukė susirūpinusios žuvusio vaiko bendraklasio mamos skambučio.

Per maži eiti anksti

Į redakciją paskambinusi moteris negailėjo kritikos Tauragės Martyno Mažvydo progimnazijai, kurioje ir mokėsi tragiškai žuvęs pirmokėlis. Moteris tikino, kad vaikams nuolat reikia į mokyklą ateiti dar prieš prasidedant pamokoms, o tai ne tik kenkia vaikams, bet ir padidina riziką patekti į nelaimingus eismo įvykius.

REKLAMA
REKLAMA

„Ta moliūgų šventė, į kurią penktadienį vaikai ruošėsi nuo pat ryto, nebuvo pirmas kartas, kada mokytoja nurodė ateiti anksčiau. Ir ne tik anksčiau, bet ir po pamokų dažnai vaikams pasakoma pradėti ruoštis renginiams ar kitokioms veikloms.

REKLAMA

Manau, kad nemažai tame savivalės yra. Nesakau, kad iniciatyvos yra blogos, bet neapgalvotos tokio amžiaus vaikams, tikrai. Gerai, kad mes galime nuvežti ar nuvesti vaiką, bet kiti tėvai negali ir tada išleidžia ankščiausiai eiti. Juk vaikams tokio amžiaus dar sunku keltis, o čia dar ir į mokyklą eiti prieš pamokas. Nesuprantu, kam reikia tą nukentėjimo ar susižalojimo riziką didinti“, - pasakojo susirūpinusi mama.

Moteris tikino susisiekusi ir su Tauragės rajono savivaldybės Švietimo skyriumi, kur taip pat papasakojo apie pasikartojantį galimai netinkamą mokytojos elgesį ir raginimą vaikams ateiti į mokyklą anksčiau. Švietimo skyriaus vedėjas Egidijus Šteimantas portalui tv3.lt patvirtino sulaukęs tokio kreipimosi ir nurodė, kad informacija bus tikrinama.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybėje skubus pasitarimas

Antradienį savivaldybėje vyko skubos tvarka surengtas pasitarimas su miesto seniūnijos, policijos atstovais bei miesto mokyklų vadovais apie eismo saugumo prie pėsčiųjų perėjų užtikrinimą. „Dažnai mes nesusimąstome apie mūsų pačių ar apie artimųjų saugumą kelyje tol, kol neįvyksta skaudi nelaimė. Už saugumą keliuose esame atsakingi visi“, – akcentavo savivaldybės meras Sigitas Mičiulis.

Pasitarime dalyvavę mokyklų vadovai priėjo prie vieningos nuomonės, kad mokyklose dar kartą praves pokalbius su mokiniais ir tėvais dėl saugumo gatvėse ir keliuose. Švietimo skyriaus vedėjas aiškinsis, ar mokiniai turi pakankamai atšvaitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasitarimo dalyviai patikino, kad mokyklų vadovai su mokyklų bendruomenėmis organizuos savanorių budėjimą prie perėjų, esančių šalia mokyklų. Budėtojai fiksuos pažeidimus (fotografuos nedrausmingo vairuotojo automobilį). Budėtojai galės nedrausmingam vairuotojui pateikti pastabą, turimus užfiksuotus pažeidimus perduos policijai. Tauragės ,,Versmės“ gimnazija, pirmoji pritarusi iniciatyvai, budėjimą prie pėsčiųjų perėjos šalia mokyklos pradės lapkričio 20 dieną.

„Pats kiekvieną rytą vesdamas vaikus į mokyklą, suprantu, kaip svarbu rūpintis jų saugumu. Budėti prie perėjų visiškai nesudėtinga ir neatima daug laiko. Mes patys turime saugoti savo vaikus“, – teigė prie mokyklos perėjos kartu su ,,Šaltinio“ gimnazijos savanoriais tėvais budėjimą pradėsiantis administracijos direktorius Modestas Petraitis. Į budėjimą žadėjo įsijungti ir policijos pareigūnai.

REKLAMA

Aptartas ir papildomo apšvietimo prie kai kurių pėsčiųjų perėjų klausimas, todėl Tauragės miesto seniūnijos seniūno pavaduotojas Žilvinas Majus įpareigotas inventorizuoti visas perėjas ir imtis visų reikalingų priemonių jų apšvietimui gerinti.

Mokykloje prievartos dalyvauti nebuvo

Tauragės Martyno Mažvydo progimnazijos direktorius Remigijus Masteika portalui tv3.lt sakė, kad reikalavimo į mokyklą mokiniams ateiti anksčiau – nėra. „Tai nėra kažkokia bendra tvarka ar norma, tiesiog prieš kasmetinę šventę, kas gali vaikus palydėti ar atvežti vaikus anksčiau į mokyklą, taip ir padaro. Tai yra rekomendacinio ar net pasiūlymo formos. Mano pačio vaiko vaikas pirmokas.

REKLAMA

Apskritai, dabar kalbėti, kad tik mokykla atsakinga už vaikų saugumą, o šiuo atveju ir įvykusią tragediją, nesuvokiama. Atsakomybę vienareikšmiškai turi dalintis visi. Mes irgi rekomenduojame tėvams ypač mažesnius vaikus palydėti, atvežti jeigu įmanoma į mokyklą, tačiau ne visų galimybės tai leidžia. Kaip ir šiuo atveju, berniuko abu tėvai jau buvo darbuose jam išėjus į mokyklą.

O dar Seime svarstoma, kad mokytis vaikai turėtų nuo šešių metų, tai kaip tada su jų saugumu, atėjimu į mokyklą? Dar daugiau atsakomybės, mano manymu, turi įstatymiškai sistema palaikyti šeimą, sudaryti galimybes elementariai vaiko palydėjimui į mokyklą“, - tikino R. Masteika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt primena, kad vaikas keliolika minučių po septintos ėjo į mokyklą. Vos už penkiasdešimties metrų nuo namų pirmokas kirto reguliuojamą pėsčiųjų perėją. Miesto kameros užfiksavo, kad berniukas eina patamsy, per lietų ir su juodu skėčiu.

Vidurį perėjos nė nestabtelėjęs jį pervažiavo sunkvežimis ir nurūko toliau. Medikai buvo bejėgiai padėti vaikui. Policija tris valandas ieškojo bėglio – septynmetį užmušusio sunkvežimio vairuotojo. Jis rastas savo darbo vietoje.

Mirtinai pervažiavęs vaiką, 36-erių vyras nuskubėjo tiesiai į darbą ir netoliese miške smulkino medžių šakas su tuo pačiu mirtiną avariją sukėlusiu sunkvežimiu. Vairuotojas buvo sulaikytas ir sprendžiama dėl tolimesnių kardomųjų priemonių.

„Jam yra inkriminuojamos dvi nusikalstamos veikos šiuo metu. Tai yra transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimas ir palikimas asmens pavojingoje būklėje kelyje“, - TV3 žinioms sakė Vygandas Mylimas, Tauragės policijos viršininko pavaduotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų