REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Seksas (nuotr. Fotolia.com)

Kiekvienas žmogus yra savaip užsiėmęs. Jam tenka rūpintis ne tik savo gyvenimu, santykiais su kitais žmonėmis, tačiau ir karjera bei šeima. Visų šių atsakomybių balansavimas ne tik labai vargina, bet ir sukelia nemažai streso.

34

Kiekvienas žmogus yra savaip užsiėmęs. Jam tenka rūpintis ne tik savo gyvenimu, santykiais su kitais žmonėmis, tačiau ir karjera bei šeima. Visų šių atsakomybių balansavimas ne tik labai vargina, bet ir sukelia nemažai streso.

REKLAMA

Daugelis žino, kad tai labai kenkia sveikatai. Patiriant stresą padidėja kraujo spaudimas, tai turi įtakos ir cholesterolio kiekiui organizme, suprastėja mityba, tačiau ar bent numanėte, kokią įtaką stresas turi lytiniam gyvenimui?

Seksas su žmogumi, kurį mylite ir kuriuo pasitikite, padeda kovoti su stresu, bet pirmiausia reikėtų suprasti, kad tik kokybiški lytiniai santykiai padeda tai padaryti. Per daug streso reiškia, jog suprastėja ne tik sekso, bet ir intymumo kokybė, besimylintys žmonės neatsipalaiduoja. Taigi, kaip stresas pakeičia seksą?

Stresas neigiamai veikia hormonus

Kai žmogus ima per daug jaudintis ir nervintis net ir dėl mažiausių dalykų, jo organizme padidėja kortizolio kiekis. Jis dar žinomas kaip streso hormonas, nes yra susijęs su daugeliu kūne vykstančių procesų, tarp kurių ir tinkama imuninės sistemos veikla ir sekso hormonų gamyba.

REKLAMA
REKLAMA

Per didelis kortizolio kiekis organizme skatina svorio augimą, tad jei nuolatos patiriate stresą, kartu su sumažėjusiu lytiniu potraukiu, jums gali pradėti didėti svoris. Abu šie dalykai itin kenkia jūsų ir jūsų antrosios pusės lytiniams gyvenimui.

REKLAMA

Stresas labai vargina

Kadangi tiek jūsų kūnas, tiek protas yra per daug išvarginti, o jūs tikriausiai užsimojote vienu metu įgyvendinti daug dalykų, gali būti, jog itin dažnai jaučiatės tiesiog pervargę.

Tai ne tik sumažina norą mylėtis, bet ir suprastėja sekso kokybė ir tuo užsiimate tik todėl, o viską atliekate itin greitai, kad tik kuo greičiau galėtumėte užmerkti akis ir bent šiek tiek pailsėti, todėl seksas jums nebėra malonus, nesumažina streso ir tikrai neatpalaiduoja.

Stresas gadina nuotaiką

Niekas, patirdamas stresą, tuo pat metu buvo geros nuotaikos. Jei jaučiatės bent kiek suirzę, tikrai nesate nusiteikę romantiškiems pojūčiams. Seksas supykus tikrai nėra pati geriausia mintis.

REKLAMA
REKLAMA

Stresas sukelia problemas santykiuose

Kai jūs nuolatos esate stresinėje būsenoje ir nėra svarbu, kas tai sukėlė, tokis jūsų savijauta turi neigiamos įtakos judviejų santykiams. Jūsų partneris nėra streso priežastis, tačiau jūsų reakcijos, išprovokuotos tokios jūsų būsenos, atsilieps jūsų santykiams ir tarpusavio ryšiui.

Kai taip atsitinka, santykiams iškyla papildomų problemų, pastarosios neigiamai veikia jūsų lytinį gyvenimą ir t.t.

Tai ką reikėtų daryti?

Visų pirma reikėtų pripažinti, jog jūs patiriate stresą. Tik tada bus galima pradėti spręsti atsiradusias problemas.

Skirkite laiko savo gyvenimo sudedamųjų dalių apmąstymui ir, jei tik reikia, keiskite tai, kas jums nepatinka. Tik kelių dalykų atsisakymas atlaisvins jūsų dienotvarkę, leis jums kontroliuoti savo gyvenimą ir, žinoma, turės įtakos jūsų ir jūsų antrosios pusės santykiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat labai svarbu apie viską pasikalbėti su savo mylimuoju/-ąja. Kai pasikeičia jūsų seksas, atitinkamai keičiasi ir jūsų antrosios pusės lytinis gyvenimas. Jei tai suvoksite, situacija iškart pagerės, o jūsų partneris bus pasiruošęs jums padėti bei, žinoma, sumažinti jaučiamą stresą.

Visi kada nors gyvenime buvo atsidūrę stresinėse situacijose, turėjome periodą gyvenime, kuomet stresas buvo nuolatinis palydovas, bet daugelis tiki, kad tai truks neilgai ir su viskuo pavyks susidoroti, tačiau taip nutinka ne visada.

Jei pajutote, jog patiriamas stresas daro įtaką kitoms jūsų gyvenimo sritims, pavyzdžiui, jūsų lytiniam gyvenimui, pats metas imtis priemonių, kad tiek jūs, tiek jūsų antroji pusė jaustųsi geriau.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų